Oude zangeres blijkt nog kwieke dame

Ik ben nu niet direct een cultuurspecialist, maar de klassiekers op het gebied van het Franse chanson dacht ik toch wel te kennen. Een interview met Anneke Grönloh is nu niet direct mijn favoriete leesvoer, maar als het in een blad over Frankrijk staat, ben ik toch benieuwd wat zo iemand nu met Frankrijk te maken heeft.
Ze blijkt één van de vele Nederlanders te zijn met een huisje in de Morvan. Interessanter is het antwoord dat ze geeft op de vraag van welke Fransman ze het meest geleerd heeft. Dat blijkt een vrouw te zijn: Line Renaud. Line wie? Line Renaud natuurlijk! Deze inmiddels bijna 79-jarige dame behoorde zeker in de 40’er en 50’er jaren tot de groten van deze aarde. Ze maakte niet alleen furore als zangeres en actrice in Frankrijk, maar trad bijvoorbeeld ook op voor de Amerikaanse televisie. Op haar website hoort je het betrekkelijk zoete Loulou, een ode aan haar overleden echtgenoot en componist Louis Gasté. Zoek je een beetje op Internet, dan vind je ook recenter werk waarbij haar stem meer richting Greco gaat.
Ondanks haar leeftijd barst Renaud nog van de energie. Zo zet ze zich in voor de aidsbestrijding en is ze vast van plan in september weer in een toneelstuk in een Parijs te spelen. En op de geheel aan haar gewijde weblog van fan Jerem7501 schijnt ze zo af en toe ook nog langs te komen.

Reacties zijn gesloten.