Chez Roger & Françoise woensdag 22 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Denk ik nog snel een bakkie te kunnen drinken voor ik naar school ga, moet ik eerst alle luiken nog open doen. Geen tijd meer voor koffie

46 reacties op “Chez Roger & Françoise woensdag 22 juni

 1. Goedemorgen, je was me net voor, Dineke…
  Vandaag, partijtje van Madelief en Maaike ligt met 40 graden koorts op de bank…. weer een keelontsteking…

 2. Goedemorgen. Wat is dat toch met die keel van Maaike? Moeten de amandelen er uit?
  Mijn luiken zijn trouwens ook nog niet helemaal open.

 3. Goede morgen allemaal het is hier warm maar bewolkt. Wat vervelend dat Maaike zo ziek is sterkte ermee Marjan.

 4. Er schijnt wel iets te heersen: snotteren, keelpijn, hoesten.
  Ben er zelf ook ten prooi aan gevallen.

 5. Arme Maaike, met mooi weer en een feestje. Geef haar mijn beterschap!

 6. Het is erfelijk… die keelontsteking…. ik had het, zus had het, mijn moeder en haar zussen hadden het… kortom de vrouwen in mijn familie hadden het allemaal rond hun 10e jaar… uiteindelijk is natuurlijk de enige oplossing…die verrekte amandelen eruit, maar ja voor je een dokter zover hebt tegenwoordig, ben je alweer wel wat keelontstekingen verder …… helaas….
  Enfin… alles staat klaar voor het partijtje van Madelief… ben benieuwd of we alle franse kindertjes het zwembad in krijgen……..

 7. Kan nog moeilijk worden. Mijn ervaring is dat het eerst een weeklang boven de 30 gr moet zijn geweest, voordat Fransen een badpak aandoen.

 8. Ik heb net de bache van het zwembad gehaald. De bovenste laag water volde aan als een bad. Zeker 30 graden! Flink chloor er in maar weer.

 9. @Coco: Richard is geen oude liefde, oud collega 🙂
  @RobertS Peter: Gevaren met een zeilklipper op waddenzee en ijselmeer; 3 jaar matroos, 2 jaar schipper. Die peniche komt mischien nog, straks als we dit zat zijn. Gaan we frankrijk doorkruisen met een drijvende kroeg…
  @Jeanne: Was heeel zwaar gesprek…maar afgeloten met zwemmen bij maanlicht om 04.00 uur. Heeft wel iets magisch.

 10. @Jeanne: Ja…had gekunt maar was alleen te water. Moet wel ’s nachts zwemmen want ik heb geen badpak meer…
  @Marjan: En, heb je zover gekregen?

 11. @Remke: Moest je het gesprek even van je “afspoelen”?
  Water werkt louterend.

 12. Ik heb ze allemaal het zwembad in gekregen… maar het is dan ook al langer dan een week een graadje of 30… ze waren er niet uit te krijgen….

 13. Zolang ze maar paracetamol slikt gaat het wel, maar ze is zo slap..als ze een glas water optilt, trilt haar hand… en ze vond het zo erg dat ze niet kon helpen vanmiddag….

 14. Mijn hart brak altijd, een kind zo hulpeloos te zien. Weet nog dat Pieter een keer boven de 40 gr. had en heb toen in blinde paniek de dokter gebeld omdat hij bloed spuwde. Het was 6 uur in de ochtend. De huisarts was er snel (woonde ook dichtbij) en had een kraakstem van de slaap.
  Met kinderen neem ik nooit risico’s was zijn nuchtere reactie. (Hij is overigens nu een van onze beste vrienden. )

 15. Ja, bij mij ook.. ze is zo zielig… en ze doet heel flink, want ze wil niet ziek zijn, maar het is echt een vogeltje zo op de bank…

 16. Ja, doe ik ook… zo en nu gaat de kleinste naar bed, want die was zo moe, die is op de bank (de andere) in slaap gevallen….

 17. Absoluut, in de Mayenne zitten 22 sluizen en de eerste sluizen zijn uit de 12e eeuw… heb ik me door de plaatselijk smid laten vertellen…. @Remke, onthoud je dit allemaal, is belangrijke info voor een drijvende franse kroeg…

 18. De kinderen maken zich op voor het eindfeest van school, in de Marathon (Zoetermeer).
  Ik heb net de tuin lekker gesproeid, krijg een recordoogst courgettes. Aardbeien in bakken is niet je-van-het, die gaan volgend jaar weer de volle grond in.

 19. @remke: hoorde ooit verhaal over vent die er sport van maakte om in Holland oude spitsen (peniches, dus) op te knopen. Die knapte hij op terwijl hij naar Frankrijk voer om ze daar weer voor wat meer geld te verkopen. Schijnt ie jaren volgehouden te hebben.

 20. @Sicco: heb ik altijd gedaan, maar ik wilde nu wat ruimte creeren voor wat anders (het is woekeren op de vierkante meter in zo’n stadstuin)

 21. Dineke, ruimte genoeg in Groningen, dus wat let je, en misschien spreek je wel beter Gronings dan Frans, ook kun je hier inmiddels terecht met Nederlands.

 22. @Henk: nee maak je geen zorgen, geld heb ik niet in de aanbieding wel een mooie provincie.

 23. Roger, een dubbele whisky! Even afreageren. Plaats ik een foto van 290 pixels breed in een vakje van 290 pixels breed, slaagt internet explorer er in om toch een strook wit aan de zijkant over te houden. GGGRRRR!!!!

 24. En warm dat het hier is….vanmiddag in de schaduw net de 40 gr. niet gehaald (39)….morgenochtend komt Serge onze cour fatsoeneren, kreeg net een telefoontje dat hij al om 6 uur begint voor de hitte…..dan is het inderdaad ook nog lekker….gisteren een onweerbui maar die ben je ook weer gauw vergeten…..
  Remke: in mijn studententijd hebben wij in Utrecht een boot omgebouwd tot cafe…..vanaf een botensloop naar Utrecht gevaren, opgeknapt, een tijdelijk vergunning voor ligplaats aan de singen en hij ligt er nu na 35 jaar nog steeds…..dus een goed idee…

 25. Goedenavond, mijn voorspelling dreigt uit te komen, dikke onweersbuien voorspeld voor het weekend boven ons huis
  in Frankrijk. En volgens mij heb ik (n)iets met onweer!

 26. Môgguh Ronald(us). Natuurlijk gaat ’t onweren boven je heuvel, hoe laadt je anders de batterijen van je generator op?

 27. Heb al diverse malen gezocht op Internet naar een verklaring voor al dat onweer in FR, heb nog geen eenduidige verklaring gevonden.

 28. Heb al diverse malen gezocht op Internet naar een verklaring voor al dat onweer in FR, heb nog geen eenduidige verklaring gevonden.