Cooq au vin…

“Information is free”, kraait de receptensite Cooq. Dat zou kunnen, maar het levert ook wat op, met al die strategisch geplaatste google ads. Coog verzamelde een hele bubs klassieke recepten uit de hele wereld. Dat is niet zo lastig, want die graai je zo her en der vandaan van het web. Waarbij je natuurlijk moet oppassen dat het geen gloednieuwe, onlangs nog door iemand bedachte recepten zijn. Wel kun je vrijelijk putten uit de recepten van oude knarren, zoals die uit de bijbel van de franse gastronomie, de “GUIDE CULINAIRE” van Auguste Escoffier. Uit 1907, dus de auteursrechten zullen wel verlopen zijn.
Enfin, ik zeur, want het overtikken en online zetten van al die recepten is óók werk en bovendien, het zijn maar recepten, dus wie maalt daar om?
Waar gaat het uiteindelijk om? Dat wij kunnen putten uit gratis recepten. Een hele lijst. Let niet op de geografische lijstjes, die zijn nutteloos (uit Nederland komen twee gerechten: palingsoep en…. sauce Hollandaise! De zoekfunctie is wel handig, want dan kun je een recept zoeken bij wat je toevallig in huis hebt. Smakelijk!

Reacties zijn gesloten.