Chez Roger & Françoise, zondag 17 april.


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Dag des Heren. Zag op Kopspijkers een heerlijke dialoog tussen de kopman van Nuon (Erik van Muijswinkel) en Spijkerman, waarbij de eerste opmerkte dat de komieken die Balkenende nadoen drie keer zo veel verdienen als Balkenende zelf. “Dan moet je je als Balkendende toch een keer bedenken: “Ergens in mijn leven is het fout gegaan.” Woehaha!

111 reacties op “Chez Roger & Françoise, zondag 17 april.

 1. Goeiemorgen,
  Heb vast koffie gezet. De ‘verjaardags’ taart en champagne staan in de koelkast.
  Prettige zondag.

 2. Coco van harte gefeliciteerd, ik ga meteen voor de taart maar ik wacht nog even met de champagne. (hoewel!)
  Een fijne dag toegewenst.

 3. Coco! Van Harte!!!!!! Dat je maar een heel gezellige zondag mag hebben met je familie.

 4. Zo te zien blijft het droog de eerste paar uur. Tijd om eens wat buiten activiteiten te gaan doen. Tot later.

 5. Wij gaan over een klein uur deze toren beklimmen. Gelukkig is het zonnig, helder winnen. Met een beetje mazzel kijken we tot voorbij Wassenaar!

 6. Leuk Dineke!
  Kun je van grote hoogte even “neerkijken” op het gepeupel!

 7. @cocO: van harte, bon anniversaire!
  @dineke: hoop voor je dat het daar inmiddels wat warmer is.

 8. Coco, nog vele jaren..
  ben net terug van het toernooi, niet verder gekomen dan 4e van de 21

 9. Coco, van harte proficiat, zoals ze hier in Zuid-Nederland zeggen. Hele prettige dag!

 10. Jongens (en natuurlijk meiden), wanneer begint dat gras weer te groeien?
  Nu?
  Vorig jaar was ons probleem dat het – toen we er waren – zo nat was dat we niet konden maaien. Met als gevolg dat het de keer erop zo verschtrikkelijk hoog stond dat we er 3 x zoveel werk mee hadden!!

 11. Ons gras groeit al een paar weken. De buren hebben zelfs al 2x gemaaid. Maar wij lopen het zo plat dat ergeen beginnen aan is…

 12. Bij ons is al gemaaid, Jeanne, en het was hard nodig ook. Op het moment regent het al drie dagen aan één stuk Louhans staat blank (morgen geen markt). Dus reken maar dat je aan de grasbak kunt, bij je volgende bezoek.

 13. met de Paas was het een beetje aan het groeien, nog niet genoeg om al te maaien..

 14. Zo ik val met mijn neus in Coco’s boter….van harte gefeliciteerd..Roger schenk maar eens in want ik ben weer thuis en dat in 6.45 uur, dwars door parijs…piece of cake…

 15. Ons gras in Onlay is ook deze wwek gemaaid net voor de regen, kan het meteen weer groeien….

 16. Goedenavond, laat de champagne maar doorkomen.
  was me weer het dagje. Verplicht aanzitten aan een geweldig bufet plus een prima selectie rode wijnen.

 17. Toch wel saai dat ik niet weet tegen W.I.E. ik zit te lullen….Krek, verander het maar weer meteen, want dit is niets….ik weet ook niet of er incontinenten meelezen, kon je nog eens een keertje een andere site bekijken, het wordt zo wel heel éénzijdig, want tegen wie heb ik het nu…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. Tja Frank, geen WIE meer, ik heb me voorgenomen om het enige tijd aan te zien en dan m’n uiteindelijke mening te geven.

 19. Ja, maar Frank, je lult hier nooit tegen jezelf, want je reactie wordt altijd wel een keer gelezen. Verder blijft iemand die weg is sowieso nog 5 minuten staan, dus dat zegt ook niks. En al dat gehallo en gehedaar tegen mensen die een van de 600 andere logjes zitten te lezen zet ook geen zoden aan de dijk. Even door de zure appel heenbijten, Frank. Echt, het went zo en voor je het weet, weet je niet beter.

