Eendjes (op)voeren


We hebben al eerder een logje gewijdt aan het heiligste aller Franse autootjes (sorry R4), maar nu kregen we toch wel een héél aardig linkje toegespeeld (thx, RuudS). Twee autogekke broers toveren lelijke eendjes om in prachtige zwanen: de Burton. Zo creëerden ze de – zoals ze zelf zeggen – grootste Nederlandse sportautofabriek van Nederland. Daarmee is de Engels klinkende maar in zijn hart natuurlijk oerFranse Burton dus eigenlijk de poor mans’ Spyker.
Wel een beetje weinig geile foto’s op de site. Gelukkig biedt de Owners Club soelaas.

11 reacties op “Eendjes (op)voeren

  1. Persoonlijk vindt ik dit de mooiste kit-car. En stiekem ben ik al aan het rondkijken naar een garage om onze eend om te bouwen. Alleen de familie weet het nog niet. 😀

  2. Pas op hoor robert, want ik heb begrepen dat familie leden tegenwoordig ook al op HeF aan het rondsnuffelen zijn…..

  3. Hebben jullie (mannen) al bij Spyker gekeken? Ach, als je toch zó veel geld hebt! De eigenaar, multimiljo Victor Muller, zat bij mij op school in Hilversum. Toen al een ondernemend ventje, dat óveral verstand van leek te hebben, als je hem zo hoorde. Eigenlijk net als ik, alleen had hij het waarschijnlijk echt.

  4. Herinnert me er aan dat ik ooit op een dag van 2cv-rijders in Heerjansdam was. daar had iemand een motorblok van een mercedes in een eend gebouwd, paste probleemloos.

  5. Er rijdt er een rond met een V6 motor. Hij durft niet harder dan 160 km/u. Bang dat het dak eraf waait. 😀

  6. gaaf!!! diezelfde broertjes deden het eerder met de lomax, lijkt op de morgan tricycle maar ook volledig 2cv. en hoewel ik de burton geweldig vind blijft de lomax224 mijn passie.
    groet van moi.

  7. Ik vindt dat wek wat hebben, aan de buitenjant een standaard auto, en dan stevig verbouwd onder de motorkap. Had ik maar een Garage 😀