—TWIST-PUNT—


Heb je wat te griepen? Ben je het oneens met Hollandais en France? Vind je dat iets beter kan of moet? Heb je gewoon eens zin om lekker te schelden? Hier vind je altijd een luisterend oor. Mét het risico om tot aan je schoenzolen afgebrand te worden. Of gewoon gelijk en je zin te krijgen (SAAI!).

119 reacties op “—TWIST-PUNT—

 1. Willem, ik begrijp niet waar je het over hebt. Welke mailtjes? Als je bedoelt dat je mail krijg van onbekenden met een Engelse titel (Hello? Is this you? Hi. Message for you. etc.) en een onduidelijke bijlage, dan heet ik je van harte welkom in de grotemensenwereld. Dat is nou Spam. Dat krijg je van de boze Spamverstuurders. Net als iedereen die ooit zijn mailadres ergens heeft ingevuld. Je denkt toch niet dat er hier mensen komen die tijd of zin hebben om jou onder een valse naam wazige mailtjes te gaan sturen?
  Advies: niet open maken, nóóit beantwoorden (ook niet om je zogenaamd uit te schrijven want dan ben je echt de lul), direct weggooien.
  Kortom: wij waren het niet. En nou weer gewoon op je eigen erf gaan spelen. Want je bent nog steeds niet welkom hier. Stel dit soort onnozele vragen in het vervolg maar bij Frankrijkforum, waar je ook je mailadres wel eens gepubliceerd hebt.

 2. @Allen: Goedkope oplossing inderdaad. Was het eerste wat ik zo gauw kon vinden op zoek naar een rechtenvrij plaatje met als thema ‘thumbsdown’. Als ik een keer tijd heb, zal ik iets anders maken voor die (NOT) smileys.
  @Coco: weet je zeker dat die koppijn van de smileys kwam?

 3. Willem, die mailtjes komen niet van ons. Dat komt omdat je ergens je email adres hebt achtergelaten. Bijvoorbeeld op FF. Mijn openbare mailbox loopt ook vol.

 4. Goed, ze komen niet van jullie maar wij zijn niet de enige heb ik begrepen. Het blijft een feit dat ze alleen binnenkomen als ik op het HenF wat gemeld heb ,maar goed het zij zo ik zit er verder niet mee.
  Nu maar eens overdag reageren:krek, ik ben niet met een onvoorspelbare hysterica getrouwd maar gewoon met Monique die wel eens wat heftig uit de hoek komt, natuurlijk neem ik het voor haar op doet zij ook voor mij,deed eenieder dat dan zag de grotemensenwereld die ik volgens jouw niet begrijp er heel anders uit.
  Dankje trouwens dat je in mij “soms wel menselijke trekjes herkent ” En nu ga ik idd op mijn eigen erf spelen(letterlijk dan)want er zal toch nog wat gewerkt moeten worden om onszelf en de rest van de bevolking te voeden

 5. @Willem: je hebt de oplossing zelf al aangegeven: niet meer op HeF reageren, dan blijf je van alle vervelende mailtjes verschoont. En wij van jouw vervelende reacties.
  Oh ja, en die oorlog in Irak, daar zitten wij ook achter.

 6. wel leuk zo’n hoekje als dit:
  Je kan hier bijvoorbeeld zeggen dat al die unix gebruikers maf zijn 😀

 7. Van Gogh is niet vermoord. Hij is waarschjijnlijk overleden aan een infectie als gevolg van het in een vlaag van waanzin afsnijden van zijn oor.
  Ofwel, hoe lang gaat het duren voor Van Gogh ‘tout court’ weer gewoon achteroom Vincent is?

