Chez Roger et Françoise – dinsdag 1 februari


Klik logo voor smoelenboek.

Ik doe het café vast open. Straks vroeg de deur uit om even een nieuwe kachel te kopen. En waarschijnlijk hebben we ook een mooi zwart hondje gevonden. Kruising tussen een hele Beauceron en een halve Labrador. Goed, hè, Robert(a).

226 reacties op “Chez Roger et Françoise – dinsdag 1 februari

 1. Hoi Robert(a), ben nieuw hier in dit lege café. Leuk dat je een hondje hebt gevonden, ik denk dat je er een zocht…? Wij hebben 3,5 jaar geleden een Duits/Belgische herder uit het asiel gehaald, aanvankelijk vertrouwde hij vooral mij niet maar nu zijn we grote vrienden. Dag, Kits.

 2. Nee, maar even alles nagelezen van gisteren, wij hebben wat gepraat en zijn vroeg naar bed gegaan.
  Dat is ook wel eens nodig.

 3. ja sorry hoor, maar ik zag niemand en het zomaar open te laten is toch wel een beetje gevaarlijk, met al die drank in huis

 4. Goedemorgen allemaal, doe mij maar een koffietje… Madeliefje is ziek thuis vandaag, niet echt ziek, maar beetj brak net als haar moeder vorige week, dus de gaan we vandaag eens lekker verwennen… is voor een kind ook wel eens lekker…

 5. Vertegenwoordiger is weer weg. Hai Coco, moeder was gisteren iets beter, gisteravond herkende ze me weer, ze zag mij steeds aan voor mijn zus. De verlammingen worden minder en ze praat weer veel beter, maar de verwardheid blijft, schijnt wel tijdelijk te zijn. Al met al best positief dus.

 6. @Marjan, he ja koffie! Ik houd het wel vol hoor, ik zal wel moeten en dan kan je veel heb ik de laatste maanden gemerkt! Ook al een ziek kind thuis? Ik ook, de derde in een week tijd, het heerst nogal! Allemaal gammel en hoofdpijn.

 7. zoveel dagen heb ik niet ik bewaar ze liever voor als het wat mooier weer wordt, lekker inde tuin en het zwembad, maar voorlopig verdoe ik mijn tijd op het werk

 8. @Hanneke, HannekeR: in het Wie-lijstje links verschijnt regelmatig de naam van ene Vitom of iets dergelijks, met een Pools adres. Hij of zij zegt nooit iets, maar heft het kennelijk naar zijn zin hier, want komt vaak terug.

 9. grappige familie hier :-), heb vannacht rond 1 uur voor het eerst ingelogd. Sorry Henk maar duurde te lang en ik was moe. Probeer nu beetje hoogte te krijgen van de deelnemers, maar misschien moet ik me eerst voorstellen ofzo?

 10. Ha, Kits, dat eerste stukje was van mij hoor, ik refereerde alleen aan Robert(a) omdat die ook een Beauceron heeft.
  Kijk voor een eerste indruk van de vaste bezoekers even in het stamgasten-smoelenboek. Klikt hiertoe op het logo van het café.
  Vitom? Dat is de lootjesverkoper, lid van de clan der gens de voyage, altijd onderweg om zijn geluk nu eens hier, dan weer daar te beproeven. Aan zijn site te zien biedt hij een analyse van de Poolse loterijgetallen, zonder twijfel uit minder dan charitatieve overwegingen. Het kan ook wat anders zijn, want mijn Pools is niet meer wat het was. Maar handel is het in ieder geval!

 11. @Roberta: we hebben hem nog niet, maar mijn vrouw gaat vanmiddag kijken met een kennis met verstand van honden. Een boer uit de buurt heeft een week lang halve Labrador, die van elders in het dorp weggelopen was, in huis gehad. Voor de rechtmatige eigenaar ‘m kwam halen, was het leed al geschied: zijn raszuivere Beau gedekt door die bastaard.

