Chez Roger & Françoise, woensdag 2 februari.


Klik logo voor smoelenboek.

Hèhè,
er staan al wat ongeduldige mensen op de stoep. Moment, moment……
Zo…(Henk heeft gelijk, die deur klemt steeds meer!)
(en ja: ik was vanmorgen niet zo helder, nog steeds niet overigens, maar het wonder is geschiedt
HET IS WOENSDAG!!)

120 reacties op “Chez Roger & Françoise, woensdag 2 februari.

 1. Goedemorgen,is de koffie al bruin?
  Als die deur zo klemt hang je er toch gewoon een douchegordijn voor ipv die rotdeur.

 2. Monique bij W.I.E, maar de PC heeft de laatse logger onthouden.
  Koffie loopt door, er is wel al thee!

 3. Goedenmorgen! Ik was gisterenavond lekker volleyen. Ik zie dat Henk ook niet langs geweest is? Ik had hem gevraagd liever zijn mond te houden als hij niks te zeggen heeft. Maar volgens mij heb ik hem op zijn teentjes getrapt. Zit te mokken. Kom op Henk, doe normaal!

 4. Henk laat zich volgens mij niet makkelijk wegjagen, hoor. Hij zal bezig zijn.

 5. @Dineke, iets beter maar dat zegt nog niets, Monique ligt ziek te bed, hoe het verder gaat laat ik liever aan haar over om aan jullie te melden.
  Is de koffie al gezakt?

 6. Ja, hij is klaar. Bakkie?
  Is geen wonder dat Monique ziek wordt na alles wat ze op haar bordje heeft gekregen. Weinig weerstand meer, dus elke bacil is er een te veel. Wens haar beterschap van me.

 7. Goedenmorgen, sterkte Willem. Zal niet makkelijk zijn. Je bedrijf moet ondertussen ook nog gewoon doordraaien. En je hebt nog de kinderen natuurlijk.

 8. Hallo mensen, ik zocht naar WOENSDAG 2 februari, maar hij staat op DINSDAG 2 februari en tsja, dat gaf verwarring bij mij…

 9. En Robert, wanneer zit dat er dan weer in? Hier vandaag prachtig zonnig na een paar dagen bewolking en de sneeuw is helemaal weg!

 10. ben jij trouwens die Robert die gek op honden is? Ik kan die Rob, Roberts en Robert(a)s niet uit elkaar houden hoor, of is het allemaal dezelfde persoon?

 11. Gelukkig ben ik uniek. RobertS dus. En ik heb geen honden. Wel jammer maar er is bij ons overdag niemand thuis. Ik denk dat we met een maand of 2 weer gaan. De keuken moet worden aangeschaft. Wordt een Ikea keuken. Die halen we dan in Toulouse of Bordeaux. We zitten er precies tussen. Dat wordt dan dus waarchijnlijk 3 dagen heen en weer rijden. Maar dan heb je ook wat… ;). Hoe is de staat van jullie huis, moest er na de aankoop veel gedaan worden of kon je er zo in. En natuurlijk foto’s, waar zijn de foto’s ??

 12. RobertS: heb gisteren een weblog aangemaakt, nu moet ik hem nog invullen met foto’s dus, maar heb er geen verstand van dus moet alles opzoeken en leren…

 13. Ons huis was in bijna perfecte staat toen we het kochten, maar natuurlijk op de keuken na! Hebben we bij Batiman in Castelnaudary besteld en is tijdens onze afwezigheid neergezet, mankeerde later van alles aan natuurlijk…

 14. maar we hebben 2 apart bewoonbare etages en de benedenkeuken was ouderwets eikenhout maar prima te gebruiken, laten we ook zo

 15. we hebben van alles 2 dus, wel makkelijk maar vooral fijn als er kids of gasten zijn, dan wonen wij boven vrij van alle rumoer.

