Chez Roger & Françoise, zaterdag 12 februari.


Klik logo voor smoelenboek
.

Recordpoging geslaagd!
Niet alleen hebben we het aantal aanwezigen opgetrokken van 15 naar 24,
het aantal achtergelaten berichtjes steeg naar duizelingwekkende hoogte: 710….
Ok, ok, mede doordat e.e.a. vreselijk traag ging en menigeen zijn berichtjes meerdere keren geplaatst zag, maar dat was geen opzet (behalve bij Henk, dan). Frank heeft nog mensen proberen te ronselen via FF. Lief, maar had niet gehoeven (je bericht is overigens volgens mij verwijderd, er zit kennelijk nog steeds oud zeer)
Tussen 20.30 en 21.00 uur staan 100 berichten (….) Door de traagheid haakten veel mensen af tussen 21.00 uur en 22.00 uur, ondergetekende ook, maar later op de avond werd het toch nog heel gezellig.
Driewerf Hoera voor Willem, die de tent zo keurig heeft achtergelaten!
Willem: er staat een bierpul met jouw naam erop!
En taart voor iedereen die aanwezig was en heeft meegeholpen!!

109 reacties op “Chez Roger & Françoise, zaterdag 12 februari.

 1. Hmmmmm, heerlijk taart bij het ontbijt…..hoe was het SBD ook al weer…..
  blij dat ik weer gewoon kan inloggen, het verbaast mij wel hoe dit kan….sommige met adsl hadden er kennelijk geen last van, maar mijn adsl hikte toch behoorlijk….
  iedere recordpoginghouder een fijne rustige dag toegewenst…..
  @Dineke, natuurlijk zou mijn bericht gewist worden, maar ik dacht als ik het nu tussen half negen en negen doe dan heb ik het er misschien rond negen uur nog opstaan, was eigenlijk ook een beetje prikkelen….

 2. Goed gedaan allemaal jammer dat ik gister elders verplichtingen had. D heeft een nieuwe nam verdient vind ik. Ik noem haar voortaan superD 😉

 3. Maar dan ga ik mijn naam aanpassen net als jij van JohnP subtiel naar John:P bent gegaan.

 4. Goedemorgen,
  Ik ben benieuwd hoelang dit record blijft staan.
  Heeft ook weer een nieuwe gast opgeleverd, gertjan, die dit een mooie gelegenheid vond om uit de hoek te komen
  Doe maar een flink stuk met een chocolaatje erop.
  Wat een beestenweer hier, vandaag op jacht naar een verjaardagscadeau voor Birgit. Een saxofoon rugtas, handig voor op de fiets, en nog een muziekboek van candy.

 5. Goedenmorgen, waar is die sticker nou??? Ik ben na 22:00 ook afgehaakt. Er was inderdaad niet meer door te komen. We gaan nu naar Ikea, keukens kijken voor Frankrijk. Tot Later.

 6. Wat een uitslovers, proficiat.
  Zit hier (a 5 euro per kwartier) achter een modempje in een lilluk hotel in Velp. Moet snel zijn heb nog 10 min.
  Groet allemaal.

 7. Lekker dat gebak.
  Mijn stelling dat je met 1 pc wel vier keer in wie-lijstje zou moeten kunnen komen, gaat niet op. dacht dat dat zou lukken door met vier verschillende browsers tegelijk de site te bezoeken, maar twee vermeldingen tegelijk is tot nog toe hoogst haalbare en het lijkt alsof die dubbeling daarna snel ontdekt wordt.
  Ik staak mijn pogingen om de kluit te belazeren…

 8. Stickers moeten nog ff gemaakt worden, maar behalve van Aat heb ik nog geen adressen gekregen om ze op te sturen
  mailen dus

 9. Gaat Willem de kroeg opruimen omdat hij niet kon slapen………….En ik om de haverklap wakker van het lawaai!

 10. monique, we vormen een lotgenotengroep. ik werd vanmorgen wakker gebeld door iemand die belde om te vertellen dat het voetbal niet doorging…

 11. weet iemand van jullie waar ik gratis Frontpage in het nederlands kan laden??? Ik wil graag een website voor onze loopclub maken hier in Frankrijk. Maar ik kan het programma nergens vinden

 12. Oh hoe kan ik dan de eventuele antwoorden zien??
  Ben nog niet zo’n ster in dit soort dingen.

 13. ik heb hem gezien nog geen reactie, kan ook niet rond etenstijd in nederland!!!!!!!!!!!