 12. ok robert(a), stukje dan alvast. Kits van Kitty net als Krek van Gregor, vr 57, gel.gtr.m. Henk (hier Henri) 63, in 2000 huis gek.in Chalabre bij Pyr. Freel.journ. in rust (ach wat heet), hobs LEVEN, moestuin, kruiden, dieren, trekken (tochten!), etc.

 13. psies Marjan! Hoe kan het anders hier hè? Dus ik ben in goed gezelschap, hoop nog iets toe te voegen qua humor… 🙂

 14. O.J., nóg een grapjas. Volgens de poll samen met au pairs de enige twee groepen die hier niet geweerd hoeven te worden. Hoewel ik bij sommige humoristen mijn twijfels begin te krijgen.

 15. Krek: soms slaan ze door ja, moet je voor oppassen :-). Hoop iedereen zo’n beetje te leren kennen i.d.l.d.t, nu ff socialen hier, cul8ter.

 16. Robertja: heb neiging teveel af te korten, In De Loop Der Tijd en scialen heet: dingen doen voor anderen die jij van minder vindt, see you later, zalt niet meer doen!

 17. van Robert(a): heb neiging teveel af te korten, In De Loop Der Tijd en scialen heet: dingen doen voor anderen die jij van minder vindt, see you later, zalt niet meer doen!
  triest Nederlands maar komt mischien nog goed?

 18. @Robert(a): niet zo flauw, alsof jouw Nederlands zo lekker in elkaar steekt! Trek je niks van die ouwe zeur aan, hoor, Kits!
  Trouwens, Robert(a), volgens mij is er iets mis met die Beauceron hier op het dorp. Hij heeft hele lelijke extra tenen aan zijn achterpoten. Het lijken wel gezwelletjes. Gelukkig heeft de pikzwarte en wonderschone halfbloeddochter daar geen last van. Zo zie je maar weer dat de natuur dergelijke misvormingen vanzelf wegwiedt.

 19. @Krek,
  Die extra tenen zijn wolfsklauwen, die zijn onschadelijk maar kunnen inscheuren en worden daarom kort na de geboorte weggehaald, als een pup ze heeft tenminste. Veel plezier met het hondje!

 20. RobertS,
  klein, groot.. maakt nix uit, als je d’r maar eten mee kan maken. onze keuken zat er al in toen wij dat huis kochten. en troost je, wij hebben weer geen eens een WC..:)

 21. Ik wil ff nix, dankje, heb me door 6 lesuren en een cursus geworsteld, mijn collega’s keken me met open mond aan vanwege mijn hoogrode kleur, ik heb schele koppijn, voel me misselijk, duizelig. Go, zou ik soms griep krijgen?

 22. Ja lekker Ferry doe maar….
  @Krek, ik heb net even gekeken naar wat voor soort hond een Beauceron is, maar ik hoop maar voor je dat het beestje meer weg heeft van een labrador dan een beauceron, het lijkt me niet echt een hond voor die vriendelijk is voor kinderen.

 23. Krek: bedankt!
  Rob: Heb 5 kids met wie ik nogal eens chat, pas me wezenloos snel aan :-), maar niet aan jou!
  RobertS: ja, lekker veel sneeuw gehad (30 cm), is nu bijna helemaal weg. Waar zit jij?

 24. De Bauceron is een schaapherdershond, die de boel graag bij elkaar houdt. De gecoupeerde oren (nu verboden) maken hem soms wat aggressief van uiterlijk. Maar ze schijnen maar zelden een schaapje dood te bijten.

 25. Ja, Kits , welkom in het cafe….het is altijd goed om weer nieuwe mensen te zien en te horen…als je wat in het verleden duikt, dan merk je wel wat voor een speciaal soort nederland-franse vogels er hier rondvliegen….in en uit, net een duivetil….soms in het voorbijlopen even inloggen en wat drinken….heb je al een website, zodat we wat van je stulpje kunnen zien…
  woon je in frankrijk of heb je er een huisje….
  Laten we er eentje nemen op de kennismaking…oke, alles kits?

