Fransen zijn wél goed!

Er wordt wat afgezeken over de Fransen. En ik geef toe, soms leg ook ik het moede hoofd in de schoot tegenover de blatante incompetentie van sommige Fransozen. Maar let wel op het hier belangrijke woord ‘sommige’. Want er zijn natuurlijk ook zat Fransen die heel veel in hun mars hebben. Bovendien hebben zo ook hun charmes als het gaat om de relaxte manier waarop ze het privéleven van hun leiders ontzien. Ik kan me nog herinneren dat een journalist aan Mittérand vroeg: “Meneer de Président, men zegt dat u een maitresse hebt.” En de president waardig antwoordde: “Et alors?”
De Amerikaanse spreekoptredengastheer Bill Maher geeft zijn landgenoten – en dan met name de anti-Franse politici – een veeg uit de pan door een ontnuchterende vergelijking te maken tussen Frankrijk en Amerika. Zo ben ik weer bijna Trots op Frankrijk!

Reacties zijn gesloten.