Droge humor.


In mijn beleving heeft het hier al ontzettend veel geregend, de afgelopen maanden. Drassig, zompig land. De put staat vol en de vijver debordeerd. Maar volgens het Réseau National des Donées sur l’Eau (nationaal waterkenniscentrum) is het juist veuls en veuls te droog. En die zullen het toch weten, dunkt me. De kans bestaat dus dat we dit jaar opnieuw onze zwembaden stiekem moeten vullen, en dat het sproeien van de potager alleen na zonsondergang mag geschieden. Plant dus bij voorkeur tomates grillées!
Bedankt voor de linktip: Schwep!

10 reacties op “Droge humor.

 1. Krek, misschien woon jij precies in dat kleine groene vlekje in de Morvan… Wij hebben datzelfde gevoel. Maanden ingesneeuwd, redelijk vaak regen (nu weer de hele dag) – en we zitten midden in die wat grotere groene vlek pal in het midden van het land. Maar ik herinner me nog de grote droogte van 2003, toen we dagelijks urenlang onze vers geplante boompjes moesten bewateren om ze te laten overleven (daar was dus nog wel water voor). Bij ons was het een dorre boel, 70 km zuidelijker, op de hellingen rond de Sancy, was het gras nog groen. Dus zelfs binnen een regio kunnen de verschillen groot zijn.
  Tijdens een reparatie legde de man van het waterleidingbedrijf ons uit dat ons water uit een bron komt aan de voet van de vulkanen. Ze hoeven niet eens te pompen hier, het komt op zwaartekracht met 14 bar de leiding uit spuiten (het was ook een indrukwekkende straal uit een kein lekje). Ons kraanwater is beter dan Volvic flessenwater… en daar sproei je dan ook je tuin mee. Rare gedachte.
  Er zijn hier trouwens heel weinig privé-zwembaden…

 2. Bij ons is het grijs…..
  Maar: ik lees net dat er gorte problemen in de Ardèche zijn i.v.m…….sneeuw!

 3. Hmm, in de Auvergne zou ook te weinig neerslag gevallen zijn. Dat kan best, maar dan zou alle neerslag die er wél gevallen is, naar beneden moeten zijn gekomen toen wij er waren. Grrr.

 4. De snelweg tussen Lyon en Grenoble was vandaag geblokkerd wegens zware sneeuwval…
  @Hanneke: vandaag valt er in de Auvergen aardig wat bij zo te zien. Overigens is volgens diezelfde site de bodem in Auvergne, Limousin en Bourgogne nog vochtig genoeg.
  Als je verder doorklikt naar de waterclubjes in de regio’s zie je dat de ene (Auvergne bijv.) de waterkwaliteit per maand actueel publiceert en dat de ander (Cote d’Azur bijv.) niet verder komt dan een document over de waterkwaliteit in 1999. Zouden die zich soms schamen?

 5. Wij hebben indertijd een bedrijf laten komen om een sondering? te laten maken. Op 15m diepte zat water.
  Pomp gekocht, sproeien de tuin, wassen de auto’s enz. met grondwater.

 6. Bedankt voor dit overzichtje. Onze caravan staat in de
  Baronnies (Drôme) en weten nu al, dat we weer zuinig met
  het water dit seizoen moeten zijn. In februari moet er wel
  heel veel wind geweest zijn, want onze voortent is finaal
  aan flarden. Dus Marktplaats.nl was er weer goed voor.
  Op 26 mei a.s. komen wij jullie weer voor drie maanden verblijden.