Les Pays-Bas


Zo zien de Duitsers ons: Frau Antje, blowend, met bier, klompen en kaas. Let ook op de pleister…..En op de achtergrond het Westland, natuurlijk, vanwege de ‘wasserbomben”, (maar dat gaat ietsje beter momenteel…)
Hoe zit het met het Franse beeld over Nederland? Verre van kosher…
Ik weet dat, in de tijd dat ik zelf nog rookte en “scheur-vloei” gebruikte (rijstvloei, alleen kneuzen rookten “rizla”), iedereen in Frankrijk ervan overtuigd was dat ik aan de drugs was. (Drum, jawel.) Goed, ik rook al bijna 20 jaar niet meer, maar sta niet afwijzend over het e.e.a.. Er wordt alleen zo overspannen over gedaan, m.n. in Frankrijk! Heten we opeens “ultrapermissives”, maar worden we verderop ook weer “bataves” genoemd (ik haat dat woord!)
Terwijl statistisch is bewezen dat het legaliseren van soft-drugs (of het gedogen) een heleboel criminaliteit heeft doen verdwijnen.
En zeg nou zelf: Drank maakt meer kapot…………

20 reacties op “Les Pays-Bas

 1. Heb ooit de grootste moeite gehad om een Franse agent er van te overtuigen dat ik geen drugs rooke. Rookte javaanse Jongens. Dat werd toen nog verpakt in zilverpapier met zwart papier er om heen. Dat moesten wel drugs zijn… En ik maar roepen: ,,Regardez monsieur, c’est seulement du tabac!’

 2. Wij werden anno 1977 ernstig gewaarschuwd door de schooldirectie…voor aanvang van onze Parijs-reis, dat we er alleen voor stonden, indien…

 3. Dit is al een oud stuk, maar goed… (wat lang zeg…)
  Toen ik aangifte wilde doen van de diefstal van mijn rugzak riepen de agenten meteen “fumer” toen ik zei dat ik uit Nederland kwam… zucht….

 4. Jongens…… ik heb het zelf meegemaakt Nederland binnenrijdend met een F nummer er een auto naast me rijden om me te vragen of ik soms geen shit wilde. en je raakt ze niet zomaar kwijt.

 5. Klopt, er is zelfs speciaal politieteam om deze drugsrunners tegen te gaan. Alleen maar naast je rijden is namelijk zelfs nog vriendelijk, vergeleken bijde gangbare praktijken: langzaam rijden op de snelweg tot er Fransman of Belg passeert, dan met noodgang links en rechts inhalend en snijdend naar de ‘klant’ toe om die vervolgens in de tang te nemen.

 6. Als ze soft-drugs nou eens in Frankrijk en Belgie ook zouden legaliseren, heb je ook geen last meer van drugsrunners…

 7. Marjan,maar wel een hoop jongelui die naar de k..t. gaan. Zou jij het leuk vinden als je kinderen gingen blowen?

 8. Coco, je hebt blowen en blowen. Af en toe een blowtje is net als een biertje (moet wel zeggen dat mijn kinderen noch roken, noch blowen) Het zijn de uitwassen waar je voor moet oppassen. Kinderen die het niet in de hand hebben en vrder experimenten, daar loert het gevaar.
  Persoonlijk zie ik veel meer kinderen veel te veel drinken. Zijn op zaterdagavond compleet laveloos.

 9. Dineke gebruik je niks loop je ook niet het risico om over te stappen op hard drugs.
  Verder, ales wat lekker is, sigaretje, borreltje is inderdaad net zo en misschien nog wel gevaarlijker.

 10. Coco, heeeeel lang geleden, ssssssssssssssssst, heb ik ook wel eens geblowd. Deed me niks, kreeg er alleen een dood vogeltje van in mijn mond, niks geen relaxte sterren, geweldige sex (die had ik sowieso al) of creatieve inspiratie. Nogal overrated, was mijn conclusie.

 11. @coco: wiet is minder schadelijk dan alcohol. juist door het illegaal te houden, duw je kids naar de criminelen en dus ook naar de hard-drugs.
  Die laatste zouden ze wat mij betreft trouwens op doktersrecept gratis aan alle verslaafden moeten geven. Aangezien niets anders helpt (de verdiensten zijn veel te groot om de illusie te hebben dat je hard-drugs ooit uit kunt bannen), moet het volgens mij op de hard-kapitalistische wijze: druk ze uit de markt met extreme prijsdumping. Als junks gratis drugs kunnen krijgen, heeft het geen zin meer mensen verslaafd te maken en het spul illegaal te importeren.

 12. Ik heb geen enkel illusie meer. Heb in de bajes gewerkt. Waren net zoveel drugs (soft- én hard-) aanwezig als buiten. Legalisering, ik zie het er niet van komen. Teveel tegenstrijdige belangen.

 13. Mijn kinderen mogen gerust blowen… ik doe het ook nog wel eens, ik heb liever dat ze gaan blowen dan dat ze gaan roken.

 14. nee, veel minder…..ze keken wel uit. Voor een klein akkefietje werden ze uitgesloten van activiteiten en voor de wat grotere ging je naar de isoleer. Niet gezellig dus. Nooit ordeproblemen gehad 😉

 15. Ik ben ooit begonnen met blowen, en toen verslaafd geraakt aan de tabak waar ik het spul in vermengde. De canabis was makkelijk op te geven. Maar die tabak heb ik 20 jaar aan vast gezeten. Wat dat betreft kun je dus wel zeggen dat blowen schadelijk is. Je wordt er namelijk tabaksverslaafde van (tenzij je alleen wiet rookt natuurlijk).

 16. Vorig jaar ging ik met het goeie ouwe Budget-Air naar Marseille waar ik direct uit de rij geplukt werd voor een gedegen controle, duidelijk op zoek naar softdrugs.
  Alles, maar dan ook werkelijk álles bekijken, uitpluizen en bevoelen…. Ik had niets te verbergen en werkte dus zeer vriendelijk mee, maar wat ik zelf al weer vergeten was, was dat ik een stuk of 10 pakjes vloeitjes in mijn bagage had zitten voor mijn moeder. Zij woont in Frankrijk en rookt Gaulloise-shag (wordt verkocht in enorme ronde bussen!), maar is niet te spreken over de Franse vloeitjes. Toen ze dat eenmaal gevonden hadden gingen de oogjes glimmen, en werd de zoekactie nog enthousiaster voortgezet. Ten slotte vonden ze in mijn portemonnee een plastic zip-zakje (formaat softdrugs), en toen waren ze helemaal zeker van hun zaak! Ik gebruik die zakjes beroepsmatig, en heb ze vaak her en der door mijn jassen en tassen slingeren, maar dat verhaal raakte op dat moment uiteraard kant nog wal!
  Uiteindelijk met heel wat oponthoud bij zeer chagrijnige douaniers kunnen vertrekken… 🙂
  (achteraf bezien heb ik 10 keer liever dit soort gedoe dan de problemen die ik op de terugweg had: Budget-air was opgeheven de dag vóór mijn terugreis, en op de een of andere manier waren mijn gegevens daar achter de verwarming gelazerd waardoor men mijn reis niet omgeboekt had naar de KLM… Na heel veel getelefoneer, gevloek en getier uiteindelijk de volgende dag alsnog kunnen vertrekken. Wat een gedoe, geloof me, ik ken nu elke cm2 van dat vliegveld!!)

 17. oeps, dat vorige berichte was van mij, maar door mijn klunzighied al verzonden terwijl ik mijn naam en gegevens nog aan het intypen was…