Chez Roger & Françoise, zaterdag 11 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Nederland won van Japans. Tsssssk. Dat is in het dagelijks leven echt heel bijzonder.

193 reacties op “Chez Roger & Françoise, zaterdag 11 juni

 1. Het is eindelijk gelukt: ik heb alle nachtbrakende stamgasten van HeF verslagen. Een mens kan maar doelen hebben. Koud kunstje overigens: het is hier slechts half negen ’s avonds en dan blijven mijn luiken zowaar nog open. Koud kunstje? Jazeker. Tropische storm Arlene staat, negen dagen na het begin van het hurricane-seizoen al trappelend aan de deur met Nederlandse ladingen regen en on-Floridiaanse temperaturen van slechts 23 graden Celsius. Maar goed, eind deze maand kunnen we op weg naar de warmte van het Centraal Massief. En hier hebben we nog twee natte dagen te gaan alvorens we terug naar Nederland moeten. Om daar wschl. hetzelfde weer zien….. zonde van het vliegticket!

 2. @ronaldus 01:22: waarom zou je in een compaq geen standaard onderdelen kunnen stoppen. Heb voor de kids paar oude compaqjes opgelapt met nieuwe videokaart en extra harde schijf, geen probleem.
  Wel eens een compaq gehad waarbij format C: niet het gewenste effect had omdat er een aparte verborgen opstartpartitie was. Maar ja, ik heb ook wel eens een ati-videokaart van Dell gehad die met de originele ati-drivers niet wilde werken, alleen met die van dell zelf.

 3. @Peter:misschien is dat inmiddels anders, ik kon indertijd mijn pc alleen maar uitbreiden met originele compaq onderdelen zoals extra geheugen, geluidskaart en cd rom drive. Was natuurlijk een stuk duurder. Daar komt nog eens bij dat ik diverse monteurs op visite heb gehad en de
  helpdesk was moeilijk bereikbaar. Ik spreek nu over 6 jaar geleden dus het is best mogelijk dat de aftersale nu beter geregeld is.

 4. Klopt, laatst een conpaq gehad hier ter reperatie en ik kon er idd geen kant mee op.
  Verder wel goede en hele nette pc’s, maar repareren is bijna niet meer te doen als je de prijzen in de winkel ziet.

 5. Ik ga met m’n nieuwe speeltje op stap, kijken of ik de weg kan vinden naar Purmerend 🙂 Moet wel meteen weer extra flash geheugen kopen om Frankrijk te kunnen installeren 🙁

 6. @Giel: hoor je het ook eens van een ander. Hoewel sommige Nederlanders wel hartritmestoornissen krijgen als ze Frans moeten spreken.

 7. Normaal gesproken zeg ik hier niets, ik drink alleen maar mee. Maar als een nickpikker suggereert dat ik door Monique uitgelaten wil worden is de stier los. Met die muts aan de andere kant van je riem is er geen hond die nog aan je kont wil snuffelen.

 8. @roberts: geen idee, om duistere reden denken alle anderen hier in huis dat alle computerproblemen op mijn bordje horen te liggen. Of misschien is het wel de jeugdherinnering, van toen ik nog buizenradio’s in elkaar prutste. Zoals je toen een buis of weerstandje plaatste, kun je nu een nieuwe videokaart plaatsen.

 9. Ik hou niet van opscheppen, maar heb onderlangs wel geheel zelfstandig de harde schijf van een imac vervangen. En de lens van een PS2 schoongemaakt. Terwijl ik normaal gesproken nog geen autoband kan wisselen. Zou ik door veel ganzenleverpaté in hormonale onbalans raken waardoor ik ineens mannendingen ga kunnen?

 10. We hebben een ouwelullenbankje in de voortuin gezet, zodat wij de komende vakantie ’s morgens in de zon kunnen ‘kranten’ met koffie. Veel planten een andere plek gegeven, lavendel en hosta’s verzet, vieze nagels.
  In de achtertuin heeft iemand huisgehouden Bo? De kat van de buren? Het koppel brutale Vlaamse gaaien? Wie zal het zeggen… i.i.g. lagen al mijn slaplanten eruit. Terwijl de lollo rosso eetklaar was. Grrrrr.

