De visie van Friederichs

Voor iemand met oogproblemen ziet Raymond Friederichs het erg scherp, dat mag je wel stellen. Want als hij scherpstelt, dan levert dat perfecte plaatjes op.
Ik moet me verontschuldigen tegenover Raymond (Raym). Hij reageerde bij ons logje over het Louvre en ik dacht in eerste instantie aan een url-spam. Maar daar was de reactie toch te origineel voor. Toen ging ik op zijn weblog kijken en dacht ik direct aan een viral marketing stunt van Raynox voorzetlenzen. Raynox/Raymond… typisch een reclametruc om een hype te genereren. Inmiddels begrijp ik dat mijn wantrouwen meer over mij zegt dan over Raym, die wel degelijk in alle opzichten echt is. Om het goed te maken, een link naar zijn alleszins genietbare fotosite, waarbij we natuurlijk toepasselijk insteken op zijn foto’s van Parijs. En nu begrijpen we meteen hoe het komt dat Raym een hele dag bezig was met de buitenkant van het Louvre.

10 reacties op “De visie van Friederichs

 1. Ik vind het een leuk stukje wat je neergezet hebt hier. spammen doe ik niet aan, ben gewoon zèèr enthousiast over parijs, en natuurlijk fotografie in het algemeen.
  Ik moet weleens babbelen idd met Raynox, veel mensen gaan het lensje ook proberen na de resultaten te hebben gezien…..
  groetjes
  raym

 2. Wát een prachtige plaatjes, ben stinkjaloers, en ook nog gemaakt met de camera (Nikon Coolpix 8700) waar ik al tijden voor spaar.
  Complimenten Raym.
  @Iedereen: Ga kijken!!

 3. Heb persoonlijk niet zulke positieve ervaring met raynox. Heb van hen een 0,5x groothoekconvertertje op mijn videocamera, maar beeldkwaliteit is toch duidelijk minder dan zonder, met name bij zonnig weer. Het ding was dan natuurlijk ook wel erg goedkoop.
  Heb als teleconverter voor mijn fotocamera (minolta a1`) toch maar een Olympus gekozen.

 4. Schitterende fotosite! En zo gevariëerd dat ik dagen/nachten nodig heb om alles goed te bekijken. Die vogels, planten en insecten… heel boeiend en knap!
  Lees toevallig een thriller over het Louvre en kan alles meteen beter plaatsen door al die foto’s.

 5. Yep, ik kende de site al. Raym’s natuurfoto’s zijn een overigens sterker. De foto’s van Parijs zijn mooi, maar voor mij ook een beetje voorspelbaar. Bovendien ben ik niet zo weg van sites met meerdere foto’s van één onderwerp.
  Omdat ik het zeker opbouwend bedoel: Ter inspiratie kan je bijvoorbeeld http://home.deds.nl/~raym/paris59.jpg vergelijken met http://www.ipixel.net/042005/DSC_2390.php. Of tik Parijs in bij DPZ (levert foto’s van wisselende kwaliteit op)

 6. Zeker prachtige foto`s op laatst genoemde sites.
  Ik denk dat je een verblijf van 1 weekend toch niet kunt vergelijken met iemand die daar veelvuldig/altijd verblijft of misschien zelfs wel van meerdere personen zijn(?). Ook de gebruikte apparatuur is geenszins te vergelijken. In een kort weekend moet je je dus wel beperken tot de “geijkte” bezienswaardigheden…..