chez Roger & Françoise, woensdag 25 mei


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!!!

Een open discussie op de ene pagina, een hartverwarmende babbeloverdeheg op de andere, wat nuttige informatie hier en een gezonde dosis Lulkoek (uit Bazel en met extra zemelen) daar… zo is Hollandais en France op zijn best. En ik heb – geïnspireerd door een niet nader te noemen stamgast – bij de Liddl een fles Grenache gekocht. Lekker verradelijk spul, dat me nu tot een haastige aftocht noopt. Prettige dag allemaal, en RobertS… de groeten aan Zaagmans!

77 reacties op “chez Roger & Françoise, woensdag 25 mei

 1. Zo, de routine van mailboxen doorworstelen en deleten is geklaard. Ook leuk, koelkast heeft het opgegeven. Voorheen betaalde je 700 piek voor een nieuwe, speurend op internet klopt het getal 700 nog steeds 🙁

 2. Vanavond hebben we besloten dat we 24 juni, met papaa, voor een lang weekend naar Frankrijk gaan om hem ons huis te laten zien.
  Op dit ogenblik is zijn gezondheid redelijk dus grijpen we het moment aan om hem dit plezier te doen. Het zal wel enige improvisatie vragen, zo’n rolstoel boven op een berg, maar dat mag geen bezwaar zijn. Hij verheugt zich er nu al op en heeft het al aan iedereen gemeld in zijn omgeving.

 3. Goed plan lijkt me. Dan lopen we elkaar net mis. Ik ga een week eerder. En dan weer eind juli voor de zomervakantie.

 4. Ik ben niet zo’n fietser, ik hou meer van klauteren en lopen. Misschien neem ik ook de kano wel mee om op een paar van die meren en riviertjes lekker rond te peddelen.

 5. Die heb ik nog niet zo gezien. De Arroux en twee kleine meertjes zijn vlak bij mij. Maar of je daar kunt kanoën betwijfel ik.

 6. Op de Arroux kun je prima varen, er zitten ook wat stroomversnellingen in heb ik gezien dus dat is hartstikke leuk. En als je een stuk de Morvan inrijdt dan is er water genoeg om rond te dobberen.

 7. Nou ja, bouwproject. De staat is me ontzettend meegevallen. Ik heb nog jaren leuke klussen te doen, maar bijna niets akuuts. Ik moet alleen zeker van de zomer wat aftapkranen maken zodat het water ‘s winters niet bevriest. Maar het is al heel goed bewoonbaar.

 8. Ik ga m’n bed zoeken. Je moet van de zomer maar eens komen kijken. Meer dan 20 km is het niet denk ik.

 9. Onze eerste prioriteit was de daken repareren, en de rest, daar hebben we vijf jaar voor uitgetrokken. Het moet tenslotte ook leuk zijn om daar te vertoeven en niet alleen maar als een gek aan de klus gaan daar.

 10. Precies, zo denk ik er ook over.
  Hoewel ik begin mei ‘s ochtends al heel vroeg met meer enthousiasme aan het klussen ging dan ik hier naar kantoor ga.

 11. Vanzelfsprekend dat ik op de koffie kom, ik vind het best grappig om te zien hoe wij, lotgenoten, ons plezier vinden in het restaureren van het Franse huizenpark.

 12. Zo denken veel Fransen er ook over heb ik al begrepen: snappen niet dat wij die oude huizen opkopen om ze al sappelend op te knappen, terwijl ze zelf in het dorp in een knap huis wonen.

 13. Ik ook niet, maar het brengt wel een ander doel in je dagelijkse beslommeringen, waardoor je, denk ik, veel meer energie hebt om gewoon lekker door te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *