Herinner je je deezer nog (nog, nog)?

Ik ben niet echt een muziekfanaat, al kan ik een meezingbaar en melodieus moppie op zijn tijd wel waarderen, maar heb nu toch een muzieksite gevonden waar ik redelijk van onder de indruk ben. Het aanbod is zeer interessant: onbeperkt complete nummers naar keuze luisteren, eigen playlists aanmaken, playlists van vrienden en onbekenden beluisteren, nieuwe muziek ontdekken met een interactief ‘lerend’ radiostation (onthoudt wat je leuk vindt en zoekt daar vergelijkbare muziek bij).
Je kunt weliswaar niks downloaden, maar waarom zou je? Iedereen is tegenwoordig toch altijd online…

Het is een Amerikaans aandoende site, maar wel degelijk vermeldbaar op dit weblog want bedacht door twee jonge Franse jongens die – zoals dat hoort – helemaal binnenlopen op het concept.

De muziekindustrie doet mee, want Deezer deelt de reclame-inkomsten met de artiesten. Bovendien kun je – als je een bepaald muziekstuk leuk genoeg vindt om op je iPod te zetten – vanaf Deezer direct naar de iTunes store. Zo is Deezer dus radio, MP3-speler en luistercabine (herinner je je deze nog?) tegelijk.

Oh ja, en internetcommunity, want je kunt een profiel met pasfoto aanmaken en contact leggen met gelijkgestemden, qua muziek. Een soort muzikale Hyves dus. Alleen jammer van een paar kleine technische tekortkomingen, zoals de haperende ‘back button’.

Quand même: 18,5 sur 20.

Reacties zijn gesloten.