 11. Ik weet nog niet of ik het voormekaar krijg, maar ik moet jullie laten zien hoe Bo wordt achternagezeten door de Tokkies. Wij doen het bijkans in onze broek van het lachen
  chips…het regens…ff de stoelkussens binnenhalen

 12. Dat weer is echt niet goed wijs in holland als ik het zo lees. Hier vliegen de mussen in een zwembroek.

 13. Ahhh jij was het!! 😉
  Maar zonder gekheid: mussen in een zwembroek? Ik kan niet wachten to ze hier van het dak vallen. Schijnt na woensdag beter te worden.

 14. Dames bakkeleien hier over kleren. Ze willen weer lenen, maar 1-tje schendt een ongeschreven regel: nooit iets lenen wat de eigenaresse nog niet heeft gedragen

 15. Dat word dan hoog tijd want we verdoen ongeveer een uur per dag om hopeloos verregende lastminute zonzoekers te woord te staan.

 16. Moet even iets grappigs vertellen, alhoewel….
  Vandaag is het afscheid nemen van het vrijgezellen leven van zoonlief. Vanaf vanmiddag één uur is het het hele stel vrienden bij elkaar in de kroeg. Ze hebben m’n zoon uitgedost als vrouw van lichte zeden, vastgebonden aan een lantaarnpaal in de drukke hoofdstraat met een leeg glas tussen z’n kunstborsten.
  Verplicht iedere voorbijganger te begroeten en een bijdrage te vragen. Dit was nog maar het begin van een dolle dag.
  de arme ziel…….

 17. Haha..we praten weer als vanouds lekker langs mekaar..
  @Coco: moet ie in therapie hierna?

 18. Neuh, ik denk dat er vooraf het nodige door het keelgat is gegaan.

 19. Ja, ik durfde het bijna niet te vragen…
  Ik heb net ook geweldige gezien van mijn Emma’s daagjes in Belgie

 20. Er zijn fotos gemaakt, ik heb ze nog niet.
  Zodra ik ze heb komen ze eraan.
  Dit is een dag voor alleen de heren, geen vrouwen erbij.
  Ben netjes thuisgebleven.

 21. Nou doe dan nog maar een pastisje Roger en hun ook een typwatertje…

 22. @Coco, je had toch onopvallend even 12 keer langs kunnen lopen?

 23. Ze komen niet boven water voor morgenmiddag.
  Vanavond gaat het stel naar Montpellier, blijven daar in een hotel slapen gelukkig.
  Vermoedelijk zal het wel een verrassings striptease worden.

 24. Wie? Nee, naar het DDAS ‘even’ wat rechtzetten. Hoe ver zit jij ook al weer van M?

 25. @Fer, ben niet getrouwd maar achterlijke fotoos genoeg natuurlijk…

 26. Zal wel eerst de fotos sorteren, als ik alles te zien krijg natuurlijk.

 27. Vrijgezellenavond? Liep wat anders dan wij hadden gepland. De schuldige is gister getrouwd. Godbetert.

 28. Van Montpellier tot St Martin is ongeveer 80 km, en allemaal autoroute.

 29. dat kan natuurlijk ook.. de gekste foto die je van jezelf kunt vinden.. “het Gekke Smoeleboek”

 30. Waarom is Fer inconnu?
  @Coco: wij trouwden op Vlie. Beetje in het geniep, want wij hadden niet zo’n zin in dat familiegedoe (al die ooms en tantes en neven en nichten die ja anders ook nooit ziet) Wij wilden een feest met alleen onze naasten en onze beste vrienden.
  Maar een broer van T. vond het bezwaarlijk om op de trouwdag te reizen en wilde een dag eerder komen. Gevolg: zijn (heeeeel) vervelende kinderen eisten ons appartement op om Sesamstraat te kijken, zij hebben de hele avond (tussen het zogen van de laatste telg door) hun eigen huwelijksproblemen op ons bordje geled en wij gingen geradbraakt slapen. Om wakker te worden bij windkracht 10!!!! Leuk voor de gasten die nog op de boot moesten naar Vlieland

 31. Het lijkt me ondertussen ook wel tijd voor een apérootje.
  Rogèèèèèèr, alle glazen vol, proost op het gekke smoelenboek.