 14. Wij borrelen! Wacht maar tot het vanavond wat drukker wordt. Er is trouwens ook een starpagina met een prikbord waar je dat soort vragen kunt stellen. Ga even voor je zoeken

 15. Vraag 1 (ben heel even een braaf jongetje): plaatsen we hier links ten behoeve van illegale activiteiten?
  Vraag 2: waarom frontpage (waarvan je het resultaat niet eens op alle servers kunt gebruiken)

 16. HannekeR kijk hier eens
  dit is een gratis programma
  Ps. geen enkel website programma is snel te begrijpen, als je van niets weet blijft het moeilijk

 17. @Monique: inderdaad online.
  Hoooooi, allemaal, al weer sinds gisteren terug, maar wel erg veel mails af te handelen. Gisterenavond kwam ik er niet door met mijn ISDN. Nog twee weken dan krijgen we ADSL.
  Vanmorgen een hondje gehaald, en vanmiddag naar de dierenarts voor een chip en een prik, heel veel mailtjes beantwoord en weggegooid en nog veel meer onzin.
  Dineke, bedankt voor de zaakwaarname. En mijn complimenten! Allemaal records gesneuveld deze week! Ik ga me maar eens flink op de vlakte houden, de komende weken, want volgens mij loopt het log beter als ik me er niet mee bemoei.
  Overigens heb ik niet alles nagelezen hoor. Ik heb ook nog een leven naast HeF. Wel zag ik nieuwe gasten, zoals Sandra en Gertjan, langskomen. Welkom, welkom allemaal.
  En nu moet ik alweer ofline, want gezin. De afgelopen week met zijn vieren op 15m2 geleefd. Dan is het raar om na terugkomst ineens weer de heremiet uit te gaan hangen.

 18. nee ik gebruik WEBPRO van Denda, erg gemakkelijk in gebruik, maar dat kost wel geld kijk op deze link, echt een superprogramma voor weinig geld

 19. He krek vakantie goed verlopen??
  niks gebroken misschien gezichten aardig bijgekleurd??

 20. @dineke: Frontpage is een programma waar je voor moet betalen. Als je ‘m ergens gratis vandaan wil halen, wil je dus gewoon een illegale kopie maken.

 21. Welkom terug, Krek! En alles en iedereen heel hopenlijk.
  Uhh, niet mee bemoeien? Ik hoop van wel, want de enige reden voor mijn substantiele bijdragen was dat ik deze week koortsig thuis zat. Volgende week nauwelijks tijd, dus…..

 22. jeetje ik denk dat ik nog even wacht op andere antwoorden en zoniet dan stort ik me maar in Frontpage op z’n frans, ik heb namelijk de gebruiksaanwijzing in het nederlands al uitgeprint, kan dat natuurlijk altijd nog in la poubelle gooien…………

 23. ja sorry Peter wie doet dat nou niet tegenwoordig, kijk maar naar alle films en muziek die illegaal op dvd’s terecht komen, waarom n iet zo’n programma……….

 24. @Peter, dat begreep ik ook achteraf, vandaar mijn verwijzing naar Peter R. die daar immers een reclameblokje over heeft

 25. Ja, het is strafbaar, en ja, ik weet ook dat hele volksstammen zich er aan bezondigen. Maar de softwarepolitie is happig op mensen die dat soort linkjes plaatsen en gaat dan moeilijk doen, zeker als die mensen zich niet verschuilen achter duistere sites in verweggistan, maar zoals wij makkelijk te pakken zijn. Briefje van een advocaat naar web-log.nl en voor je het weet is HeF gesloten.
  En als dat dan is voor een programma dat echt de moeite waard is, kun je het risico overwegen. Maar voor Frontpage zijn er voor veel minder geld (tot gratis aan toe) even goede en betere alternatieven.

