Eigen volk eerst

“Aider les notres avant les autres”… dat is een van de doelstellingen van ‘Le Bloc Identitaire”. Een organisatie die op dit moment van zich doet spreken door op te roepen tot een verbod op minaretten, net als in Zwitserland. Natuurlijk zijn ze bij het BI niet racistisch of tegen buitenlanders. Verre van dat. Ze strijden simpelweg voor het behoud van de Franse identiteit.

Een van de speerpunten van het Identiteitsblok is het gevecht tegen het ‘racisme anti-blancs’, ofwel de discriminatie van de ‘bons français’ in hun eigen land door de zittende politici. Succesvolle acties zijn onder meer in Nice: “Oui à la socca, non au Kebab” (geef mijn maar boerenkool, dat is mooier dan kebab), “Ni voilée ni violée – touche pas à ma sœur” (gesluierd noch verkracht, blijf met je poten van mijn zusje af” en het mediagenieke uitdelen van soep aan de daklozen in Nice. Soep met varkensvlees, dat wel. Grapjassen.

Symbool van het blok, dat zich onder meer verwant voelt aan het Vlaams Belang, de Lega Nord en de Oostenrijkse FPO, is een fier everzwijn. Gek, maar op een of andere manier vind ik dat erg toepasselijk. Mann ist was man ißt…

Reacties zijn gesloten.