 8. En dat een huis in Frankrijk alleen voor rijke yuppen is.
  Hehe, dat is er eindelijk uit… 🙂

 9. Mailtje van Dit Jansen:
  “Wie o wie kent of heeft een GOEDE franse advocaat. Absolute kennis is niet eens nodig (ik weet zelf heel veel)Maar gewoon een advocaat die zijn client NIET besteelt, bedriegt en beliegt. Ik heb slechte ervaringen met inmiddels 11 advocaten. Mvrgr. D.J.”
  Mijn antwoord: moet het een Franse advocaat zijn, of mag het ook een NL zijn met Frankrijkervaring? En waar moet hij zitten? En waar moet hij met name verstand van hebben? Oprichting bedrijven? Procederen? Zelf ben ik erg tevreden met mijn Franse advocaat, maar die zit dus in de Z-Bourgogne. Mag dat?
  Ook zou je je af kunnen vragen of, als jij slechte ervaringen hebt met maar liefst 11 advocaten, dit wel aan die advocaten ligt. Ben je zelf niet gewoon een lastig tevreden te stellen mens? 11 slechte advocaten is op wereldschaal niet veel, maar dat jij die toevallig alle 11 treft, zonder dat er tussendoor ook een goeie tussen zit, is wel héél toevallig.

 10. Die hele grote John Deer tractoren vind ik echt supergaaf…
  Oh sh…. dat mag ik hier helemaal niet zeggen, dat is positief…

 11. Wél natuurlijk, je mag ook hier zeggen wat je wilt. Als je wilt zeiken móet je het hier zeggen, maar als je niet wilt zeiken mag dat overal. Fijn hè?
  Ik mocht laatst een stukje in de nieuwe trekkee van de buurman. Geheel automatische schakeling. Rijdt als een tiet. Ik vond het eerlijk gezegd maar eng. Ben dan ook niet een echte vent. Had mijn rijbewijs pas met 33 en doe mijn uiterste best om zo min mogelijk van auto’s te weten.
  Hekel aan schakelen ook, omdat ik ooit leerde rijden in de USA. Was nog niet makkelijk, om een beetje een beschaafde 4×4 automaat te vinden. 😉

 12. Je meent het Krek, ik ben dol op autorijden en auto’s en alles wat een motor heeft. Hoe groter, hoe beter…

 13. Ben helemaal in de stemming om te zeiken… Ook de gemeentepolitie in Chateau-Gontier had mijn tas niet… en iedereen blijft maar zeggen, goh en dat in Marigné-Peuton… Het hele dorp is van slag, iedereen heeft het erover dat mijn tas weg is, maar ondertussen is ie nog steeds weg….. IK BAAL.. IK BAAL…. IK BAAL. Ik ben er ontzettend chagrijnig van. Ben blij dat ik hier even kan kankeren.

 14. @Monique: Hou nou toch eens op met het plaatsen van reacties op mijn wewblog! Hoe vaak moet ik je nog zeggen dat je hier niet welkom bent? Heb je nou echt zo’n plaat voor je kop dat je niet begrijpt dat jouw commentaar hier niet op prijs gesteld wordt? Ik kan je er helaas niet van weerhouden onze kennelijk ook voor jou zeer aantrekkelijke site te lezen. Maar ik wil je wel opnieuw verzoeken op te houden met je stalkerige gedrag. We proberen hier een intelligente conversatie te voeren en jij komt er steeds als stoorzender met nutteloze opmerkingen tussendoor. Je lijkt wel een klein kind, zoals je met negatief gedrag steeds de aandacht op je wilt vestigen. Ik kom bij jou thuis toch ook niet door de brievenbus schreeuwen? Nou dan. ROT OP!

 15. @Monique: die vreemde denkt: “Wat ontzettend aardig en verdraagzaam van die sympethieke Krek., dat hij dat zeikwijf van een Monique de gelegenheid biedt haar ongenuanceerde domme praatjes op zijn weblog te ventileren. En wat dom van die Monique dat ze niet begrijpt dat ze dat op een bepaalde plek mag doen. Hieronder.”

 16. @Monique: Zucht. Je hebt geen bord voor je kop maar een heel servies. Het doet er niet toe of je je aan het topic houdt. JE BENT HIER NIET WELKOM! Als jij ergens op deze site iets meldt, heb je automatisch ruzie met mij. Dús horen jouw reacties in het twistpunt thuis. Je reacties in andere kolommen worden gewist. Ook krijg je van mij vanaf nu elders geen antwoord meer. Tenzij je reageert in het Twistpunt. Mispunt!

