Hollandais en France brengt geluk


Als je tenminste gelooft in bijgeloof of Ier bent. En kunt leven met een paar pop-ups. Amusant is het klavervierzoekspel, waarbij je in een gazonfoto het klavertje vier moet opsporen. Als je er op klikt, krijg je de volgende foto. Boeiend. Ik zat de hele tijd te wachten op het moment dat de volgende tekst in beeld zou verschijnen: “Heb je dan helemaal niks anders te doen, sukkel!”

29 reacties op “Hollandais en France brengt geluk

 1. 1993. Zoon vindt op het terrein waar de mobilhome van onze Franse vrienden staat de ene klaver 4 na de andere ( en dan heb ik het echt over tientallen). Ik kan me geen vakantie heugen dat we zoveel pech hebben gehad: met een kokende motor in een zondagse file in de Pyreneen (ik wist helemaal niet dat mijn onschuldige bloedjes le bras d’honneur konden geven, ook die van 3!!!), met weigerende remmen weer naar beneden, Tim snijdt bijkans zijn grote teen af aan glas verstopt in het zand bij Labenne, 2 kinderen met oorontsteking bij de dokter, nieuw accu moeten halen, ruzie met de campingboer wegens de supersooker van zoon wegens het waterrantsoen, cardan-as gebroken (gelukkig vlakbij de Renaultgarage in Tours), de andere 3 dagen later (“maandagochtendauto, mevrouw: y a des numéros!”) en dat alles in 5 weken. Saai was het in geen geval.

 2. Nu bewijst dit natuurlijk niet dat klavertjes vier geen geluk brengen. Wie weet wat jullie tijdens deze duidelijke topvakantie nog allemaal bespaard is gebleven!

 3. Maar ik hàd helemaal niks met klavertjes 4, nooit gehad ook. En uitgerekend op het moment dat we er zoveel hebben: malheur alom! Dat zet je toch wel aan het denken, Krek.! Niet dan?

 4. @Dineke: ik ben er vast van overtuigd dat bijgeloof ongeluk brengt en geloof daarom vast níet in homeopathie, God, zwarte katten, Jomanda of klavertjes vier. Ik hoop ook nooit zo geestelijk te verweken dat ik daar wél in ga geloven. Even afkloppen dus maar.
  @Monique: op de genoemde site gaat het ook over klavertjes vijf. Die brengen nóg meer (on)geluk.

 5. @Krek:
  Er is een ding waar ik wel in geloof, in het feit dat het vlees beter is dan de benen……

 6. Eeuwenoude wijsheid mijn neus. Bedacht in het begin van de 19e eeuw. Door ene Hahnemann. Maar blijf vooral dure euros betalen voor flesjes placebo. Als je maar hard genoeg (bij)gelooft, dan werkt het. Ik drink liever een neutje voor dat geld.

 7. Nee, maar die homeopathiemeuk kost wel scheppen met geld. En werkt niet beter dan het gratis drie keer om je as draaien en IK BEN KITS roepen.

 8. Hm…. overal altijd je verstand (en gevoel!) bij houden Krek, enne, ik geloof WEL in kruiden want die zijn al geneeskrachtig zolang als ze bestaan…

 9. en gelukkig ben ik vreselijk KITS van mezelf dus kan ik alles doen en geloven wat ik wil… 🙂

 10. weinig misschien, maar via de homeopatische benadering kan je dan weer met kruiden werken, of delen daarvan

 11. Jan van der Mars: de link werkt niet meer! En waarom maak je hem niet cklicable, bereik je meer mensen. Tis dat ik een doorzetter ben… 🙂

 12. Komt dit bekent voor?
  Elisabeth Maria (Betty) van der Mars is geboren in 1951, dochter van Herman Peter van der Mars en Wilhelmina Maria van de Haar.

 13. Nou, ik vind dat ik je inmiddels best wt te drinken mag aanbieden! Kom je ff naar de kroeg?