Hollandais dans En France

Onlangs bedacht ik dat ik graag weer eens met Zorro Immo in het mooie Frankrijkblad En France zou adverteren. Ik heb prima contact met de meneer die daar de advertentieverkoop doet. Julien Frouin. Altijd correct. Toen bijvoorbeeld een keer een Nederlandse makelaar in Frankrijk dreigde om zijn advertentiebudget elders onder te brengen als En France mijn advertenties zou blijven accepteren, hield Frouin de rug recht. De makelaar ging inderdaad een tijdlang een immostraatje om, maar vond de alternatieven toch knudde en koos uiteindelijk eieren voor zijn geld. Hij staat er weer gewoon in.

Maar goed, ik wilde dus adverteren in En France. Maar nu eens flink. Dus schreef ik al mijn Nederlandse verkopers een mailtje met de vraag: “Doet u mee voor een verzameladvertentie?” En ja, dat wilden ze. En dat is ook niet zo vreemd, want voor een relatief gering bedrag kregen ze een plekje in een zeer goed gelezen blad.

Ik mikte op 16 advertenties. Vier rijen van vier. Maar al snel bleek dat ik aan één pagina niet genoeg zou hebben, want het werden maar liefst negen rijen van vier: 36 kleine advertentietjes. En nóg heb ik mensen (waaronder mezelf) teleur moeten stellen.

Door de 36 kleine financiële bijdragen hoef ik zelf nog maar een gering bedrag bij te passen. Een bedrag waar ik normaal maar een kwart pagina voor zou kunnen kopen. Nu heb ik een ‘spread’, ook wel 1/1 pagina genoemd. Full colour. Terwijl de makelaar die mij uit het blad wilde weren zich behelpt met een half paginaatje. Hehehe.

De gewone oplage is 50.000 stuks, die van 9 juni tot 25 augustus in de kiosk liggen. Dit keer zijn er echter 10.000 exemplaren extra gedrukt, die als promotie meegaan met Résidence. Kortom, de deelnemende adverteerders van Zorro Immo zijn spekkoper. En dank zij hen ben ik dat ook. Ook al omdat ik tegelijk nog een klein beetje reclame kon maken voor Immogo.

Wie de advertentie wil lezen zonder En France te kopen (stom, want je mist dan heel veel leuke artikelen en prachtige fotografie), kan hier en hier de twee pagina’s als pdf downloaden. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon op Zorro Immo zelf gaan kijken, nu je toch online bent.

Reacties zijn gesloten.