Amo

Zoals velen onder de HEF’s weten barst La Douce France (LDF) van de ‘amoo’s’. Niets mis mee natuurlijk! (krijgen de invidueelsten aller individueelsten dezer aarde toch nog de indruk dat ze zich verenigd hebben…) Maar wat wij nog niet wisten is dat er nog een suborde bestaat van deze woonvorm, namelijk de ‘mini-hameau’! Ja, ja, zoals de minimarket, de minirok, de minima etcetera.
Hoe kom ik daar op?
Bij meneer ‘avendrepuntnl’ staat er een geweldig huis te koop in de Languedoc Roussilon: “Maison en pierre voor natuurliefhebbers en absolute rust uit 1788, op 50 km van Alès, met geweldig uitzicht over de canyon”…slechts honderdveertigduizend eurootjes!
Vooral die “absolute rust uit 1788” sprak me enorm aan, dus even gemaild naar meneer ‘avendrepuntnl’ en ja ik krijg een entoesiaste (van het franse enthousiasme) mail terug:

“Het oud stenen huis in de Cevennen maakt deel uit van een , je zou kunnen zeggen, een mini-hameau.
Een Hameau? .. is een gehucht, of buurtschap. (zie woordenboek) vroeger werden huizen vaak geschakeld gebouwd, ivm met (elkaars) veiligheid en protectie tegen koude/wind/zon.
Een hameau ligt bijna altijd afgelegen en bestaat uit enkele huizen, maximaal 3 of 4 stuks.
In dit geval, bestaat deze hameau uit slechts uit 2 huizen.
Geschakeld, dus aan elkaar.
Het ligt aan het eind van een doodlopende weg; de buren die hier wonen zoeken dus ook de rust en de natuur.
Uiteraard wil men het liefst geen directe buren hebben; dat begrijp ik; maar, je kan het niet vergelijken met een rijtjeshuis in NL.”

Tot zover. Zeer informatief dus, maar om nu samen met andere rustzoekers en natuurliefhebbers in een ‘geschakeld mini-hameau’ te gaan zitten genieten… nee dus! Geef me dan maar liever een ‘handgeschakelde snoek uit 1969… kun je je buren nog ontvluchten!

Amo, amas, amat, amamus, amatis, amant.

Reacties zijn gesloten.