 20. En toch kunnen jullie zeggen wat je wil: het neemt een hoop onzin weg. Het is nu weer leuk om “ff bij te lezen”. De laatste tijd was ik geneigd het bijlezen maar over te slaan, was zelden inhoudelijk interessant.

 21. @Shk: iemand met zo’n naam neem ik niet echt serieus…en zeker als je geen email of website durft of wilt geven
  @Ronald: het leek wel een werkweek in plaats van vakantie….de prijs zal zeker omhoog moeten….ik weet niet of het went het ontbreken van W.I.E…in Frankrijk heb ik jullie wel gevolgd, maar niet veel gereageerd, omdat ik het zeer irritant vind en ik heb niet zoveel zin om aan dingen te wennen die ik niet leuk vind (zie reactie shk)…

 22. ik zie niet in wat het al of niet aanwezig zijn van WIE te maken heeft met de zin of onzin die hier verteld wordt….als iemand onzin wil vertellen dan doet hij dat toch wel en dat heeft niet te maken met of hij in WIE staat of niet…of zie ik dat verkeerd….

 23. Als ik nu iets wil zeggen dan weet ik niet tegen wie ik iets kan zeggen, Ronald over zijn vredige buffet of Dineke, maar is die er nog?….

 24. Dutch bar, de serveerster begreep niet dat, toen ik een whisky bestelde, ze gewoon twee rode wijn moest aanstrepen. Vast nieuw.

 25. @Dineke: als geboren en getogen Hagenees ben ik natuurlijk geinteresseerd in foto’s….heb adsl dus laat maar komen

 26. @Remke: ik heb werkelijk geen idee.
  Weet wel dat ik zo naar bed moet. Gister een doorwaakte nacht gehad wegens nachtbrakend kroost en morgen weer vroeg op…

 27. *Psst: ik vind dat Roger wel eens mag worden aangesproken op zijn hygiene, het is een smerige zooi, hier…*

 28. nachtbrakers ja. ze begrijpen maar niet dat het best gevaarlijk kan zijn als ze op ’t brommertje 7 km door de donkere bergen moeten rijden (met een joint in hun mik)

 29. P. zei (voordat wij naar onze verjardag gingen): ik ben vroeg thuis. Hij was er om 3:30 nog niet, dus wij weren ietwat ongemakkelijk ( hij is wel eens van zijn fiets gestompt door 2 van die gassies op zo’n scooter) Tim is zelfs gaan rijden, onverrichter zake. Komt meneer na nog een uur doodgemoedereerd aanfietsen:” was ff op een feessie in Breda…”

 30. Hallo Frank. lang geleden. hij vroeg of we wel wisten wat het betekend…en toen ging ie weg!

 31. Ja en dan iedere zondag weer in de midi libre die rouw advertenties van kinderen van 18….”Nee, ik doe zoiets natuurlijk niet!” en “Ik reed niet te hard, ik ging maar 70!” (kan zo’n brommertje dat?)

 32. @Remke: hou op!! Net gister weer een verhaal gehoord van zo’n joch dat al 5 maanden in coma ligt nadat ie zijn auto te pletter heeft gereden tegen een HTM-mast. Niet meer te redden.

 33. Wat ik hier altijd zeer luguber vind zijn die bloemstukjes tegen de rotswanden of bij een ravijn…

 34. biw.
  Dutch bar, wil zeggen, er wordt geen buitenlands gedestilleerd geschonken.
  Dus geen cognac of whisky, bedoeld om de kosten in de hand te houden.
  Renee kent deze uitdrukking vast wel.
  Roger……. Dubbele whisky.. ja, voor iedereen!

 35. Ha die Ronald. Het begint nu wel te kriebelen bij me. Nog twee weken en ik ben Franse boer. Waar koop jij je bouwmaterialen eigenlijk. Is er een grote bouwmarkt in Autun?