 17. Bericht van Monique verplaatst:
  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, vind ik ook, krek! Iets wat jij niet begrijpt, tenminste, je kan er niet mee omgaan. Iemand heeft een andere mening dan jij, is in de gewone wereld heel geaccepteerd hoor, Maar jij denkt het recht te hebben om die mening af te branden.
  Ik heb mij in deze discussie heel erg net gedragen, toch wis je mijn berichten. Omdat ze ze een andere strekking hebben dan de jouwe.
  De essentie van een discussie is: woord en wederwoord. Dat laatste is voor jou heel erg moeilijk. Het is erg kortzichtig en dom om alleen mijn berichten te wissen. Op zo’n manier gaan mensen zich iets af vragen! Zo bereik je een ding nl. heb ik wel een vrijheid van meningsuiting? Neen dus! Je zegt het zelf: Jouw eigen grove taal, en onheuse bejegening ten op zichte van andere mensen, je hebt noch Willem, noch mij ooit op een scheldkonnade kunnen betrappen! Kan ik van jou niet echt zeggen. Ik doe een ultieme poging om jou een paar normen en waarden bij te brengen en ik probeer jou te leren te discussieren, je zal dit bericht wel weer wissen maar voor iemand als jij is het leerzaam!

 18. @Dineke: Ik heb natuurlijk nogal wat gewist berichten van M. gemist. En het is wel goed als iedereen kan zien wat een ongelooflijke zeur ze is.
  @Monique: zoals gezegd heb je de vrijheid je mening te uiten. Daar waar dat hoort. In dit log, want je bent hier niet welkom en louter je aanwezigheid is al een reden tot ruzie. Met wat jij mij geflikt hebt op Frankrijkforum heb je elk recht om van mijn gastvrijheid gebruik te maken verspeeld. Ik begrijp niet waar je de gore moed vandaan haalt om hier telkens weer terug te komen, terwijl heel duidelijk is dat niemand van de gewaardeerde vaste gasten van jouw aanwezigheid gediend is. Jullie verpesten de sfeer met je getreiter. En mochten mijn reacties op jullie gezeik soms wat hevig worden, dan is dat louter en alleen omdat jullie niet bereid lijken te zijn naar rede te luisteren. Een mens kan zo veel burengerucht hebben, maar op een moment barst de bom en vallen er woorden.

 19. brunette, bedoel ik, voor iemand hier over valten het verkeerd opvat ( je hebt ook rood- en zwartbonte)

 20. At nou, Monique, zit je te tikken of wacht je tot ik naar bed ben, zodat je lekker een lange zeurpartij kunt plaatsen? Maak je niet ongerust, hij wordt hier niet gewist.

 21. Op het FF heb ik je niets anders geflikt dan vrijheid van meningsuiting !Je bent er niet meer welkom, heb je toch echt aan jezelf te danken,en aan niemand anders!!!!!!!!!!!!!!! Ik heb geen goor lef, ik heet niet krek! Jij verleent geen gastvrijheid, integendeel. Jij vindt het normaal om mensen die een andere mening toegedaan zijn dan de jouwe, af te branden! Je hebt het lef om onze professie uit te schelden, zou ik maar mee oppassen! Jij, en echt niemand, anders hebt MIJ beledigt! Had je niet moeten doen. Is echt een grote fout geweest! Ik kan je ergste nachtmerrie worden!
  Ik plaats een keurig bericht in jouw kroegje en wat doe je ermee? Wissen, alleen omdat ik gelijk heb!

