160 reacties op “Chez Roger & Françoise, zaterdag 16 april.

 1. “Het is zo stil in mij – en de wereld draait maar door”
  schalt de radio.
  En dat is mooi…drijf daar maar even op door.

 2. Hier ook krek. Ik wordt daar altijd vreselijk depri van. Ik ga zo hout halen en vanmiddag met een laaiend houtvuur voor de kachel zitten. pffff.

 3. Hehe, dat bedoel ik natuurlijk ook. Het vuur in de kachel en wij ervoor.
  @krek, ik zou nog even wachten met de laatste mac update.. Zijn wat problemen mee.

 4. Het is hier maar net droog en anders regent het van die hele fijne drupjes. Mag geen naam heb. Minder dan miezer. Is daar een naam voor eigenlijk?
  Ik wil nog even de tuin in, wat cacaodoppen strooien zodat mijn werkpaadje onkruidvrij blijft. Even wat gesneden petflessen om de hosta’s zetten tegen de slakken.

 5. @Krek: het is waarschijnlijk even rijden voor je, maar als je echt superverse vis wilt voor sushi, kan ik van harte Leclerc in Limoges Nord aanbevelen. Zijn wij een paar weken toevallig terecht gekomen en ik heb nog nooit zulke mooie verse vis gezien als daar. En lekker!
  En verder miezert het hier, afgewisseld met iets steviger regenwerk. Jammer voor al die bridgers die hier rondlopen voor de 19e Bossche cafebridgedrive. Maar ja, die hebben 18 jaar lang prachtig weer gehad, dus het moet maar kunnen voor een keertje.

 6. Pluim voor gertJan. heel verrassend om te lezen dat iemand de moeite neemt de analen in te duiken ipv “heb niet bijgelezen, waar gaat het over?”

 7. Wie is hier een bruinwerker
  Heb net een warme douche moeten nemen. zo verkleumd ben ik teruggekomen van mijn wekelijkse toochtje naar de markt

 8. Een toochtje…jaja..met hindernissen. Zo had een mevrouw haar auto om een boom gekruld en stonden er lange, lange files in het dorp omdat er net weer wat hockey-en voetbalwedstrijdjes waren afgelopen. Op de markt nauwelijks klandizie, je werd echt heel hartelijk geholpen. Heb een heerlijke portie gebakken mosseltjes weggewerkt. En gelukkig mijn hand op de knip weten te houden bij de plantenkraam.

 9. Ik heb zitten schuiven met de meubels en nu heb ik een lamp “over”. Kennen jullie dat? Het past niet meer…

 10. Voorjaarsschoonmaak, Jeanne? Ik wil bij het verschuiven nog wel eens tot de conclusie komen dat de stopcontacten op de ‘verkeerde’ plek zitten….

 11. Deze neiging heb ik geerfd van mijn moeder. Bij elke wisseling van het seizoen, werd wat in de voorkamer stond naar de achterkamer gesjouwd en andersom.

 12. Wij schuiven ook, althans, Truda. Van de week de vloer in de boenwas gezet, staat ineens de bank aan de andere kant van de kamer. Plof je toch mooi naast de bank.

 13. Hehe, ik heb mijn website nu een beetje op orde. Het begin is er. Nu nog een Engelse versie voor de familie in Ierland. Ik kom naast je zitten Gertjan en trakteer op een rondje.

 14. Dan neem je nu toch een glaasje? Ik lees dat je van plan bent een zwembad te maken. Is dat al konkreet of nog slechts dromen? Ik zou dat ook wel willen.

 15. @Ferry 15.33 en 16.34: je bedoeling was goed, daar gaat het om. Ik kan je zeggen dat het geen straf is om sommige oude logs te lezen. De vonken spatten er soms af. Heel leerzaam.

 16. @Gertjan, nee dat is geen droom. Nog wel een plan. Eerst doen we binnen en rondom het huisje. Daarna moet de tuin er aan geloven. Volgende keer als we er zijn gaan we alles eens precies opmeten. Dan kunnen we wat tekeningen en plannen maken.

 17. Goedenavond,
  Toe maar een zwembad, helaas heb ik daar voorlopig onvoldoende water voor. Wanneer het huis redelijk is opgeknapt komt er in ieder geval wel een sauna.
  Dat zal dus over zo’n 5 jaar zijn, zolang denk ik nodig te hebben om alles naar wens te krijgen.
  Roger………… doe maar een rood wijntje.

 18. Ik schat dat het zwembad er de eerste 2 a 3 jaar nog niet is. Het is ook erg kostbaar aan het worden met al die extra regels. Ach, het houst je van de strat.

 19. Ja, de helft van de lol is plannen maken.
  Ik weet niet eens hoeveel stenen ik tegenkom als ik ga graven. Eerst maar eens zo’n bad boven de grond. Zijn m’n kinderen ook wel tevreden mee.

