Chez Roger & Françoise, zondag 17 april.


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Dag des Heren. Zag op Kopspijkers een heerlijke dialoog tussen de kopman van Nuon (Erik van Muijswinkel) en Spijkerman, waarbij de eerste opmerkte dat de komieken die Balkenende nadoen drie keer zo veel verdienen als Balkenende zelf. “Dan moet je je als Balkendende toch een keer bedenken: “Ergens in mijn leven is het fout gegaan.” Woehaha!

111 reacties op “Chez Roger & Françoise, zondag 17 april.

 1. Goeiemorgen,
  Heb vast koffie gezet. De ‘verjaardags’ taart en champagne staan in de koelkast.
  Prettige zondag.

 2. Wij gaan over een klein uur deze toren beklimmen. Gelukkig is het zonnig, helder winnen. Met een beetje mazzel kijken we tot voorbij Wassenaar!

 3. Jongens (en natuurlijk meiden), wanneer begint dat gras weer te groeien?
  Nu?
  Vorig jaar was ons probleem dat het – toen we er waren – zo nat was dat we niet konden maaien. Met als gevolg dat het de keer erop zo verschtrikkelijk hoog stond dat we er 3 x zoveel werk mee hadden!!

 4. Ons gras groeit al een paar weken. De buren hebben zelfs al 2x gemaaid. Maar wij lopen het zo plat dat ergeen beginnen aan is…

 5. Bij ons is al gemaaid, Jeanne, en het was hard nodig ook. Op het moment regent het al drie dagen aan één stuk Louhans staat blank (morgen geen markt). Dus reken maar dat je aan de grasbak kunt, bij je volgende bezoek.

 6. Zo ik val met mijn neus in Coco’s boter….van harte gefeliciteerd..Roger schenk maar eens in want ik ben weer thuis en dat in 6.45 uur, dwars door parijs…piece of cake…

 7. Goedenavond, laat de champagne maar doorkomen.
  was me weer het dagje. Verplicht aanzitten aan een geweldig bufet plus een prima selectie rode wijnen.

 8. Toch wel saai dat ik niet weet tegen W.I.E. ik zit te lullen….Krek, verander het maar weer meteen, want dit is niets….ik weet ook niet of er incontinenten meelezen, kon je nog eens een keertje een andere site bekijken, het wordt zo wel heel éénzijdig, want tegen wie heb ik het nu…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Ja, maar Frank, je lult hier nooit tegen jezelf, want je reactie wordt altijd wel een keer gelezen. Verder blijft iemand die weg is sowieso nog 5 minuten staan, dus dat zegt ook niks. En al dat gehallo en gehedaar tegen mensen die een van de 600 andere logjes zitten te lezen zet ook geen zoden aan de dijk. Even door de zure appel heenbijten, Frank. Echt, het went zo en voor je het weet, weet je niet beter.

 10. En toch kunnen jullie zeggen wat je wil: het neemt een hoop onzin weg. Het is nu weer leuk om “ff bij te lezen”. De laatste tijd was ik geneigd het bijlezen maar over te slaan, was zelden inhoudelijk interessant.

 11. @Shk: iemand met zo’n naam neem ik niet echt serieus…en zeker als je geen email of website durft of wilt geven
  @Ronald: het leek wel een werkweek in plaats van vakantie….de prijs zal zeker omhoog moeten….ik weet niet of het went het ontbreken van W.I.E…in Frankrijk heb ik jullie wel gevolgd, maar niet veel gereageerd, omdat ik het zeer irritant vind en ik heb niet zoveel zin om aan dingen te wennen die ik niet leuk vind (zie reactie shk)…

 12. ik zie niet in wat het al of niet aanwezig zijn van WIE te maken heeft met de zin of onzin die hier verteld wordt….als iemand onzin wil vertellen dan doet hij dat toch wel en dat heeft niet te maken met of hij in WIE staat of niet…of zie ik dat verkeerd….

 13. Als ik nu iets wil zeggen dan weet ik niet tegen wie ik iets kan zeggen, Ronald over zijn vredige buffet of Dineke, maar is die er nog?….

 14. @Remke: ik heb werkelijk geen idee.
  Weet wel dat ik zo naar bed moet. Gister een doorwaakte nacht gehad wegens nachtbrakend kroost en morgen weer vroeg op…

 15. nachtbrakers ja. ze begrijpen maar niet dat het best gevaarlijk kan zijn als ze op ’t brommertje 7 km door de donkere bergen moeten rijden (met een joint in hun mik)

 16. P. zei (voordat wij naar onze verjardag gingen): ik ben vroeg thuis. Hij was er om 3:30 nog niet, dus wij weren ietwat ongemakkelijk ( hij is wel eens van zijn fiets gestompt door 2 van die gassies op zo’n scooter) Tim is zelfs gaan rijden, onverrichter zake. Komt meneer na nog een uur doodgemoedereerd aanfietsen:” was ff op een feessie in Breda…”

 17. Ja en dan iedere zondag weer in de midi libre die rouw advertenties van kinderen van 18….”Nee, ik doe zoiets natuurlijk niet!” en “Ik reed niet te hard, ik ging maar 70!” (kan zo’n brommertje dat?)

 18. @Remke: hou op!! Net gister weer een verhaal gehoord van zo’n joch dat al 5 maanden in coma ligt nadat ie zijn auto te pletter heeft gereden tegen een HTM-mast. Niet meer te redden.

 19. biw.
  Dutch bar, wil zeggen, er wordt geen buitenlands gedestilleerd geschonken.
  Dus geen cognac of whisky, bedoeld om de kosten in de hand te houden.
  Renee kent deze uitdrukking vast wel.
  Roger……. Dubbele whisky.. ja, voor iedereen!

 20. Ha die Ronald. Het begint nu wel te kriebelen bij me. Nog twee weken en ik ben Franse boer. Waar koop jij je bouwmaterialen eigenlijk. Is er een grote bouwmarkt in Autun?

 21. @Gertjan: er is een bricolore in Autun, maar die is redelijk aan de prijs. Als ik Autun uitrijd, richting dijon, dan kom je langs een industrieterrein waar een aantal goedkopere bouwmarkten zitten. Over het algemeen liggen de prijzen redelijk hoger dan in Nederland.
  Kan me voorstellen dat het gaat kriebelen, is ook niet zomaar wat, een Frans buiten.

 22. Maar daar koop jij je spullen, of zijn er alternatieven?
  Ik moet tussen nu en twee weken een opstalverzekering afsluiten. Heb jij adviezen?

 23. Ik heb een verzekering bij assurance Benoit, prima ervaringen mee totnutoe, betaalden zonder probleem binnen 3 weken een schade uit ten gevolge van een blikseminslag. Was een behoorlijk bedrag.

 24. Zitten die in Autun? Website? Of moet ik ze bellen? Ik heb inmiddels de huidige eigenaren gevraagd waar zij verzekerd zijn.

 25. Is ook een mogelijkheid. Die had een hagelbui op z’n dak en de verzekering betaalde ook alle gaten in het dak. Het klinkt of alle verzekeraars in Frankrijk verlies maken. Ik heb maar één belang: dat m’n huis is verzekerd op het moment van tekenen.

 26. @FRank en Dineke: die Shk. was ik. Sorry, vergeten mijn nick te veranderen na een wraakactie bij een spamhoer, en kennelijk toch niet snel genoeg gepoetst. Hebben jullie hem toch nog gezien. En toen riep de vaderplicht. En ik vergat me af te melden. Sorry!
  Nu ben ik er alleen even om eventueel een nieuw café te openen. Hoi, GJ, Ronaldus, stelletjes nachtbrakers.

 27. @Gertjan: je huis blijft automatisch in de verzekering van de vorige eigenaar, totdat jij die opzegt. Je zou die dus ook gewoon over kunnen nemen. Er van uitgaande dat die eigenaar de weg weet naar een niet te dure verzekeraar. Die van mij rijdt sinds een paar maanden in een Hummer. Ik ga dus naar een ander.

 28. @Ronald: 00:27 was tegen Krek.
  @Krek: moet ik de verzekering van mijn overleden vorige eigenaresse opzeggen??

 29. Ssssst, Jeanne, dat soort tips moet je via het mailformulier sturen. Kan ik er een logje van maken. Nou geef je ‘m zomaar weg! Misschien doe ik het toch nog wel.
  Ja, Louhans staat wel vaker blank. Een jaar of 4/5 geleden zelfs La Grande Rue. Alle kelders van de winkels ondergelopen.

 30. Krek, wis ‘m maar gauw en pak hem als linkje over.
  Wist ik veel…
  Merken ze niks van, zijn toch al naar bed of zitten in het nieuwe cafe!

 31. Dutch bar! Nee, die uitdrukking ken ik niet en wordt ook niet gebruikt in de Nederlandse horeca, voorzover ik weet. Ik ken wel de termen Hollands assortiment of binnenlands assortiment.
  Dat is dus zonder buitenlands gedestilleerd en/of likeuren (maar vieux, jenever en bessen(jenever) mag dan wel weer…)
  Het verbaast me niets dat het in het buitenlands “Dutch bar” heet, gezien de term Going Dutch (iedereen betaalt zijn eigen rekening). Ik vind ‘m wel leuk eigenlijk 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *