Chez Roger & Françoise 30 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Morgen……*geeeeeeuw*
Eerst een flinke bak koffie voor ik mij naar het Zuiderpark ga begeven voor een -ongetwijfeld lollige- teamdag.

69 reacties op “Chez Roger & Françoise 30 juni

 1. inventarisatie
  2 katten
  2 ratten
  1 knijn
  1 cavia
  1 vis ( is al dood)
  1 paard (nemen we mee)
  7 planten
  iemand die zich geroepen voelt?

 2. Zit ik hier helemaal alleen te wachten – en me te vervelen – tot het ophoudt met hozen, 20 minuten fietsen naar apéritif en warme hap maar geen jas of paraplu bij me. Erg hè.

 3. Was het zo heet bij jullie Coco? Hier maar max. 28 graden, toen het nog beetje zonnig was, daarna rond 6 uur 26 gr. en bewolkt, konden we weer wat doen. Maar helemaal niet klam, heerlijk dus.

 4. Bereid je maar voor Aat, dat wordt debroussailleren! Maar wat kan jou dat schelen, heerlijk toch om daar weer aan de gang te gaan, neem ik aan?

 5. @Kits: het is heerlijk ontspannen om een paar uur achter de Flymo te lopen. Je kan lekker rustig filosoferen achter dat ding en de laatste keer vroeg ik me dan ook af waarom dat gras nou altijd kort moet zijn? Als je een bloemenbed heb aangelegd maai je dat toch ook niet ondersteboven zodraa het groter gegroeid is dan 5 cm. Ik vind het lange gras eigenlijk wel wat hebben. Vorig jaar stond het bijna een meter hoog. Dan kan je er prachtige paden door maken en als je dan gaat kruipen kan je zelfs een doolhof maken. Schitterend was dat eigenlijk. Maar nee… wij west-europese mensen willen die natuur blijkbaar weer ordenen en naar onze hand zetten, en zo hebben we bedacht dat gras kort moet zijn. Ergens snap ik het niet..

 6. Je hebt gelijk Aat. Ik heb laatst was gras weggehaald met de strimmer en dacht hetzelfde. Ik heb het meestel aten staan. Zag er prachtig uit rond het huis al die wilde planten. In Nederland noemen we dat onkruid en halen het weg. Gek zijn we.

 7. Fer: Thanks! Moet nog wennen dat RTL het weer doet, heb de 2e helft van Nip en Nigel gezien en me rotgelachen, krijg het gevoel dat er steeds minder geënsceneerd wordt.

 8. Aat: wij hebben een veld van meer dan 2500 m2, de bedoeling was om de helft te laten verwilderen omdat het TEveel werk zou zijn. Maar het was geen gezicht, heel veel distels, kruipers en insecten, niet echt mooiook. Nu hebben we op het achterste stukje ons sportveldje, netje geplaatst voor volley/badmonton en andere balspellen. Wel uurtje langer maaien maar daar krijg je toch wat voor terug, het nodigt echt uit tot bewegen!

 9. @aat: dat flymo-gevoel deel ik, een paar uur met de bosmaaier is trouwens ook heel ontspannend.
  Waarom gras kort moet zijn lijkt me duidelijk: omdat vers gemaaid gras zo lekker ruikt. Daar wint alleen verswarm brood van de bakker het van.

 10. ‘avond allen.
  HeFtig dagje vandaag. eerst de teamdag (sta op de foto met Rosenmuller en Dijkstal en nog veel meer lullige poses, met klompen en Haagse Harry etc), vanavond weeeeer eens een diplomauitreiking -het wordt saai- en na een dipje te hebben gehad rond een uur of 11 weer helemaal fit!

 11. Fris? Lijkt me heerlijk na al die door jou beschreven hitte!
  Wij gaan morgen ons pas verwoprdven ‘zwembad’ vullen, zodat we klaar zijn voor de door Piet Paulusma voorspelde nieuwe hittegolf…

 12. Zeker prettig, mij hoor je niet klagen. We zullen nog wel genoeg hot krijgen. Schijnt dat Frankrijk 4 tot 7 graden gaat opwarmen…

 13. Deze winter hadden we 5 weken sneeuw, dat is ook niet echt normaal geloof ik voor hier. Rare sneeuw trouwens, die viel en steeg gelijk weer op…

 14. lekker he remke een beetje afkoeling
  het was hier ook echt heet en vochtig
  op somige dagen 55°c in de keuken ppppffff

 15. de bewoners van het dorp hier zeggen de koudste winter in 30 jaar de vochtigste voorjaar in18 jaar
  er zijn hier in het voorjaar weer bronnen gaan stromen die al 18 jaar droog stonden
  en de gemiddelde temperatuur de laatste 10 dagen om 2 uur smiddags was 34.8°c

 16. Ja de keuken is de hel soms, vaatwasser, ijsblokjesmachine, oven, agaspitten, alles produceerd hitte. Ze gaan nu ineens allemaal naar bed, is dat fijn..

 17. @Rem: we hebben zo’n groot bad gekocht met trappetje, filter, afdekzeil etc. etc. We zien wel of het wat is…

 18. met het voorjaar bedoel ik eigenlijk de maand april
  en het waren maar een paar buien maar zeer heftig
  voor het restaurant loopt een weg die van boven komt het leek wel een rivier

 19. Zwembadje: wij doen het dit jaar weer zo, nu aan de andere kant halve kuub zand eronder gegooid en nog niet waterpas. Als je op die lage kant beetje leunt gaat het stromen en houdt het niet meer op voordat je hard aan de rand hebt teruggetrokken.

 20. Dat soort buien doen niet zo veel voor de bronnen, spoelt erover heen. Zeker als de grond droog is. Hier was er 70% minder neerslag dan normaal.

 21. ikheb een stroomende bron in de tuin en die loopt nog prima daarmee voorzie ik ook de hele tuin mee van water pomp aan en sproeien maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *