Hallo allemaal!

Welkom op Hollandais en France (Nederlanders in Frankrijk), waar je lekker je ervaringen uit kunt wisselen over Frankrijk. Een beetje zeiken mag, plaagstootjes ook, maar niet onder de gordel, want dan worden je reacties gewoon verwijderd.
Als je reageert, doe dat dan met herkenbare (bij)naam. Voor je het weet hebben we 10 Karels, die niet meer uit elkaar te halen zijn.
Wie reageert als eerst?

30 reacties op “Hallo allemaal!

 1. Begin is er wel wat Oranje plaats een haantje op de achtergrond of het zelfde een foto van jezelf.
  Veel plezier met je nieuwe jeu.
  Frank

 2. Goed idee, Frank!
  Ik heb heel veel mooie foto’s van mezelf, dus dat is geen probleem.
  Alleen, waar ga ik hier in de Bresse een haan vinden?

 3. Ik had de sneer de eerste keer al begrepen, Frank. Wat zit je dwars jongen? Gooi het er maar uit.

 4. ça y est: je suis là! Que la fête commence…
  Dine-le-coeur 😉

 5. Afwachten, afwachten? We moeten het met zijn allen doen! Stuur me je ideeën voor onderwerpen, dan zet ik ze op de site.

 6. Nou, sorry hoor. Trouwens, ik vind die oranje kleur niet mooi, kun je de achter grond niet lila met een goud randje maken, of zo. Wees eens een beetje creatief, zeg;)

 7. Tja, als we allemaal op elkaar gaan zitten wachten…..gelukkig ben ik niet erg geduldig.
  Vandaag hebben we ons eerste kinderverjaardagspartijtje gehad. IK moet zeggen, het wsa een groot succes, vooral het koffiedrinken met de ouders vooraf en het rosé drinken met dezelfde ouders achteraf had zo zijn charme. Wat wil nl. het geval…er heeft een leraar ontslag genomen en die wordt directeur op een ander schooltje 7 dorpen verderop, ojee, ojee, hoe kan die man dat nu. Het commentaar hierop …… want ze vinden dus echt dat die man hun kinderen in de steek laat terwijl de vriendinnetjes van mijn dochter (incluis mijn dochter) naar CM1 gaan en een andere leraar krijgen. Morgenavond is er dus het afscheidsfeest van die beste man en ze hebben een boom gekocht omdat ie pas verhuisd is en ook nog binnenkort vader wordt.
  Maar…en nu komt het mijn man is morgen in Parijs dus ik moet alleen met 3 kinderen komen tja en dat vinden ze toch wel erg zielig voor mij, dus ik verwacht morgenavond volledig beschermd te worden door de vaders van de vriendinnetjes van mijn dochter…ik houd jullie op de hoogte.

 8. Dank, Marjan,
  ik vind dit soort verhalen erg leuk. Bij dat verhaal van de ontvangst van je kinderen op frankrijkforum kreeg ik trouwens ook een beetje een kleinehuisopdeprairiebrokje in de keel.
  Keep up the good work!
  (Engels mag op Hollandais en France!)

 9. Kunnen we het nog even over engels hebben. Dat irriteert me nl mateloos en dat is begonnen op 13 oktober van vorig jaar. Daarvoor kon me er ook wel aan ergeren, maar na die bewuste datum helemaal. Op die datum waren voornoemde man en ik in NL om nog wat dingetjes te regelen. Enfin man moest er ook voor zijn werk zijn, dus op kosten van de zaak hebben wij in het Radisson in Schiphol-Rijk geslapen, alles ging goed, totdat we de volgende ochtend gezellig samen gingen ontbijten. We waren die dag ook nog eens 14 jaar getrouwd dus we konden onze lol niet op……………..en wat schetst mijn verbazing……….. er was geen enkele ober die nederlands sprak. Zit je verdorie in een hotel in nederland, spreken ze geen nederlands. Op dat moment heb ik besloten te fulmineren tegen de engelse taal in het nederlands en het frans. Begrijp me niet verkeerd, ik heb absoluut helemaal niks tegen engels, maar laten we nou eens trots zijn op onze taal en cultuur net als de fransen. Want wat dat betreft kan nederland nog heel wat leren van frankrijk.