 26. @Krek: je moet goed op de blikjes kijken of er geen schapenvlees in zit, want anders wordt het met Kerst lamsbout uit de diepvries…..
  Heb jij de nieuwe mensen voor het feest in M-E geinformeerd; ik denk aan W M en Kits als hij blijft….

 27. @Kits, Vlak bij Eauze, ietsje noord en ik schat 175 km ten weste van jou. (130 km van Toulouse) Alleen nu even niet dus. Zit mijn tijd te verbijten in Holland. Het overgrote deel van de Nederlanders hier zit een stuk hoger op de kaart. Ons kan het echter niet zuidelijk genoeg zijn. Maar het moet nog wel in een dag gerden kunnen worden.

 28. RobertS: ja, wij zijn ook voor een zo groot mogelijke klimaatsverandering gegaan Robert en toch Frankrijk vanwege de taal en het hart dat daar al lag. Ook wij rijden het nog in een dag, wel 12 tot 14 uur, maar te doen. Waarom kom je niet definitief hier?

 29. Frank: PROOST! En ja, ik woon definitief in France, dank voor je hartelijke woorden. Heb geen website, zou niet weten hoe dat te doen :-), helaas dus. Stulpje is mooi en vrij, uit ’79 van een Italiaanse architect geloof ik, staat op 5600 m2, met stukje bos aan de rivier l’Hers. Je vais faire la cuisine, kom beslist nog terug vandaag!

 30. Kits, zouden we wel willen maar we moeten wel ergens het inkomen vandaan halen. Onze kinderen zijn de eerste 5 jaar ook nog niet het huis uit. Nog even wachten dus. Gezien mijn werk (IT) kan ik eigenlijk overal werken. Er zijn dus wel mogelijkheden. Ik begrijp dat jullie daar definitief wonen?

 31. Robert, ik rij het ook in een dag geen probleem.De peage is lekker snel laatsst stuk door duitsland bij enschede weer naar binnen. En dan afwachten het stuk Nederland bepaald hoelang je erover doet zeker als we via luxemburg belgie rijden.

 32. Peter: ow, zit daar een wedstrijd aan vast dan? Met dit berichtje erbij staat hij bij mij dan op 105, moet ik wel snel zijn natuurlijk… haha

 33. Nee, maar sommigen zien het honderdste, tweehonderdste etc, bericht als een mijlpaal die het waard is om op je conto te schrijven.. Dat ze dat een rondje kost, nemen ze voor lief.

 34. @dineke: geen idee wat mondgeruch is, maar ik wil je wel kennen hoor. ben alleen even inconnu om een of andere reden.
  @robertS: Doe mij maar een wisky.

 35. Dat hale je de koekoek dat die leeg was. Kreeg van Roger het laatste uit de fles
  Zie dat René net binnen is, die weet als deskundige vast wel of cognac na whisky een beetje combineert.

 36. ik zou het niet doen, goedenavond trouwens, want toen ik dat laatst deed had ik ’s ochtends ineens 6 koeien op stal ipv drie…

 37. ja ik ga ’s nachts niet na ieder glas kijken hoeveel koeien ik heb natuurlijk, gevaarlijk ook met die afstapjes. en dan die virtuele stront…

 38. Avond, doe mij maar een sterke borrel,want dat is wel nodig hier.Monique wil er vast ook wel een.
  En voor de rest ook wat.

 39. @Krek wat heb je met Henk gedaan, is hij dronken van ze kruk gevallen of heb je de ME erbij gehad.Volgens mij had je je dag niet als ik het twistpunt nalees.

 40. Zwembad is klaar wel wat koud ben nu met de sauna bezig, muren staan volgende week het dak erop en de binnen afwerking doe ik in de herfst.Darna het laatste stuk terras leggen en de muren afwerken.Hoop eind maart klaar te zijn.Maar op dit moment ook veel ander werk.

