Lekker plekkie

Elz was op zoek naar een bijzonder hotel. En wie zoekt die vindt! Want bijzonder is het zeker, dit Zwitserse Everland-hotel, dat momenteel in Parijs staat. Momenteel? Ja, want het hotel heeft al enkele steden aangedaan en mag nu een jaartje in de Franse residentie resideren. Helaas zijn alle overnachtingen voor het komende jaar al volgeboekt. Ondanks de prijs (333 of 444 euro) en de beroerde room service en nachtreceptie (nul). Er is nog één nacht over, die geveild wordt. Dus als je echt wilt genieten van dit eenkamerhotel met het mooiste uitzicht van Parijs, dan kun je het nog proberen.

Overigens is het idee van wonen op een dak niet origineel Al een jaar kijk ik regelmatig mij ogen uit bij de Loft Cube van Werner Aisslinger. En steeds denk ik dan weer: koop een stukkie grond aan een meer en plop er een loftcube op. Volgens mij heb je dan niet eens een bouwvergunning nodig, want zo’n ding is verplaatsbaar en gemaakt voor vervoer per helikopter. Ideaal vakantieverblijf en volgens mij cool genoeg om voor veel geld te verhuren aan yuppen met behoefte aan back to nature maar dan wel met alle luxe.

Een andere optie is het fantastische Micro Compact Home. Een soort superdeluxe kubistische caravan zonder wielen, voor een luttele 30.000 euro te bestellen (ex levering en plaatsing), met slaapruimte voor 4 personen, en alle luxe die je je maar kunt wensen. Kijken wat tof:

Meer informatie en achtergronden over dit ecologisch verantwoorde maar qua audiovideo rijkvoorziene smulhuisje hier. Ideaal vakantiehuis, vooral ook omdat het zo lekker helemaal niet integreert in de natuurlijke omgeving. Ik heb nog wel een stukkie land, ergens, waar prima zo’n ding kan staan.

Maar ja, dan denk ik weer aan de autoriteiten in Frankrijk, die dan vast wel een reden vinden om je het leven alsnog zuur te maken. En dan laat ik alle gedachten aan iets origineels op het Franse platteland weer varen.

Reacties zijn gesloten.