En weer meer bureaucratie…..

Bericht
van de Nederlandse Ambassade in Parijs:
[b]Forse groei markt voor dienstverlening aan particulieren[b]
“Bedrijven die zich richten op dienstverlening aan particulieren (schoonmaken, kinderen uit school halen, computerstoringen verhelpen) maken een exponentiële groei door. Was de groei in deze markt de laatste 15 jaar gemiddeld 5 procent; nu wordt er uitgegaan van een jaarlijkse groei van tien procent. Voor 2006 wordt de groei in deze sector op 10 procent geschat en het aantal nieuwe banen op 130.000.
De stroomversnelling in de groei vloeit voort uit het in februari 2006 door de Franse minister van Werkgelegenheid en Sociale Cohesie, Jean-Louis Borloo, gelanceerde ‘plan des services à la personne’ M.b.v. de ‘chèque emploi service universel (Cesu)’, kan een particulier de dienstverlenende persoon en/of instantie betalen.
Om de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen, moeten de in te huren dienstverlenende instanties worden goedgekeurd door de staat. Bovendien dienen deze zich aan te sluiten bij een van de in het leven geroepen nationale platformen, die de distributie van dienstverlening aan particulieren moeten structureren.”

Momenteel bestaan er zes platformen waar particulieren op zoek naar dienstverleners een beroep op kunnen doen:
France Domicile
Personia
Fourmi Verte
La Maison du Particulier Employeur
A+
La Poste

Commentaar: De verplichte keuring door de staat (door de CFE) en aansluiting bij een platform is zo gecompliceerd gemaakt, dat ik het bij 1 poging laat. Ik raadt vanaf vandaag klanten af om zich hier in te storten. En wederom hebben we een in principe heel goed plan van de Franse overheid,dat in de uitvoering in bureaucatie wordt gesmoord…..Ze leren het ook nooit, hier. En die 130.000 nieuwe banen zullen ook niet geschapen worden, tenminste niet wit….

Reacties zijn gesloten.