 41. @Ronaldus,
  Dat was gisteren, vandaag was het veel minder. Ik heb vanmiddag twee uur aan haar bed gezeten zonder dat ze het wist. Vanavond was het wat beter, ik had de indruk dat ze me herkende. We moeten afwachten……

 42. @Peter, zelf een tijd lang een cafe gehad, als je achter de tap staat bliven lachen en niet mopperen op je gasten.Is af en toe wel moeilijk maar als je ’s avonds de kas opmaakt weet je weer waar voor.

 43. @FrankB, wauw………, en dat is echt jouw zwembad…
  Ik moet het toch anders aan gaan pakken.
  Geweldig, en dan dat uitzicht erbij…
  Roger………… 4 whisky

 44. @frankb: daar heb je helemaal gelijk in
  en dat zwembad, inderdaad, wow. doet beetje denken aan het zwembad op de camping in Delphi (sorry, soms ga ik vreemd). Als je daar je kop boven water steekt, kijk je vanaf de berg uit over de rede van Pyraeus.

 45. Ronaldus: bedankt voor het welkom! Heb net even op je website gegluurd, moet nog zoveel mensen ‘inlezen’…
  FrankB: Catlar, ook ff website bekeken, prachtig daar zeg! Wat leuk toch allemaal, ben blij dat ik jullie gevonden heb!

 46. Ronaldus: ben bezig met een weblog, zag dat op jouw website staan en heb dat maar aangeklikt en ingevuld. Nu de rest nog… natuurlijk foto’s, en mijn levensverhaal… eh, eh, komt in stukjes hier wel langs denk ik.

 47. Poe 1,5 milj voor een imamopleiding, hoeveel imams willen ze wel niet opleiden in nederland.Als de subsidie 10.000 euro per student is komen er elk jaar 150 imams bij.Moet me maar gaan specialiseren in het ontwerpen van moskeen zit wel toekomst in den ik.Ga even bij pisa kijken hoe je een mineret moet bouwen, achterschip van een kerk eraan ach moet lukken.

 48. @ronaldus, ik kan er niks aan doen ik ben al fan sinds jaren,13 of zo (ik ben nu 42) het mooiste nummer is voor mij is :Wordt ’t wat, dan wordt ‘twat
  Schitterend!

 49. Wordt trouwens wel weer eens tijd dat we de schaatsen onder kunnen binden. Ik woon midden in de eilandspolder
  die beroemd is om zijn eilandspoldertocht. Dorpen zoals schermerhorn, driehuizen en de rijp worden aangedaan.
  En vooral koek en soopie is dan heel populair. We zijn menig keer als een balletje van het ijs gekomen.
  Apres schaats natuurlijk.

 50. Haha, wij hebben wel een zéér ondermaats zwembad ja! Afelopen jaar zo’n plastic geval gekochtvan 4,5 m doorsnee, veel plezier mee gehad. Wij hebben de rivier, die is erg schoon en altijd water, zelfs in de droogste periode, kids hebben er 2 natuurterrasjes gebouwd, echt heel idyllisch hoor…

 51. 10 jaar geleden m’n 2e moeder weggebracht en 2 jaar geleden m’n vader maar toen wel een huis in Frankrijk aan overgehad! ‘K vind het jammer dat hij dit nooit heeft kunnenn zien!

 52. Hij ziet het wel…
  Het is wel een actueel onderwerp de laatste tijd in het café,
  die mensen zitten allemaal in de hemel en hebben het prima. Lopen wij hier met de ziel onder de arm. Life sucks.

 53. Het is een heel actueel onderwerp, heb ik ook aangegeven, maar je moet er eens een punt achter kunnen zetten en daar ben ik ook mee bezig, is trouwens heel moeilijk!

 54. Ronaldus: joh, natuurlijk hebben we allemaal van die dagen/momenten, is ook niks verkeerds mee! Niet daarom ga ik naar bed hoor… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *