Smart..

Ik heb grote aspraties tot het worden van HEF maar moet het nu nog eventjes doen met de verHEFfende staat van FEH (Francophile en Hollande)…Ondertussen spreken mijn vrouw en ik wel al een aardig mondje ‘Paturain’ en ‘d’as pas fijn’ als je allochtoon wil worden in LDF.
Er is echter iets wat me al jaren intrigeert en dat is het fenomeen ‘smartlap in Frankrijk’ Noch in Bretagne, Ardêche, Cevennes, Provence, Picardie etc… heb ik Fransen kunnen betrappen op het draaien van smartlappen zoals wij die kennen van Sjonnie Jordaan, Zangeres Zonder Naam en ons aller (en helaas ‘te vroeg van ons heengegane’) André.
Het zal uiteraard wel aan mij liggen: de verkeerde mensen ontmoet op de verkeerde plaatsen in verkeerde etablissementen op verkeerde momenten. Of ik zoek het teveel in de richting van: Gérard le Jordan, Chantalle Sans Lèvres, André Lapin…
Wat wel erg leuk was vorig jaar was de ontdekking van de groep L’art à Tatouille met hun hit op dat moment: ‘La chanson des cigales’…kippenvel. (peau de poule(s))
Als het mij dus weer eens te machtig wordt in mijn status van FEH draai ik keihard ‘La chanson… ‘ en word meteen HEF. Erg HEFtig zelfs!

Reacties zijn gesloten.