 32. De gekste foto van mij? Is met Theatandjes tijdens carnaval, maar niet digitaal.

 33. Dineke, ver weg wonen heeft ook z’n voordelen.
  Geen ooms, tantes e.d. Alhoewel er ook iemand was die een tent in m’n tuin wilde zetten. Omdat ze toch naar Frankrijk kwamen wilde ze maar meteen meegenieten van de bruiloft. Met ook nog vriendinnetjes die ik niet eens ken.

 34. @Din, Oh lekker, roep je even als het klaar is?
  @Coco, gevonden, bij Arles dus. 160 km voor een kopje thee…dat moet even in de groep. Ze laten me nooit zo makkelijk gaan hier. Voorop gesteld dat je thuis bent natuurlijk.

 35. Alles hangt af van de tijd. Dinsdagmiddag rond half drie moet ik bij de schoonmoeder van m’n zoon zijn om een fotopaneel te maken van de kinders.

 36. Ik heb nog 1 dochter die om een zwemvakantie zeurt. Kan bij jullie toch? Pourvu que dat het niet samenvalt met jeweetwel

 37. Ja dat word dan weer ingewikkeld hè. Ik moet om 14.00 uur daar zijn en heb geen idee hoe lang het gaat duren. Mischien een uur ofzo. Wat zou betekenen dat ik vanaf 5 uur in Crau kan zijn. Je hebt het zoiezo druk nu natuurlijk.

 38. Hebben we nog steeds. Een jeugd hoek; keten tot de ochtendschemering…maar daarna zijn ze dan ook altijd heeeel braaf. Wat is jeweetwel? (blont)

 39. Nou, ik raad je ten zeerste af om op het jeugdveld te gaan staan. haha, kan me je gezicht de volgende ochtend nu al inbeelden. We hebben niet echt een trekkersveld (getver) alswel dat als er mensen komen met een inimini-tentje, we die ook als het vol is, nog makkelijk ergens onder een struik kunnen schuiven.

 40. Ik kom niet meer in de biechtstoel. En ‘hij’ heeft ook niet aangegeven dat ie nog komt hier. Als ie zou komen zou dat buiten het seizoen zijn ivm hun honden trouwens.

 41. Nee, da’s niet echt een struikschuiver nee…Er is nog een normale plek in het bos (bij het kinderbos achter de boerderij) tot 23 juli en daarna pas weer vanaf 3e week augustus. en nog een paar gaatjes in de zon.

 42. Ik ben een keer (tijdens het uitgaan met een vriendin) in een onbewaakt ogenblijk in een kroeg met handboeien vastgeketend aan een totaal in verband gestoken jongeman die beneveld zijn vrijgezellenavond vierde. Zijn vrienden ketenden mij vast en probeerden me wijs te maken dat de vriends die het sleuteltje had in een kroeg in een andere plaats zat. Of ik maar even mee wilde gaan……

 43. Remke, ik weet niet hoelang dat allemaal gaat duren.
  Vermoedelijk wel de hele middag, het is ook de bedoeling om een chanson in elkaar te zetten.
  Ik zal je m’n nummer van m’n portable aan je doorgeven.
  Bel me dan even als je klaar bent met de DDAS en dan kijken we wel of het lukt.

 44. Zoonlief was even thuis om te douchen en z’n string te verwissellen voor een boxer. Na de belevenissen van het dorp zijn ze naar een séance de paintball gegaan, enfin alle kleuren van de regenboog. Nu zijn ze weer vertrokken voor een apéro en daarna Montpellier.

 45. @Peter: niet vloeken in de kerk…het is een CABANON (echt Frans, dus)

 46. Bonsoir, een heel productieve zaterdag achter de rug.
  Vandaag een schuur van een zwager leeggetrokken en wat ik kon gebruiken ff opzij gelegd. Weer een aanhanger vol met zinvolle spullen voor het huis in Frankrijk, gratuite 🙂

 47. Hiero wordt op een echte platenspeler Sweet Smoke en Alquin gedraaid.
  Ik vermoed niet dat iemand van jullie die kent. Maar de beat is wel lekker.

 48. @Ronald(us): Je lijkt wel een voddenboer, wie ruimt dat allemaal op als je de ‘pijp aan Maarten geeft’?