 20. Mijn klussenlijst voor over 14 dagen is alweer redelijk van omvang. Eerst de bevroren waterleidingen repareren, een nieuwe waterpomp plaatsen die minder stroom trekt zodat de omvormer niet steeds op tilt slaat. En dan een begin maken met het repareren van het buiten stucwerk.
  Kortom een redelijk intensieve meditatie.
  Roger……….. voor wiedereen de glazen vol.

 21. dank je Ronald, een demi voor mij. Ik hoop dat er niets bij mij bevroren is. De vorige eignaar woont er al niet meer sinds oktober. We zien wel.

 22. Mij werd verteld door de verkoper dat het er nooit kouder wordt dan -10 en soms een paar centimeter sneeuw.
  Tot je met de buurman een apero geniet en je verteld dat dit een jaarlijks genoegen is, -18 en een hoop sneeuw.
  Ben ik dus toch belazerd 🙁

 23. Voordeel is ook dat het huis half in de berg ligt, en op het zuiden. Dus geen echt koude winden om het huis.

 24. Autun ligt op zo’n 300 mtr hoogte en dan moet ik nog zo’n 200 mtr hoger zijn dus dat is een redelijke verklaring voor deze winterse verrassingen.

 25. Ik dee het maar één keer! Ja, Robert(a), lijkt me leuk. Het emailadres bij m’n naam is ondanks de naam legitiem.

 26. Ik heb geen flauw idee wat apres ski is, ik heb nog nooit op de latten gestaan. Is volgens mij een combinatie van spierpijn, het end in je bek en een absoluut verlangen naar je bed.

 27. Het is een weldadig gevoel dat je iets hebt gedaan met je lijf die dag, terwijl de alcohol je pijnen verlicht.

 28. Ach ronaldus: ik heb eigelijk nog nooit echte sneeuw gezien. Maar ik hoef ook niet bruin te worden in de sneeuw.

 29. @Ronaldus: laat ik nou al die tijd denken dat wij de enige Nederlanders zijn die nog nooit geskied hebben. Gelukkig dat er meer zijn.

 30. @Roberta: het lnkerhuis en de natuurstenen schuur is van m’n broer. Mijn huis is het grijze deel rechts met nog wat schuren en een boomgaard aan de achterkant.

 31. Ik ben pas op m’n 39e voor het eerst gaan skieën omdat ik eerder dacht dat ik het niets zou vinden. Sinds die tijd geen jaar gemist en soms 2 x per jaar.

 32. Verslaving niet. Wel een leuke actieve vakantie met de hele familie. Maar het kost wel een paar stuivers dat is waar.

 33. GJ! Al bijna 50? Ik had je jonger geschat, ik weet niet waarom, ws. omdat je zei nog zulke jonge kinderen te hebben

 34. @Dineke: Ik ben 49 en heb een zoon van 18 en een dochter van 5.
  @Ronald: Een website komt er vast nog wel, maar pas in de winter van dit jaar.

 35. Geen schande, hoor, een rollator op jouw leeftijd. Wat wel erg is dat de gemiddelde scholier niet meer ‘kan’ lopen. Bij de brugklassers zeg ik altijd: 12 jaar en rijp voor de rollator. Wanneer de tramhalte iets te ver is, morren ze al.

 36. Aan die Gijs mis je niet veel, hoor. Heeft mij vern*kt (figuurlijk). Deed het met 2 tegelijk, is met die ander heel jong getrouwd en inmiddels allang weer gescheiden.

 37. Hij had geen flaporen. Maar hij had wel wat weg van Robert Long. Was ik gek op in die tijd. (Voor ik wist dat ie ehm..)

 38. Krek. besteeds ff wat quality-time aan zijn gezin. Laat ‘m nou ff!!
  Hiero praten ze ook al over een verslaafde moeder….

 39. Ik miste me ook. Maar mijn vrouw miste me het meest. Dat webloggedoe is niet goed voor je relatie.
  Overigens, Hiromi wil naar de KunstRai. Is er iemand die dinsdag of woensdag na Hemelvaart pas terug naar NL Rijdt? Of iemand die het weekend daarna weer naar het Zuiden afzakt? Met plaats in de auto.

 40. Ik wil de ‘m ook es gebruiken die veg , kijken wat het doet.
  Niet veel dus. Je haagt er niet eens everzwijnen mee weg 🙁

 41. Ja, dat was wat hè, die Robert Long. Tjonge, een echte homo, die het zomaar zei en dan niet op de Albert Molmanier. Strijdbaar en allerminst koket. Als je nu die teksten hoort is het echt vreselijk dik opgelegd. Vet vet!

 42. Amsterdam Meer bezig met Universiteitsraad en Studentenvereniging dan met studie. Bridge, zeilen, Frankrijk(!), USA. Begon m’n eerste baan in 1979. Genoeg?

 43. Mijn favoriet was Thorbeckeplein. Leek over een vrouw te gaan en uiteindelijk was de geliefde een vent! Yuk!! Dat opende mijn ogen! Enfin ditheeft hij allemaal gemaakt. Je hoort nooit meer wat van ‘m, hm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *