Franse boer zoekt ook vrouw

Elz wijst me op het bestaan van een Franse versie van Boer zoekt vrouw. Nou ben ik al verliefd op Yvon Jaspers sinds ze Klokhuis presenteerde, dus ik zat aan de buis gekluisterd telkens als al die boeren hun zware selectiewerk moesten verrichten. Af en toe een beetje koehandel, maar meestal toch redelijk integere televisie. Kan ook niet anders, met Yvon, hoewel ik ‘Wonderen bestaan’ weer niet te pruimen vind. Maar goed, ik drijf af. Het leuke is ook dat zo’n programma heel goed is om bepaalde vooroordelen recht te zetten. Zo denken veel mensen dat boeren hardwerkende maar weinig sociale, smaakvolle en fijngevoelige mannen zijn, en dat blijkt voor het gros van de getoonde mannen ook helemal te kloppen. Zelfs de verdwaalde olijke Frans blijkt zwaar contactgestoord. Of datzelfde geldt voor de olijke Fransen in L’amour est dans le pré, kan ik niet zeggen want ik heb het nog nooit gezien. Binnenkort toch eens kijken of Véronique Mounier onze Yvon naar de kroon kan steken. Leuke zoomfunctie ook.

Reacties zijn gesloten.