In spanning


Vannacht ben ik voor het eerst bang geweest hier… nee, er was geen bliksem, maar ik vond het plaatje wel toepasselijk.
Want wat is er gebeurd? Ik was dus alleen met de kinderen en om 2.17 uur vannacht viel de stroom uit.. niks bijzonders hier, gebeurt wel vaker. Dus ik draaide me nog een keer om en viel weer in slaap totdat ik om een uurtje of 5 wakker werd van auto’s, het waren er 2 en op de weg zag ik ook nog een aantal auto’s rijden… Noem me paranoïde, maar ik was bang wist niet wat er gebeurde en stond al op het punt 112 te bellen, toen ik ineens een oranje zwaailicht zag. En dat bracht bij mij ook het licht weer terug… natuurlijk de EDF. Een half uur later was er weer stroom. Wat er nu precies gebeurd is, weet ik niet, maar ik hoorde net op basketbal dat zo’n beetje de hele omgeving de halve nacht zonder stroom heeft gezeten.
Naar aanleiding van dit gebeuren, bedacht ik dat ik nog nooit op de site van de EDF had gekeken. Die is best interessant, wisten jullie bv dat de EDF dus ook aktief is in Nederland?
Marjan

11 reacties op “In spanning

 1. EDF, dat is dat toch dat bedrijf van Bonjour paresse. Ken ik eigenlijk alleen van die irritante bordjes langs de rivier dat zwemmen gevaarlijk is. Niet dat ik ooit de beloofde vloedgolf gezien heb, maar toch.

 2. Peter het kan dan irritant zijn maar het is wel voor je veiligheid.
  Als de EDF ergens een stuwdam openzet vertel je het niet meer na.

 3. Dat weet ik ook wel, en meestal ben ik ook zeer gehoorzaam. Alleen op Corsica heb ik ze genegeerd, bij een camping waar de blinde campingbaas zei dat dat geen enkel probleem was, doodleuk de kreet baignade in de campinggids liet zetten en iedereen dus gewoon die borden negeerde. Af en toe merkten we wel een wat sterkere stroming…

 4. Daarbij, staan de borden er is de EDF niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken.

 5. Peter ik ben het niet met je eens, gelukkig gebeuren er weinig ongelukken, ook misschien omdat we er toch onbewust rekening mee houden.
  M’n broer is door dit soort grove nalatigheden verdonken.

 6. Dit voorjaar zijn er hiedr in de Sioule twee kajakkers verdronken nadat de EDF de sluizen van een stuwdam had opengezet. Ze hadden zich niet geïnformeerd over de planning van EDF bij de reguliere kajakbedrijven…

 7. Moet je ook maar weten, dat dat moet. IK heb wel eens gekanoot, via zo’n bedrijf over de Sèze (80% van de weg lopen duwen, vanwege te weinig water/te veel diepgang met mij er bij) maar zou anders ook gewoon lekker gaan zwemmen, zonder enig idee over mogelijke elektrische vloedgolven.