 22. Volgens mij heb je een beetje te veel gedronken, Monique.
  Er lijkt een barst in je plaat te zitten. Je zegt dat ik de boeren uitscheldt. En als ik dan uitleg dat ik alleen twee domme boeren uitscheld (jullie), dan roep jij weer heel hard dat ik de boeren uitscheld.
  Je plaatst een keurig bericht in mijn kroeg, terwijl ik je – eerst vriendelijk en allengs bozer – heb gevraagd je er niet meer te vertonen. Als het een echt café was geweest, had je al lang buiten gestaan. Ik kan niets anders doen dan je virtueel ‘buiten te zetten’ door jouw bijdragen te wissen. Zoals dat het goed recht is van een eigenaar van een bepaalde gelegenheid. Lastige klanten, die de boel op stelten zetten en je gasten beledigen, die mag je weren.
  Ik heb nog niet onderzocht of ik je een IP-ban kan geven. Dat is een heel gewone manier van ongediertebestrijding in weglogland. Dan kom je er helemaal niet meer in.

 23. Als je nou weet dat je hier niet welkom ben, op mijn weblog. En als je mij nou zo vervelend en beledigend vindt. Wat doe je hier dan toch telkens weer? Ben je wat masochistisch aangelegd dat je jezelf blijft kwellen? Vraag je Willem ook regelmatig of hij je met de karwats wil geven? Vind je het lekker om voor domme boerin uitgemaakt te worden? Is dat het? Ja, geef maar toe, je vindt het lekker!
  Jij hebt ooit het grote geluk gehad dat je ondanks allerlei tegenslagen tóch naar Frankrijk kon. Fijn voor je. Maar waarom moeten wij daar onder lijden?

 24. Net als Willem ben ik van de blauwe knoop! Jij niet he?
  Jij hebt ons nooit op enige manier op schelden kunnen betrappen, wij jou wel,helaas!
  Ik ben verre van lastig, ik heb niet meer dan mijn eigen mening. En dat is de essentie van een discussie: eenieder mag zeggen wat hij of zijn denkt, simpel , of ben jij een andere mening toegedaaan? Is misschien een beetje moeilijk voor jou.
  Mijn berichten over Brel waren/zijn zeer steekhoudend! Voorlopig ben ik hier even weg, ik wil je de afgang besparen,is toch aardig van mij, of niet dan? Maar missschien kom ik ooit wel terug!

 25. Als iedereen het mag zeggen zal ik het ook maar doen.
  Monique, vraiment, ça te fait jouir ???????

 26. Haha die wispelturige domme muts is maar 6 minuten weg geweest nadat ze groot had geschreven voorlopig niet meer terug te komen 😀

 27. Zielig? niet zo zielig als jij in ieder geval, ennuh.. misschien ooit wel terug?? neuhhh doe maar niet

 28. Een beetje minder kan ook wel;karwats,lekker, asoboeren,matserboertjes, rot op,KLOOTZAK,masochistisch,muts,teveel gedronken?
  Lees alles na,de woorden van krek, je kunt van mij/ons zeggen wat je wilt, maar ik/wij verlagen ons nooit tot een ordinaire scheldpartij! Oh,ja domme boertjes hoort ook nog in de rij thuis. Het is jouw weblog dat weet ik,maar weet jij dan ook nog waarom je het begonnen bent, en dat je daarmee ook kritiek kunt ontvangen? Ik heb de indruk van niet.

 29. Klootzak? Heb ik dat tegen jou gezegd? Tjonge, da’s niks voor mij. Zo onpersoonlijk. Dan moet je me wel behoorlijk kwaad gemaakt hebben, dat ik zulke generieke scheldwoorden ben gaan gebruiken. Mijn excuses.
  Van dat zeer toepasselijke en diep beledigende ‘lekker’ neem ik echter geen letter terug!
  Één ding begrijp ik nog steeds niet. Als jullie dit zo’n vervelende site vinden, vol ‘geleuter’ (jouw woorden), waarom kom je er dan steeds kijken en reacties plaatsen?