 26. ok dan ga ik het maar via een legale weg proberen, merci voor deze les!!!!!!!!

 27. Even wat tijd doden voordat ik mij met Tim richting resto begeef. Voor de kids heb ik een shoarma-pizza gemaakt. (Ja! Dat bestaat!)

 28. L’heure, c’est pas l’heure; avant l’heure, c’est pas l’heure; après l’heure, c’est plus l’heure.
  Mais maintenant c’est l’heure de l’apéro.

 29. Chez nous, y a une heure, l’heure de l’apéro! Et encore….toute à l’heure la grand bouffe

 30. Nous allons visiter notre Italien. Chais pas qu’il nous va offrir. La derniére temps, c’était des moules, très frais, à l’italiennes

 31. Ja!! Was lekker! Sowieso, wanneer hij vertrouwelijk naast ons komt staan en zegt: het staat niet op de kaart, maar…
  Dan klappen wij de menu’s dicht en zeggen: laat maar komen!

 32. Inderdaad, en dan kijk jij die Italiaan aan met je blauwe ogen en dan maakt hij het extra lekker.

 33. Je vergeet misschien dat ik dan met Tim ben en al helemaal geen jonge blom. Maar voor een ouwe Italiaan maakt dat misschien niet uit

 34. BTW Hanneke: ik begrijp tussen de regels door dat je nog geen html kent en dat het maar voor beperkt groepje mensen is. Als je alleen wat simpele dingen op het web wilt zetten, kun je desnoods ook een bestandje in MS-word maken en dan kiezen voor opslaan als html. Is technisch gezien niet echt een mooie oplossing, maar als je de techniek niet kent is het de simpelste manier

 35. Ik ruik dat de pizza bijna klaar is, ga mijn bloedjes ff van eten voorzien, mijn zoon pesten met extra strong knof, vanwege zijn vriendinnetje, daarna haren kammen voor de Italo en..later vertel ik je wel wat we hebben gegeten…

 36. Morgen ga ik ervoor Peter dan komt iemand me wat uitleggen in het frans natuurlijk ik hoop dat ik het een beetje begrijp zoniet dan ga ik me denk ik inschrijven bij een computercursus hier in het dorp ik kan er altijd wat van leren en als mijn web af is (??!!!!) dan laat ik het jullie weten.
  Nu ga ik er van door een avondje pompom girls kijken en gelijk eten op z’n frans tot morgen maar weer..
  bisous
  hanneke

 37. Frontpage is net word met wat extra toevoegingen maak geen gebruik van de kant en klare sjablonen die pik je er op het web zo uit, maar voor binnen 5 min een komplete site is frontpage ideaal. Ik vind dreamweaver in combinatie met flash, fireworks, Php en mysql ideaal alleen de prijs is dat wat minder.

 38. Frontpage maakt bij mijn weten vaak gebruik van extensies die niet door alle providers ondersteund worden (sommigen laten je er ook extra voor betalen).
  Daarnaast produceren al die wysiwyg-programma’s veel te veel code, waardoor pagina’s onnodig lang tijd vergen om te laden.
  en inderdaad, die sjablonen…

 39. Voor mensen als ik, die 3 keer per jaar een web pagina in elkaar zetten zijn dit soort wysiwyg programma’s ideaal. Vordat ik goed met dreamweaver overweg kan ben ik al weer een paar weken verder. Als ik het dan 10 maanden niet gebruik ben ik het weer kwijt. Ik zoek nog steeds dat erg simpele programma voor de mac. Tot die tijd doe ik het met Word. En een basispagina van mijn collega, die kan goed webpagina’s maken. 🙂

 40. @Peter je kan je frontpage pagina in dreamweaver laden die verwijderd ql het ovebodige en tegenwoordig ondersteunen bijna alle providers de frontpage-extenties. Maar het voordeel voor een onervaren gebruiker is de controle die je hebt erg goed je can al javascripts makkelijk terug vinden en wijzigen dit kan in DW wel eens lastig zijn als je niet weet waar te zoeken.

