Hein?

Watte? In je oren! Ten minste, zo lijkt het als je een avondje met een glas bier in je hand tegen de boxen hebt staan leunen bij je favoriete rock band. Of wanneer je hebt geprobeerd het geluid van je opgevoerde mobilette te overstemmen met je walkman. Hard geluid is slecht voor je oren. Je schijnt er zelfs doof van te kunnen worden. Dan hoor je dus alleen nog maar: ” “.

Dat is niet veel, nee. Om de Franse jeugd bewust te maken van het gevaar van te hard geluid, is de overheid een brede waarschuwingscampagne begonnen onder de weinig aansprekende naam ]agi-son. Zo ging de klas van mijn zoon van de week met de juf van muziekles naar de ‘Cave à Musique’ in Macon voor een voorlichting over het gevaar van herrie.

Leuk hoor, nu moet ik weer 35 euro schuiven voor een stel high tech oordopjes zodat zoonlief gewoon door kan oefenen met zijn rockband. Ik kwam nog met de suggestie om dan gewoon de versterkers wat zachter te zetten en minder hard op het drumstel te beuken. Maar die was natuurlijk gericht aan – ik kan het niet laten – dovemansoren.

Reacties zijn gesloten.