 30. . Klootzak? ja, dat heb je tegen mij gezegd, en dat is wel wat voor jou, gezien de eerdere kannonades.Ik meldt je nogmaals dat ik NOOIT een scheldwoord heb gebruikt of ooit zal gebruiken.Lezers zullen dit kunnen bevestigen Maar ja het is gepoetst door de baas

 31. en het dringt nog steeds tot jullie door waar het om gaat! Nee, want jullie kunnen niet lezen, je leest iets half, pakt er lukraak wat uit en gaat weer wat roepen.
  De indruk die ik van jullie heb: ’t molentje draait nog wel, maar ’t hamstertje is allang overleden.

 32. @Willem: Je zou zelf ook eens wat moeten schelden. Is beter voor je hart. Je vrouw heeft mij eens een ‘ordinaire makelaar’ genoemd. Toch heel wat beledigender dan onschuldige termen als boerenlul, kankerhoer of ongewassen muts. Eerlijk gezegd heb ik in een discussie liever te doen met iemand die af en toe scheldt en zuipt dan met godverdommese randdebielen die met hun stroperige door ammoniakdampen aangetaste brein zelfs de meest simpele, elementaire vraag nog niet kunnen beantwoorden.
  Maandelang horen we niks van je. En dat is goed, want je was niet welkom. Als je dan tóch weer een reactie plaatst, is dat iets als:
  Mensen, lees nou toch eens wat een geleuter hier op deze site. Pas op, nu komt de eerder gestelde simpele vraag waar ik graag een antwoord op krijg:
  Als je dit zo’n vervelende site vinden, vol ‘geleuter’, waarom kom je er dan steeds kijken en reacties plaatsen?

 33. omdat W. en M. nu eenmaal drooggeilen op dit soort dingen.
  Een ding moet je ze nageven: hun huwelijk is wel een match made in heaven. Twee grotere gelijkgestemde sukkels kom je niet gauw tegen. Het is dus een klein wondertje dat ze mekaar tegen zijn gekomen. Nu ik erover nadenk: ze geven hun genen ook nog es door. Sjeeeees, het zou verboden moeten worden.

 34. ws zijn ze streng gelovig, en gingen voordat ze het licht zagen langs de deuren om zieltjes te winnen. ongetwijfelt zijn ze verrot gescholden en misschien wel mishandeld. hier zijn ze geestelijk niet goed uitgekomen. op een dag zagen zij het licht en zeiden tot elkaar, Godverdomme…. we moeten boers worden. dat was ook de bedoeling maar ze begrepen de boodschap verkeerd en werden boer.

 35. @krek
  Ik heb de definitie van “ordinair” opgezocht in het Kramers woordenboek (voor de duidlijkheid, om verwarring te voorkomen, het Nederlandse woordenboek, niet het Frans-Nederlandse).
  Hier komt hij: ordinair: 1 oorpsponkelijk: gewoon, gebruikelijk, alledaags. 2 thans in ongunstige zin: van slechte kwaliteit, gemeen, gering, minderwaardig, plat.
  Als je mij citeert, moet je iets (te weten “een ordinaire makelaar”) niet uit zijn contekst rukken. Als je de hele zin leest weet je welke van de twee betekenissen van toepassing is! Het is mij nu pas duidelijk dat je dat toen niet begrepen hebt! Het ligt zo voor de hand! Vandaar dat ik je het even uitleg. Het is natuurlijk mijn fout, ik dacht dat iedereen de dubbele betekenis van het woord “ordinair” weet, niet dus. Dat was heel dom van mij!
  Lees je bericht van 9.15 uur nog even door, komt wel een beetje raar over!

 36. Pak een woordenboek, als je dat hebt tenminste, kijk bij de M, dan komt de U, en dan de T, vervolgens de S. Mischien dat na deze uitleg je het wel zelf kan? Als het nodig is wil ik je de volgorde van het alfabet ook nog wel uitleggen!

 37. ik ben niet snel beledigd, ik zie het deze keer ook niet, Coco. Waar moet ik me geraakt door voelen?

 38. Ha! Coc heeft een woordenboek. Ze heeft bij alle 4 letters gekeken, zolas Monique heeft gezegd.

 39. foei, Coco. Maar ja, ook al lid van de blauwe knoop, ze moet toch wel een béétje lol kunnen maken?

