Vuilnisman…?

Zoonlief speelt gitaar. Tenminste, hij is nog maar net bezig, maar hij doet het erg serieus en oefent iedere avond. Ik mag dat graag zien, want zelf heb ik er altijd van gedroomd om een instrument te kunnen spelen. Leren spelen was echter een te grote drempel. Maar goed, Guido’s fanatisme werd op zijn verjaardag beloond met een stoere zwarte gitaar met stevige versterker. En zo zit hij nu dus in een rockband waar hij lead guitar speelt en zingt. Niet dat hij zo’n fantastische stem heeft, maar hij is wel de enige die de teksten van Nirvana ook echt kan zingen in plaats van een beetje fonetisch nabauen. Bovenzien, zo zuiver was die Cobain ook niet.

Naast het werk van wijlen Cobain spelen ze ook Frans repertoire, van onder meer Guerilla Poubelle. Een soort punkband met een harde kern van drie musici en daaromheen een wisselend groepje meedoeners. Waaronder een echte grafitti-artiest, die tijdens de optredens schilderijen maakt en gewoon een beetje enthousiast rondspringt. Een performance, noemden wij dat in de jaren ’70. Mieters!

Met het noemen van guerilla Poubelle en de drie bandleden Alex, Koj en Till krijgt HeF waarschijnlijk een stevige injectie jong publiek. Die ik alleen maar kan aanraden de mp3-speler niet te hard zetten en niet vlak voor de boxen te gaan staan. Bovendien: bij het headbangen van elkaar áf.

Reacties zijn gesloten.