 16. Goedemiddag,
  Om jullie even bij te praten gezien ook de belangstelling voor elkanders wel en wee.
  Vanmorgen vroeg is de moeder van Truda overleden, gelukkig is haar een lange strijd bespaard gebleven. Het is fijn om te zien hoe alle broers en zussen er met elkaar mee omgaan, naast het verdriet is er ook ruimte voor een lach als gaat om het terughalen van goeie herinneringen. Wij gaan het helemaal redden hier al zal ik de komende dagen wat minder uitbundig aanwezig zijn in het café.
  Een prettige dag nog allemaal.

 17. Ronald, ik wens jullie heel veel sterkte in de komende dagen….ik weet nog hoe dat voelt…je moeder is toch anders dan je vader…toen mijn moeder vorig jaar overleed waren mijn kinderen ook bij oma om afscheid te nemen….ik had in geen 10 jaar contact met ze gehad na de scheiding…..het contact is wel weer een begin geworden van een nieuwe periode….er zitten dus inderdaad ook fijne kanten aan een overlijden…sterkte ook voor Truda….

 18. in gedachten eenzaam
  is het goed te weten
  ook al rest er slecht een naam
  wordt gedeelde vreugde nooit vergeten..

 19. Ook van mij gecondoleerd Ronald en Truda, al ken ik jullie niet, ik weet wat jullie doormaken en wens jullie veel sterkte!

 20. dit einde is geen einde
  het was tijd om voort te gaan
  achterblijvers, deel de vreugde
  van de jaren die nog komen gaan..

 21. Ronaldu, Truda en familie, van deze kant eveneens gecondoleerd.
  Heel veel sterkte.

 22. Ronald, Truda. Heel vervelend dat jullie haar nu moeten missen. Sterkte. Wel goed te horen dat het allemaal in harmonie gaat. Ik heb mijn moeder nog, maar bij m’n oma was het ook zo dat het gewoon tijd was. Mooi, lang leven gehad, heel veel meegemaakt in bijna de gehele vorige eeuw. Dan is het minder zwaar om afscheid te nemen. Maar het blijft balen natuurlijk.

 23. Gecondoleerd Ronald en Truda en heel veel sterkte de komende dagen… fijn dat het met broers en zussen gewoon lekker gaat…maakt het allemaal wat dragelijker…

 24. Net thuis en weer geheel bijgepraat/gelezen.
  Ronaldus en Truda en kinderen, mijn condolences en veel sterkte gewenst in liefdevolle omgeving.
  Mijn ouders zijn beiden nog relatief jong (71 en 72), maar mijn schoonouders zijn al overleden voor de kinderen kleuters waren. Omdat mijn ouders beiden de jongste of een van de jongste uit kinderrijke families zijn, hebben wij de afgelopen tijd onze portie ook wel gehad: 9 ooms en tantes in een jaar of 3.

 25. Dan horen we het vast aan de eind van de avond.
  Wat een onbekenden klitten daar in het hoekje samen…wat smoezen ze toch?

 26. Maar ik ben nog maar net weer binnen!
  Heb tussendoor de grijze en de groene container van de straat gehaald, het kippenhok uitgemest, ze vers water gegeven en bijgevoerd en zit nu weer uit te hijgen in het café.
  K..virus! En druivensap helpt ook al niet!

 27. Andrée speelt La Dispute uit Amélie (nr. 13)
  Wat een genot (ook al heb ik een b.. koppijn)

 28. ’t is inderdaad een eng groepje incontinenten die daar samenscholen in de hoek bij de bar….Monique, Peter, zullen we er nog eentje nemen voordat ik moet gaan koken……Roger, nog een keertje vol…..
  per

 29. Is er al eens naar die deur gekeken? want ik moet toch douwe om binne te komme, of zou het aanhet vochtige weer hier liggen?

 30. pff, ik weet niet hoe het in Fr. is, maar hier is Campari te duur voor door de week (dat heb je met die slechte salarissen – of met prioriteiten natuurlijk)

 31. tja inderdaad hier rond de 14 en als je er een longdrink van maakt dan komt het niet zo duur. Tenzij je iedere dag een fles kachel maakt.

 32. Halloooo, ellukke dag!
  ik drink het alleen met sinaasappel- of grapfruitsap gemixt. En veel ijs natuurlijk. OK, een doodenkele keer puur. Met nog meer ijs.

 33. Wel….het feit dat ik de precieze prijs van een fles Campari niet weet, geeft de burger moed! Maar ik geef toe: ik drink graag (rode) wijn. Maar men zegt dat dat goed voor je is. En ik slaap er lekker van. En ik vind het heerlijk om, tijdens het koken, af en toe even te nippen of de ochtendkrant, waar ik ’s ochtends geen of nauwelijks tijd voor heb, even door te nemen onder het genot van een glaasje.

 34. Hij volgt een cursus nederlands en probeert alles te begrijpen wat wij hier allemaal melden… een onmogelijke taak voor een pool, lijkt mij….

 35. Beste Ronaldus en Truda,
  Ook gecondoleerd van mij. Het valt niet mee om je moeder te verliezen, al is ze nog zo oud of ziek. Gelukkig is haar verder lijden bespaart gebleven. Sterkte, ook voor jullie kinderen!

 36. @Dineke,
  Tja, hoe is het met mijn moeder? Vanmiddag weer een tijd bij haar gezeten zonder dat ze het in de gaten had, Willem en de kinderen zijn ook geweest en dat heeft ze ook niet gemerkt. Vanavond was ze wat beter, ze sliep toen ik kwam maar werd toch even wakker. Ze leek me te herkennen,ze zei dat ik lief ben. Mijn naam weet ze niet maar ze weet wel dat ik haar kind ben en daar ben ik blij om.
  In het ziekenhuis zijn ze niet gerust, er is nog geen enkel teken van enig herstel en dat is niet goed.
  Wat mijzelf betreft: heel veel koffie en paracetamol, ik moet door.

 37. Gecondoleerd Ronaldus en truda ook namens marry. Onze ouders leven gelukkig nog, op mijn schoonvader na, maar dat is een ander verhaal. Ik kan dus niet uit ervaring spreken als je het over de dood van je ouders hebt. Toch kan ik me voorstellen dat het je erg aangrijpt. Sterkte

 38. Monique, moeizaam dus. Heeft je moeder nu een tia gehad? Ik herinner me van mijn oma (maar die was destijds al over de 90) dat ze erg in de war was, maar zaken van lang geleden nog wle goed wist te herinneren (zich zelfs ‘verliefd’ gedroeg t.o. haar oudste zoon, omdat ze die voor haar -reeds lang gestorven- echtgenoot aanzag)
  Mijn laatste -zeer dierbare- herinnering aan haar is, dat ze ondanks het schemerduister waarin ze verkeerde, het geboortekaartje van mijn dochter Emma heeft voorgelezen en de naam ‘Emma’ een paar keer zachtjes hardop voor zich uit heeft gezegd. Ik kan nog volschieten wanneer ik eraan denk.

 39. duurt het laden bij julie ook zo lang?
  Ik heb er genoeg van. voel me brak en wil naar me nest (hep zellufs geen zin in goet NL)

 40. @Dineke, Het is geen tia geweest maar een c.v.a. ofwel een hersenbloeding.

 41. Dat is typisch internet, de ene verbinding gaat via Wenen en de andere via Londen. Een uitvinding van de U.S. Army. De verbindingen moesten ten alle tijden werken. De ADSL verbindingen lopen meestal via het KPN netwerk wat op zijn beurt weer is verbonden met de Amsterdam Exchange. Dat is het centrale aansluitpunt van o.a. Nederland. Zal in Frankrijk wel net zo werken. Als het KPN netwerk dus erg druk is hebben andere daar geen last van. Of is dit allemaal te technisch en haken jullie af. Dan ga ik weer terug in mijn hoek met een glas wijn.