 10. @Marjan
  Tja, het is wel raar als je in je eigen land niet met je eigen taal uit de weg kunt. Aan de andere kant is Schiphol wel een beetje een internationale zône. Een ministaatje in Nederland, met zijn eigen weteen en privileges. Maar je hebt gelijk dat NL op zijn minst de tweede taal zou moeten zjn.
  Dit topic verdient overigens een eigen logje. Zie de homepage.

 11. Ik heb op het Frankrijkfroum gepoogd om A8 c.s. een hart onder de riem te steken, is het hele topic verwijderd? Is er iets onvertogens gezegd en heb ik dat verdulleme weer gemist? Shoot! Of is Monique weer bezig? Ok: schiet mij maar lek!!!!

 12. Dineke, er is idd een heel topic verdwenen en ik ben bang dat het mijn schuld is. Ik had een beetje te grof gefulmineerd tegen job. EN dat is dan nog zacht uitgedrukt.
  Wel heel gezelli dat jij hier ook bent!!!!!!!!

 13. dat fulmineren gaat dat een enge ziekte à la sars worden zo ie je het niet en zo komt het in elk topic.
  Frank

 14. Maak je geen zorgen, Frank. Ik vind het gewoon een prachtig woord en dan gebruik het een tijdje erg vaak en dan is de lol er weer van af. Beetje afwijking van me, over een paar dagen zal je zien dat “fulmineren”is verdwenen en dat er weer een ander woord heel vaak gebruikt gaat worden.
  Enne…..iedereen heeft toch recht op zijn/haar eigen afwijking?

 15. Ja doen…… !
  Krek, wil jij.. ik heb nog geen tijd gehad om in te loggen
  @Ferry .. heb je mijn e-mail nog gekregen/gelezen ?
  mischien hier een “klussen in Frankrijk” logje beginnen…
  merde .. moet ik zo nodig aan een nieuwe baan beginnen 😕

 16. Jorgen…..jawel, gekregen en gelezen
  ga alleen wat minder rigoreus te werk. heb ook geen haast (en geld wordt ook steeds minder) 😉

 17. Ferry, je link staat er tussen. Als je een andere benaming wilt, mag je het zeggen (zolang de toplistlink in de alfabetische lijst maar bovenaan blijft staan)

 18. Om even in de taalsector te blijven: Ik werk in een recreatiepark waar veel buitenlandse gasten komen.Waar ik me aan erger? Aan die Walen die net doen of ze echt geen Nederlands ( lees: Vlaams, dan hè )verstaan .
  En dan doodleuk aan je gaan vertellen dat ze de ‘ollanders zo’n bot volk vinden, waar ze eens in het verre verleden voor zijn gaan lopen in Frankrijk. Want Fransen zijn gék op Belgen, maar haten die onbeschofte ‘ollanders. 😕

 19. @ateedeetje
  Volgens de Belgen dan nog steeds, hè? Want volgens mij maken de Fransen net zo veel Belgenmoppen als wij, met ongeveer dezelfde strekking. IK denk dat de Fransen ons Hollanders inderdaad wel eens iets te direct vinden. Maar dat wordt ons dan meteen ook weer vergeven, want we zijn nu eenmaal Hollanders. Net zoals wij het hen vergeven als ze een half uur te laat of helemaal niet komen. Dat hoort er gewoon bij.

 20. Ik als belg,kan zeggen dat de walen meestal geen nederlands kennen,maar dat wil niet zeggen dat ze tegen de nederlandstaligen zijn!dit zijn wel de brusselaars zogenaamde francofonen meestal kennen ze wel nederlands maar weigeren het te spreken,ge ziet maar hoe debiel ze kunnen handelen,maar voor mij geen zorg want ik heb er geen last van!
  En over nl’s heb ik geen klagen,het zijn tot hiertoe leuke en correcte huurders en ik heb er geen problemen mee!
  succes met de site.
  ps ik vertrek vlg week naar isla
  mag. toch eens iest anders dan frankrijk voor de afwisseling!

 21. Een jaar later..want na 12 uur…
  We hebben het goed gedaan!!
  Was ik even bang dat het weekend met Hemelvaart een sof zou worden, je weet maar nooit! Klikt het iet i.r.l.!
  Het is alleen maar leuker geworden!!
  Groot compliment aan iedereen!!!!