Heimweeremedie


Chocoladehagel, oude kaas, stroopwafels, drop… van mij hoeft het niet meer, want Frankrijk heeft genoeg andere lekkere dingen te bieden (al sla ik een flesje jenever niet af als iemand het meebrengt, en ren ik in Nederland na aankomst als eerste naar de snackbar voor een patatje satésaus en een kroket. En dan géén wollige, korrelige Kwekkeboombaal, maar een gewone vette bruine staaf met draadjesvlees er in!).
Toch zijn er ook mensen die er in tijden van heimwee naar Holland snakken naar een trekdrop, sambal, of een potje échte Calvé pindakaas, smeuïg tot op de bodem. Voor die mensen is er de Hollandwinkel, die desgewenst zelfs voor je gaat winkelen om nét dat dingetje te vinden dat jou in den vreemde ontbeert. Eén minpuntje: ik kan niet vinden wat het verzenden kost en ik wil als rechtgeaarde Hollander toch wel een beetje weten waar ik aan toe ben.
Bedankt voor de tip, Coco!

6 reacties op “Heimweeremedie

  1. Heb er zelf nooit geen gebruik van gemaakt. Stuur een mailtje met de vraag naar de verzendkosten.

  2. Waar zag je dat nu zo gauw? Ik vind het wel geinig.
    Was ooit in een restaurant in Rochefort-en-Terre (heb het volgens mij al eens genoemd). Het heette” Le Moutoin aux Conq Pattes” Dat was al een weggevertje, natuurlijk. De patronne bleek idd Nederlands. Tijdens ons keuveltje zag ik op het schap in de keuken werkelijk rijijijijen Conimex staan!

  3. Ach bij ons in de buurt (Limousin/Charente) verkopen de Intermarché en de Ecomarché inmiddels ook pindakaas, drop, ontbijtkoek, pindasaus, stroopwafels en conimex…………………..
    Tis alleen wel duur, maar klaarblijkelijk is er wel een markt voor.