 41. @roberts: je hebt helemaal gelijk. Maar om te laten zien dat ik ook gelijk heb, heb ik jouw pagina nagemaakt. Jouw pagina is nu 15.414 bytes. Ik bereik hetzelfde effect met 1508 bytes.
  @frankb: die vlieger gaat maar ten dele op. Om te beginnen moet je die pagina daarna niet meer in Frontpage laden, want dat verandert het even zo vrolijk weer terug. Maar bovendien: ook dreamweaver is wysiwyg, en dat kan alleen maar werken als het op een of andere manier met extra tabellen of lege plaatjes werkt.

 42. Die laatste opmerking neem ik terug, is volslagen achterhaald. Als je met layers/css werkt, moet het nauurlijk wel kunnen.

 43. Avond samen, doe mij maar een Pastis.Ik zie dat Krek terug is en niks gebroken heeft, is nu waarschijnlijk met stoffer en blik de rotzooi van zijn ontplofte mailbox bij elkaar aan het vegen.

 44. Hééé Willem!! Geweldig, dat plichtsbesef van jou! Tijden geleden dat ik de tent ’s morgens zo fris aantrof.
  Wat een stilte vergeleken met gister, hè? Of is er een voetbalwedstrijd op tv?

 45. Dank u Dineke, ik weet niet wat er op tv is is uit hier, … Wat een rust na bijkant de hele dag foxkids, gek word je ervan

 46. @Peter, zal best. Word genereerd een vreselijke hoeveelheid overbodige rotzoi in zo’n pagina.
  Ik ben nog aan het zoeken naar iest eenvoudigs.

 47. Laten we het maar op je en jou houden, ik ben ff weg nu moet nog een telefoontje plegen, tot zo

 48. @roberts: merkwaardig bovendien dat in jouw broncode een joekel van een fout staat. De pagina wordt afgesloten, dan wordt een nieuwe body geopend, volgt nedstatteller, wordt body afgesloten, volght er nog wat loze code, wordt er een body afgesloten die niet eens geopend was.
  De browser weet er nog raad mee ook, maar het is wel vreemd dat zo’n programma daar de mist mee in gaat. je zou toch verwchten dat ie volgens de regels maar één body aanmaakt.

 49. Goedenavond, wat een serene rust hier, bijna saai.
  Cadeau voor Birgit is gelukt, weer een rib uit m’n lijf, maar ja je hebt wat voor je kinderen over.
  Bob is over een maand jarig en dat gaat echt geld kosten..
  ……. hij wordt dan 18 !!!
  Roger…. doe maar een dubbele whisky, nu kan het nog.

 50. Zo, eindelijk uitgetelefoneerd, doe mij maar een nieuwe pastis want mijn glas is weg.

 51. Wie is die stille daar in dat hoekje, zeg eens wat, krijg je van mij een glaasje.

 52. Nou zit ik weer alleen, het zal toch niet zijn dat ik weer alles moet opruimen?

 53. @Peter, die pagina is eerst in Freeway gemaakt. Daar zaten echter wat bugs ins en 90% van de mogelijkheden had ik niet nodig. Toen is die pagina in Word veranderd. Daarna met een tekst editor de Netstat code toegevoegd. Dat zal best een rommeltje hebben opgeleverd!!! De bedoeling is om iets nets te gaan maken. ook meerdere talen. Ik heb je de de tijdelijke website van mijn bedrijf gemaild . Daar staan rechtboven icoontjes om de taal te kiezen.

 54. @willem: dat kunnen we monique niet aandoen, heb de afwas even weggewerkt
  @ronaldus: aan web-log kan ik niet sleutelen. wat t sleutelen aan site van roberts betreft, ik wilde gewoon testen of ik niet al te vgeel onzin uitkraamde
  @roberts: zal morgen eens kijken, zal je dan ook mijn versie van le garage mailen

 55. Hallo beste mensen,
  Ik ben de komende week afwezig wegens het werken bij een tennistoernooi in Rotterdam. Daarvoor moet ik een week lang in een hotel slapen, dus van internetten zal vrij weinig komen vrees ik. Tot volgende week!