 42. @monique: wil je geen valse hoop geven, maar mijn schoonmoeder heeft na zo’n cva drie weken in coma gelegen en is daaruit bij gekomen. weer helemaal bij de tijd en fysiek sterk genoeg om nog ettelijke vakanties naar verre buitenlanden te maken (nu even geen schoonoedergrappen graag, dit is serieus). Maar ik weet hoe wanhopig je kunt worden als het dag na dag maar niet beter wil worden.

 43. @Peter:zolang er leven is is er hoop, maar mijn schoonmoeder is 81 en na alles wat er gebeurd is heb ik/wij de indruk dat ze de moed heeft opgegeven.

 44. Als ik hier in de buurt op een boerderij ben kijk ik altijd mijn ogen uit. Die mensen hebben foto’s van hun koeien op de gang hangen met daarbij de melkopbrengst. Het zijn allemaal ontzettend vriendelijke “down to earth” mensen. Voel me er meestal meer thuis dan bij de gooise kak.

 45. Zo gauw ik weer een werkende scanner heb wil ik wel een paar aktiefotos van de boerderij sturen, kunnen jullie zien waar ik mee bezig ben.
  Hoe groot?het is eigenlijk hoe klein voor franse begrippen:34ha. Wij melken het hele jaar door iets meer dan 40 koeien. De franse collega’s snappen er niets van,het is in hun ogen onmogelijk dat je zoveel vee houdt op zo weinig hectares.
  40 koeien+ jongvee= ong. 80.
  De doorsnee franse boer heeft er 40 in totaal op 100 ha

 46. Ikweet het niet, maar volgens mij niet, er is mij altijd geleerd dat je rendement haalt uit zoveel mogelijk met zo min mogelijk.

 47. Definieer zo min mogelijk. Tot op zekere hoogte klopt de stelling. Maar op een gegeven moment zet je je koeien op zo weinig gras dat ze dat vertrappen en niet meer kunnen eten. dan ben je verder van huis. Ik chargeer natuurlijk, maar toch. Aan de andere kant moeten die extra hectares van die franse boeren wel heel goedkoop geweest zijn, willen ze daardoor een wezenlijk hogere opbrengst halen, lijkt me. Ben geen deskundige, maar dacht toch dat 80 koeien op 34 hectare naar Nederlandse maatstaven niet eens zo vreselijk veel is.

 48. goeieavond…. hm, moet toch maar eens met onze boer hier tegenover gaan praten… :-))

 49. 80 koeien op 34 ha is simpel, in een normaal jaar.
  2003 ligt mij nog vers in het geheugen, vijf weken35 graden twee weken 40 graden, alles bruin, ik heb er nu nog last van. Zoveel in geteerd.

 50. Willem wel, ik bepaald niet. Mijn grootvader was boer in Twente, zodat ik als kind wel eens gepoogd heb een koe te melken. arme koe!

 51. Peter, onze boer heeft erg veel hooiland waar hij in de droge tijd van bijvoert, en jij? Redt je het daar niet mee?

 52. vleeskoeien hoef je ’s morgens niet zo vroeg op .
  Bonsoir overigens.
  en Ronaldus en familie sterkte de komende tijd, heb het zelf net ook meegemaakt een erg vevelende tijd. Leeftijd doet er niet toe, iemand verliezen doet pijn hoe oud ook.

 53. je hebt gelijk Frank, niemand geeft ook nog antwoord! welterusten dan maar, slaap lekker!

 54. Nou, ik kom alleen nog even afsluiten. En de kas opmaken. Virtueel weer flink verdiend, hier. Het schijnt dat ik dankbaar moet zijn en vriendelijk moet blijven lachen tegen ál mijn klanten.
  Oh nee, dat is de rol van Roger!
  Welterusten, en….

 55. Wat is dat in godsnaam? Spring ik dan om de tafel om mijn vlees te vangen?