Het nieuwe dorp van Krek.


Sommigen doen heel geheimzinnig over waar ze wonen. Anderen zetten hun hele hebben en houden op het web. Ik behoor tot de laatste groep en geef nu alvast de locatie van mijn volgende woonst weg: Ménetreuil, een werelddorp met slechts een kwartpagina in het telefoonboek maar wel met een timmerman, een kippenfokker, gîtes, chambres d’hôtes en een professionele internetsite!

24 reacties op “Het nieuwe dorp van Krek.

 1. Ik ben jaloers.. Marigné-Peuton heeft geen website en geen gites en geen chambres d’hotes, wel een timmerman en een kippenfokker en …. nog een heleboel meer….

 2. Grappig, met zulke kerkjes staat Friesland ook vol. Alleen moet je ‘m voorhet zelfde effect dan scheef fotograferen.

 3. Gut, Krek, aan de fotoos te zien brengen jullie de gemiddelde leeftijd van d einwoners in dat dorp een flink aantal jaar naar beneden.

 4. Krek: Eigenlijk woon je dan in het kippendorp van Frankrijk, wij hebben hier nog Barneveld!!!

 5. @Robert(a): vergis je niet, de Poulet de Bresse is de enige kip ter wereld met een AOC, en beroemd tot in Japan. Als je dat een keer eet, wil je nooit meer een kippetje van de buurtsuper.

 6. Grappig..iedere 1e keer dat ik de site aanklik zegt ie “site introuvable”, bij “informations” moeten er 10 foto’s staan, maar verder dan de 1e lukt niet…

 7. probeer een andere browser, Dineke. Met Explorer werkt hij wel.
  @JohnP: was me ook al opgevallen. Dat stond er gisterenochtend al op!

 8. @Krek.: mmm
  Moet ik eerst overleggen met onze systeembeheerder.

 9. @dineke: heb het bij wijze van hoge uitzondering in opera geprobeerd, dat werkte wel. Maar je mist niet veel, die foto van Kreks puces is verreweg de leukste.

 10. Ben er tussen uit geweest naar Griekenland en Twente. Had verder gewoon even weinig in te brengen, dan heb ik de neiging mijn mond te houden.

 11. @Krek: het is nu wel een echt werelddorp geworden met een heuse eigen website. had ik nog niet eerder ontdekt.

 12. Wat het doorlinken op de Ménetreuil website betreft. Als je bovenin de foto van de seringen klikt gaat het goed, maar onderin gaat het fout, omdat dit naar een andere pagina verwijst.

 13. Ik heb het de webmaster al gemeld, Rob(èrt). De letters hebben een foute link. Ook de ‘home’-link onder de kippen links boven werkt niet goed. Gaat allemaal goed komen. Misschien moet je een link van Vivelevin opeisen. Is immers ook een in Ménetreuil gevestigde onderneming. Immogo wilden ze nog niet hebben, omdat ik nog in LCT woon. Mierenneukers!

 14. Goh, wij hebben niet zo’n site (hoewel, ze hadden wel iets gemaakt geloof ik, maar als je ‘Sauret-Besserve’ intikt in Google vind je ze niet). Het Office de Tourisme van de ‘Communaté de Communes’ des te meer. Kijk maar eens op http://www.ot-coeur-de-combrailles.com/, en dan in het menu bij Combrailles – communes om ons dorp te vinden.
  @Krek: je hoort er wel helemaal bij zeg, als ouder-vrijwilliger. Steunpilaar van de gemeenschap. Ze zijn zeker heel blij met jullie, als stel met kinderen die de dorpsschool helpen bevolken?

 15. @Schwep: gemengde gevoelens. Sommigen vinden het leuk om een beetje variatie te hebben en twee kinderen zijn inderdaad welkom om de school te bevolken. Maar een buitenlander als Président de l’Association des Parents d’Élèves de Ménetreuil de La Chapelle-Thècle, dat leidt hier en daar toch wel tot wat wenkbrauwfronsen. En als je dan ook nog probeert te tornen aan het heilige instituut van het zoete tussendoortje (van eenvoudig cakeje doorgecommercialiseerd tot obesiteitsbevorderende caloriebom)… Waar bemoeit die Hollander zich mee?