Gratis advies bespaart kleine 3000 euro!

Vandaag kreeg ik een mailtje van European Business Guide. Bovenaan stond:

Please print and fill the enclosed document and send it back to:
Euro Business Guide,
P.O. Box 2021,
3500GA UTRECHT,
The Netherlands,
updating is free of charge!

En verder een verhaal over hoe ze mijn bedrijf in Europa bekend willen maken via de online zakelijke adressengids en dat ze aan willen geven welke talen binnen mijn bedrijf gesproken worden. Dat lijkt aantrekkelijk, zo’n gratis upgrade. Ik hoeft alleen maar even het formulier uit te printen, te ondertekenen en terug te sturen. Maar wacht eens… kleine lettertjes. Geheel in kapitalen, slecht leesbaar. Daarin staat dat ik door het ondertekenen van dit formulier mijn bedrijf voor drie jaar inschrijf in de EBG, tegen betaling van 965 euro per jaar! Een inschrijving die geheel gratis is bij bijvoorbeeld hotfrog.com. Dan is 2895,- wel een beetje aan de prijs. Dus mocht je ooit een vergelijkbaar mailtje krijgen – niet noodzakelijkerwijs met dezelfde bedrijfsnaam want met wat googlen blijkt dat deze onderneming ook wel eens anders geheten heeft – dan is mijn advies: niet doen.

Reacties zijn gesloten.