—TWIST-PUNT—


Heb je wat te griepen? Ben je het oneens met Hollandais en France? Vind je dat iets beter kan of moet? Heb je gewoon eens zin om lekker te schelden? Hier vind je altijd een luisterend oor. Mét het risico om tot aan je schoenzolen afgebrand te worden. Of gewoon gelijk en je zin te krijgen (SAAI!).

119 reacties op “—TWIST-PUNT—

  1. Hoe bête kun je zijn (in alle betekenissen). En dit slatt natuurlijk niet op jou, Krek. Was het leuk gister? Hoop dat de toiletten niet al te erg zijn ondergek…

  2. @Ad: What the fuck? Ofwel: “Waar slaat dat nou weer op?” Gekrekel was een ook wel erg flauwe woordspeling, Ad, en wordt dus beoordeeld als geadder van een toevallige voorbijganger.

  3. Was ik vergeten.
    Occidentalisme
    Ian Buruma A. Margalit
    het Westen in de ogen van zijn vijanden
    Paperback | 160 Pagina’s | Atlas | 2004
    ISBN: 9045004097

  4. Als ik het goed begrijp, Henk, pleiten de auteurs er dus voor de extreme denkbeelden vooral niet met het zwaard te bestrijden, maar er juist op een zachte manier mee om te gaan. Onszelf open te stellen voor de denkbeelden van de islamitsche wereld, om te zijn als rook, vluchtrigheid die met het zwaard wel te doorsnijden maar niet te verjagen is. De dialoog dus. Niet afsluiten, maar assimileren. Lijkt mij een prima plan.
    Laten we beginnen met ophouden elkaar uit te schelden en het land uit te wensen. Een aikido-benadering, waarbij je meegeeft om de kracht van je tegenstander te breken, lijkt me een goede. Waarbij het woord tegenstander ongelukkig gekozen is. Want al zie ik terroristen (van christen- en moslimzijde) als tegenstanders, islamieten hoeven dat niet te zijn.

  5. Ik was vlak na de moord op Van Gogh aanwezig bij een debat – naar aanleiding van die moord – tussen filmmakers over zelfcensuur. Albert ter Heerdt, de maker van de komedie Shouf Shouf Habibi!, verklaarde daar heel eerlijk bang te zijn en voorlopig niet de opvolger Shouf shouf barakka! te gaan maken.
    Interessanter was de opmerking van Jos de Putter, maker van The making of a new empire een documentaire over Tsjetsjenië. Hij merkte het volgende op (ik citeer) “Sommige islamieten willen een einde maken aan de verworvenheden van de Verlichting en dat kunnen ze ook beargumenteren. Dat heeft te maken met het uitgangspunt dat de mens van nature slecht is, en dus een gesloten gemeenschap nodig heeft om op het rechte pad te blijven.”
    Daarom ben ik boek gaan lezen, benieuwd naar die argumenten?
    Ik ben er nog niet toe aan een conclusie en ga ’t boek nog een keer lezen, maar dan wel voor de houtkachel in mijn Franse pied-à-terre mét een goed glas Armagnac onder handbereik.
    Ik kan het boek iedereen aanbevelen, ken uw tegenstander.
    Een (beknopt) verslag van genoemd debat is hier na te lezen.
    p.s. Krek wil je die lange tekst weghalen want die heb ik eigenlijk gestolen van de site van een boekhandel (auteursrechten etc.)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *