Hannelore chante

Ik kocht een CD van Boris Vian. Daarop stond een nummer dat ik vaag kende en dat me altijd had geïntrigeerd: Fais moi mal.

Bij het zoeken op internet kwam ik terecht op de versie van Hannelore Muyllaert. Ze is een klassiek geschoolde zangeres, die inmiddels meer de richting van een wat ander repertoire op is gegaan. Ik was dermate onder de indruk, mede door haar interpretatie van “Avec le temps” van Leo Ferré (verwijzing naar het oude log, waar we zelden meer kijken), dat ik haar een mailtje heb gestuurd en haar CD heb besteld. Vanmiddag was hij er en heb ik heerlijk zitten genieten van live opnames die tijdens de Gentse feesten van afgelopen zomer zijn gemaakt. Hanne zingt hier o.a. Brel, Vian, Ferré begeleid door “Pieter”, die fantastisch piano speelt op een echte kroegpiano (klinkt wat ontstemd hier en daar, maar dat verhoogt slechts de sfeer), en ook een eigen site.

9 Van Hannelore’s nummers kun je zien en horen op Youtube, 8 hiervan staan op de CD.

Hanne heeft ook een site: Hannezingt, en zingt daarnaast ook nog in een ensemble.
Wat mij betreft een verfrissende weergave van bekende chansons, met een versie van “Au suivant” die ik nu eens niet tenenkrommend vond (het blijft vreemd, omdat ik dit een ‘mannenlied’ vind)

Reacties zijn gesloten.