 40. Je niveau zakt met de seconde, waar slaat dit nou weer op? Klap van een koeiestaart gehad?

 41. Na de klap van een koeienstaart ben je toch nog helderder dan na een klap van de molen!

 42. en daar heeft ze een klein half uur over gedaan. Knap, hoor.
  Ik hoor een kip te keer gaan. Zou maar gauw gaan kijken.

 43. Je kan nu eenmaal niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Maar ga maar gauw naar je kip, moet er toch echt een van jouw zijn, wij hebben er geen.

 44. Op mij na dan.
  Heb overigens nog steeds geen antwoord op mijn vraag.
  Wat doen jullie op een weblog dat jullie verfoeien (en verfoeit)?

 45. Hoe bête kun je zijn (in alle betekenissen). En dit slatt natuurlijk niet op jou, Krek. Was het leuk gister? Hoop dat de toiletten niet al te erg zijn ondergek…

 46. leuk om dit te volgen ! krek je kan deze log beter
  geKREKel noemen,past beter bij deze site !

 47. @Ad: What the fuck? Ofwel: “Waar slaat dat nou weer op?” Gekrekel was een ook wel erg flauwe woordspeling, Ad, en wordt dus beoordeeld als geadder van een toevallige voorbijganger.

 48. Was ik vergeten.
  Occidentalisme
  Ian Buruma A. Margalit
  het Westen in de ogen van zijn vijanden
  Paperback | 160 Pagina’s | Atlas | 2004
  ISBN: 9045004097

 49. Als ik het goed begrijp, Henk, pleiten de auteurs er dus voor de extreme denkbeelden vooral niet met het zwaard te bestrijden, maar er juist op een zachte manier mee om te gaan. Onszelf open te stellen voor de denkbeelden van de islamitsche wereld, om te zijn als rook, vluchtrigheid die met het zwaard wel te doorsnijden maar niet te verjagen is. De dialoog dus. Niet afsluiten, maar assimileren. Lijkt mij een prima plan.
  Laten we beginnen met ophouden elkaar uit te schelden en het land uit te wensen. Een aikido-benadering, waarbij je meegeeft om de kracht van je tegenstander te breken, lijkt me een goede. Waarbij het woord tegenstander ongelukkig gekozen is. Want al zie ik terroristen (van christen- en moslimzijde) als tegenstanders, islamieten hoeven dat niet te zijn.

 50. Ik was vlak na de moord op Van Gogh aanwezig bij een debat – naar aanleiding van die moord – tussen filmmakers over zelfcensuur. Albert ter Heerdt, de maker van de komedie Shouf Shouf Habibi!, verklaarde daar heel eerlijk bang te zijn en voorlopig niet de opvolger Shouf shouf barakka! te gaan maken.
  Interessanter was de opmerking van Jos de Putter, maker van The making of a new empire een documentaire over Tsjetsjenië. Hij merkte het volgende op (ik citeer) “Sommige islamieten willen een einde maken aan de verworvenheden van de Verlichting en dat kunnen ze ook beargumenteren. Dat heeft te maken met het uitgangspunt dat de mens van nature slecht is, en dus een gesloten gemeenschap nodig heeft om op het rechte pad te blijven.”
  Daarom ben ik boek gaan lezen, benieuwd naar die argumenten?
  Ik ben er nog niet toe aan een conclusie en ga ’t boek nog een keer lezen, maar dan wel voor de houtkachel in mijn Franse pied-à-terre mét een goed glas Armagnac onder handbereik.
  Ik kan het boek iedereen aanbevelen, ken uw tegenstander.
  Een (beknopt) verslag van genoemd debat is hier na te lezen.
  p.s. Krek wil je die lange tekst weghalen want die heb ik eigenlijk gestolen van de site van een boekhandel (auteursrechten etc.)?

 51. Henk het moet zo: {url=www.etc}dan een stukje tekst{/url}
  alleen de{} moeten [] zijn, probeer maar