Het einde naakt!

Sinds de film ‘The Butterfly Effect” kent iedereen het vlindereffect. Het filosofische principe dat elke handeling, elke beweging, hoe miniem ook, het begin kan zijn van iets groots en zelfs katastrofaals. De vleugelslag van een vlinder kan door een keten van gebeurtenissen leiden tot een orkaan die een hele stad wegvaagt. Dit idee was al eens de basis van de filmtrilogie ‘Back to the Future’ waar een jongeman het heden verandert door in het verleden bepaalde aanpassingen te plegen.

En nu is deze basisgedachte in extremo en zelfs ad absurdum doorgetrokken in de filmpjes op de website “Le visiteur du futur”. Een op Marty McFly lijkende jongeman komt het beeld in geteleporteerd om mensen te waarschuwen iets vooral niet te doen, omdat dat wel eens zou kunnen leiden tot het einde van de wereld.

Een van de initiatiefschoppers van deze serie zeer amusante filmpjes is de French Nerd die ook een aardig blog bijhoudt. Ik moest meteen weer aan Dineke denken. Met name de ‘Visiteur du Futur is enorme bron van vermaak. Het plezier spat er van af. Prima materiaal voor leuke lessen over taal. In ieder geval voor het vervoegen van werkwoorden in de ‘futur’.

Reacties zijn gesloten.