Discussie gered!

Het is toch jammer als een tiental mensen zijn best doet om een onderwerp helemaal uit te diepen op een forum en je vervolgens moet constateren dat de moderator het discours totaal gewist heeft.

Dat is wat gebeurde bij de buren van Frankrijkforum, waar ikzelf discussieerde met onder meer financieel-hypothecair deskundigen Jan & Danny Karst van Hypomatch, ene Theo81 en Wim van Teeffelen, naar aanleiding van een vraag van een FF-bezoekster over het al dan niet inschakelen van een makelaar en/of een Nederlandse bemiddelaar bij het zoeken en kopen van een huis in Frankrijk.

Oplettende lezertjes weten dat ik zelf de toegevoegde waarde van de makelaar voor de koper nog wel eens in twijfel wil trekken. Immers, de makelaar is in dienst van de verkoper en zorgt ook nog eens voor een 6% hogere kostprijs.

Niet iedereen kon zich in deze redenering vinden. De discussie die volgde is zoals gezegd gewist. Maar door een tijdige kopieer-actie en het zorgvuldig knippen en plakken van tekst uit reactie-mailtjes wist ik hem aardig te reconstrueren. Ik zet het niet hieronder, want het is een enorme lap tekst. Het hele verhaal staat hier.

Eventuele vervolgopmerkingen en ideeën kunnen wel hieronder geplaatst worden. Ik doe zelf graag de kick-off met steun voor mijn positie uit onverdachte hoek: de NVM!

Eventuele afwijkende meningen zijn welkom. Ik beloof dat hier niets gewist wordt (behalve off-topic geneuzel over bijvoorbeeld de kwaliteit van de discussie zelf).

Reacties zijn gesloten.