 49. Yep. en als ik een goeie stoel bij de vulles zie staan neem ik ‘m mee.. wastafel heb ik ook gevonden..

 50. gaat niet helemaal om zuunig.. ouwe spullen hebben nu eenmaal meer karakter

 51. @Henk: volgens mij beiden nederlands, maar wel zestiger jaren.

 52. @Jeanne: Verrek ja, Alquin is een NL band.
  @Ferry: Ik stipuleerde ‘dit’ niet lezen.

 53. @Jeanne: Verrek ja, Alquin is een NL band.
  @Ferry: Ik stipuleerde ‘dit’ niet lezen.

 54. Henk, dat was ff aan me voorbij gegaan, heb nog wel gezocht naar de schuine witregel maar die wordt nergens besproken en heeft ws geen naam

 55. Spoken!… gras maaien, schilderen, stucen, kortom dat wordt wel handen laten wapperen. Tenzij het na werktijd is, dan lig ik languit achter een hapje en een drankje.

 56. @Ronald(us): Schiet op, ga ook niet nog ’s bij jou lopen worshippen.
  @Ferry: Moet ‘m eerst, bij een motorzaak in Autun, laten nakijken. Lekke voorband, rammelend voortandwiel, ketting spannen, ontsteking controleren. Ben zelf niet zo’n sleutelaar.

 57. @Ferry: Daarom ben je nu nog in leven, die Goldwing’s hadden een slechte naam, beroerde wegligging en slechte vering. Teveel vermogen voor het frame en de vering.

 58. komop Henk dat zijn nou juist de dingen die je wel zelf moet kunnen..
  voortandwiel heeft een tegedraadse bout, ff aandraaien
  ketting spannen, net als bij een fiets
  onsteking controleren, voelertje d’r tussen een aandraaien

 59. viel mee Henk, beroerde wegligging en slechte vering hadden met elkaar te maken.. was snel verholpen met een goed stel koni’s..

 60. @Ferry: Ja klopt, vroeger. Heb er nu geen zin meer in. Laat tegenwoordig zelfs m’n auto wassen door een autopoetsbedrijf, erg hè.

 61. Ach, zo’n Goldwing is een auto zonder dak. Da’s geen motor….!

 62. @Ronald(us): Op een motorfiets zijn de schokbrekers erg belangrijk, je hebt maar twee wielen.

 63. correctie, is niet zo heel erg. autowassen doe ik ook niet zelf

 64. Kijk.. dat wist ik. Een motor heeft er twee, wielen.
  Auto wassen, 1 x per jaar. Wordt vanzelf schoon in Nederland.

 65. Er valt tenslotte water genoeg naar beneden, 15 minuten plankgas in een flinke plensbui en voila….. schoon.

 66. @Ronald(us): Vandaag zaken gedaan met Dell, na eerst diverse computerwinkels te hebben bezocht (o.a. RAF). Ben benieuwd.

 67. Henk, Dell is oké
  zit nu achter een Dell 300
  en heb in mei een heel netwerk bij ze besteld (16 stuks)

 68. Laptop: Dell Inspiron 6000. Schrok wel van die 75 euro transportkosten én een gratis inkjetprinter. Heb al drie printers, iemand binnenkort jarig?

 69. je had ook ff moeten wachten tot de transportkosten gratis waren, dat gaat vaak samen met dubbel geheugen

 70. Heb ze gebeld over die overbodige printer, ze waren onverbiddelijk “is er binnenkort niet iemand jarig in uw omgeving?”.

 71. @Ferry: Vergeten, heb vier printers, in FR staat al een Epson inktjet. Wat een luxe problemen.

 72. En dat geven ze gratis… hij is leuk.
  Ik heb ook twee ongebruikte printers staan.
  Nog meer jarigen.

 73. maar je krijgt wel gratis een 512 Mb memory Key en 100 euro korting

 74. @Jeanne: Jongens houden niet van computers, computers houden van jongens want die willen er niet persé over praten.

 75. Jeanne, je weet toch wel dat het genetisch bepaald is dat mannen niet op kunnen groeien

 76. @Jeanne: Kreeg onlangs van iemand een Powerpoint waarin in het Twents wordt uitgelegd hoe Windoos werkt. Ken je ‘m?