32 reacties op “—TWIST-PUNT—

 1. Geachte Heer Peter,
  Ik ben (mede)uitgever van een krantje over film, als ik je de mailtjes forward die wij binnenkrijgen (nog afgezien van die van luie scholieren) waarin naar de bekende weg wordt gevraagd… Wij overwegen een autoreply met daarin slechts één zin: ‘Ga Googelen’ oen.
  Met de meeste hoogachting,
  Vr. grrrrrr.,
  Henk R te A.

 2. Journalisten, de meest zelfingenomen beroepsgroep die er bestaat (hoewel, broodschrijvers gooien ook hoge ogen). Ik heb gezegd. Grrttvrrrr.

 3. Tja Henk, het leven is hard met al die nitwits out there. Blijf lekker achter de geraniums zitten, heb je er geen last van.
  Ik kan mijn site natuurlijk vervangen door die ene zin van 2 woorden: ga googelen. maar zo lang ik er lol aan heb en anderen er baat bij hebben…
  Waar bemoei je je dan mee? J e kunt je er ook buiten houden. Scheelt jou boel moeite, en anderen hoop ergernis.

 4. Sorry, zie nu pas dat Krek me gevraagd had mijn uitbarsting even te kopiëren. alsnog:
  PLAK
  Krek, een nieuw twistpunt a.u.b. Als iets me nu mateloos boos kan maken is het wel de reactie ‘ga googelen’ op forums en in nieuwsgroepen. Het internet is een veelzijdig medium, waar Google één van de vele manieren is om iets te vinden.
  Het is niet iedereen gegeven om slim te googelen. bovendien kun je via google lang niet altijd doorvragen bij degene die informatie geplaatst heeft.
  als je het beneden je stand vind om iemand aan nuttige info te helpen, dan mag dat. Maar houd dan gewoon je mond!
  /plak

 5. Ik vroeg als jochie van 12, vreemd in Amsterdam, eens op het Museumplein de weg naar het Stedelijk aan een agent. Die werd kwaad, omdat hij dacht dat ik hem in de maling wou nemen. Ik ist het echt niet.
  Mijns inziens zijn er twee soorten vragen die bij een INFOPUNT terecht kunnen komen. Die van luiaards die naar de elders al heel bekende weg vragen. Die kun je beleefd naar de juiste bron verwijzen: zoek onder ‘kenteken’ bij Frankrijkforum en er gaat een wereld voor je open. Daarnaast zijn er mensen die nergens anders terecht kunnen. Zo kreeg ik laatst een mailtje van twee jongens van 17 die werk zoeken langs de Franse kust. Die verwees ik naar ons INFOPUNT én FF en Frankrijktoplist waar allicht campings langs de Atlantische kust te vinden zijn.
  Als iedereen altijd zou reageren als Henk, viel er niks meer te Googlen. Veel nuttige informatie staat op sites doordat iemand ooit de vraag stelde en iemand anders zo vriendelijk was hem te beantwoorden.
  Iets anders, maar dit terzijde, ik heb een hekel aan mensen die alleen een reactie plaatsen om een geurspoor achter te laten. Als je geen positieve én inhoudelijk nuttige bijdrage hebt, hou dan je kop. Blogvervuiling.
  Op FF werd ik daar ook gek van. Vroeg iemand de weg naar een NL club in de Auvergne, kreeg hij de hele bups betwetersnobs over zich heen die het maar niks vonden dat hij een NL club zocht. Integreren moestie! En intussen wél allemaal op FF rondhangen.

 6. @Krek: Hou op met dat gepreek, we zijn hier op ’t twispunt.
  Als ik tijd heb zal ik proberen uit te leggen waarom ik zo gepikeerd reageerde op Peters reactie.

 7. @Henk: Gepreek? Dan heb je me niet begrepen, Henk. Ik bedoel te zeggen dat ik je een vervelende zeiksnor vind, die letterlijk overal zijn plas over heen moet doen. Soms zijn je persterijtjes leuk, maar dat standaard pisserige toontje begint wel zo langzamerhand aardig de keel uit te hangen. Kan het niet af en toe een beetje positief?

 8. @Krek: Mijn gevoel voor humor is niet de jouwe, je hebt een punt . Woon waarschijnlijk te lang in A’dam – hoewel m’n Twentse familie ook heel bedreven is in de ‘niet-positieve’ humor.
  Ik zal ’s met Dineke overleggen of er niet nog zo’n afkorting over is die ‘niet-positieve’ humor een status geeft.
  Je opmerking: die letterlijk overal zijn plas overheen moet doen zal ik ter harte nemen, de rust zal weerkeren.

 9. @Henk, niet veranderen hoor, je brengt tenminst wat leven in de brouwerij… we zijn het anders zo eng eens met elkaar… gewoon lekker doorgaan…

 10. Prima als je af en toe kritiek hebt, of een relativerende opmerking wilt plaatsen. Inderdaad, leven in de brouwerij. We hebben daardoor soms stimulerende discussies, die ik zeker op prijs stel. Maar om nou werkelijk bij elk onderwerp eventjes iets te moeten zeggen, zelfs al heb je inhoudelijk niks te melden…

 11. Soms is het beter om op tijd na te denken, dat hebben wij ooit eens te laat gedaan en dan wil je niet weten wat er gebeurt

 12. @henk: Heb ook Twentse familie. Vind Twentse humor helemaal niet niet-positief. Gewoon lekker nuchter relativerend, beide benen op de grond.

 13. Bij ons stond op het studenten-toilet:
  Drent’n binn’n krent’n
  en
  Tukkers binn’n rukkers
  Gelukkig niks over Grunnigers.
  Er gaat niets boven Groningen

 14. Overal elders in Nederland meent men dat Grunnegers de krent’n bint.
  Oude mop: hoe krijg je een groep Groningers aan het blaffen? Antwoord: biedt ze een gratis rondje bier aan, dan schreeuwen ze in koor: WAOR?! WAOR?! WAOR?!
  Overigens gaat de stelling dat er niets boven Groningen gaat natuurlijk niet op. Zit nog een heel stuk Noordpool boven.

 15. Groningers zijn veeeeel royaler dan Drenten! Ik heb het al zo vaak meegemaakt op een feest/bruiloft dat de G. flink tekeer gingen op de dansvloer en in de bar, terwijl de D. tegen mekeear aan bleven kleumen.
  Om even op de andere opmerking terug te komen: op de Noordpool is veel te beleven!!! Yo!

 16. Welke Henk zoeken jullie. Er zijn er zoveel van. Hoe ziet hij er ongeveer uit dan kan ik helpen met zoeken.