 36. @Gertjan: er is een bricolore in Autun, maar die is redelijk aan de prijs. Als ik Autun uitrijd, richting dijon, dan kom je langs een industrieterrein waar een aantal goedkopere bouwmarkten zitten. Over het algemeen liggen de prijzen redelijk hoger dan in Nederland.
  Kan me voorstellen dat het gaat kriebelen, is ook niet zomaar wat, een Frans buiten.

 37. Maar daar koop jij je spullen, of zijn er alternatieven?
  Ik moet tussen nu en twee weken een opstalverzekering afsluiten. Heb jij adviezen?

 38. Ik heb een verzekering bij assurance Benoit, prima ervaringen mee totnutoe, betaalden zonder probleem binnen 3 weken een schade uit ten gevolge van een blikseminslag. Was een behoorlijk bedrag.

 39. Zitten die in Autun? Website? Of moet ik ze bellen? Ik heb inmiddels de huidige eigenaren gevraagd waar zij verzekerd zijn.

 40. Ze zitten in Beaune, er werkt een nederlands sprekende mevrouw. Als je meer wilt weten zoek ik morgen het adres etc. wel voor je op.

 41. Klopt, en ze betalen nog uit ook. Maar je buurman, je broer meen ik, heeft toch ook een verzekeraar. Is dat geen optie.

 42. Is ook een mogelijkheid. Die had een hagelbui op z’n dak en de verzekering betaalde ook alle gaten in het dak. Het klinkt of alle verzekeraars in Frankrijk verlies maken. Ik heb maar één belang: dat m’n huis is verzekerd op het moment van tekenen.

 43. @FRank en Dineke: die Shk. was ik. Sorry, vergeten mijn nick te veranderen na een wraakactie bij een spamhoer, en kennelijk toch niet snel genoeg gepoetst. Hebben jullie hem toch nog gezien. En toen riep de vaderplicht. En ik vergat me af te melden. Sorry!
  Nu ben ik er alleen even om eventueel een nieuw café te openen. Hoi, GJ, Ronaldus, stelletjes nachtbrakers.

 44. Macht van het getal gertjan, er zijn miljoenen Fransen meer dan Nederlanders, dus die pot geld is veel groter.
  Denk ik.

 45. @Gertjan: je huis blijft automatisch in de verzekering van de vorige eigenaar, totdat jij die opzegt. Je zou die dus ook gewoon over kunnen nemen. Er van uitgaande dat die eigenaar de weg weet naar een niet te dure verzekeraar. Die van mij rijdt sinds een paar maanden in een Hummer. Ik ga dus naar een ander.

 46. @Ronald: 00:27 was tegen Krek.
  @Krek: moet ik de verzekering van mijn overleden vorige eigenaresse opzeggen??

 47. @Krek: ben nu pas weer online.
  En lees jouw bericht: Louhans blank!!!! Is dat wel eens vaker gebeurd?
  Heb trouwens een leuke link gevonden waar je kan zien of je FR woonplaats rond 199 gefotografeerdis:
  http://www.notrefamille.com

 48. Ssssst, Jeanne, dat soort tips moet je via het mailformulier sturen. Kan ik er een logje van maken. Nou geef je ‘m zomaar weg! Misschien doe ik het toch nog wel.
  Ja, Louhans staat wel vaker blank. Een jaar of 4/5 geleden zelfs La Grande Rue. Alle kelders van de winkels ondergelopen.

 49. Krek, wis ‘m maar gauw en pak hem als linkje over.
  Wist ik veel…
  Merken ze niks van, zijn toch al naar bed of zitten in het nieuwe cafe!

 50. Dutch bar! Nee, die uitdrukking ken ik niet en wordt ook niet gebruikt in de Nederlandse horeca, voorzover ik weet. Ik ken wel de termen Hollands assortiment of binnenlands assortiment.
  Dat is dus zonder buitenlands gedestilleerd en/of likeuren (maar vieux, jenever en bessen(jenever) mag dan wel weer…)
  Het verbaast me niets dat het in het buitenlands “Dutch bar” heet, gezien de term Going Dutch (iedereen betaalt zijn eigen rekening). Ik vind ‘m wel leuk eigenlijk 😀