Chez Roger & Françoise vrijdag 18 februari

Zo, nachtsuite ook weer open, glazen gespoeld, schone toog..


Klik logo voor smoelenboek.

JohnP, uithangbord zo beter? (400,80)

459 reacties op “Chez Roger & Françoise vrijdag 18 februari

 1. Zo, redelijk bijgelezen. Even recapituleren: Henk heeft geen Miele droger, dat is duidelijk.

 2. @Ronaldus, ik heb hem net besteld bij bol.com. Die verkopen al die ouwe lullen cd’s. :).
  Ach ja , die hippietijd. Weet er niet veel meer vanaf. Was te stoned.

 3. Maar serieus. Toenm de cd’s uitkwamen heb ik al mijn platen verkocht. Naderhand wel spijt van gehad. Er zijn ondertussen heel wat van die oude platen weer op cd uitgebracht.

 4. Ik ben al 2 dagen bezig om de thuiszorg voor mijn moeder te regelen, is in Frankrijk geen probleem maar de verzekering ligt dwars terwijl mijn moeder alle recht heeft op zorg hier. Ik krijg doodleuk te horen dat ze terug moet naar Nederland en naar een verpleeghuis moet. Ik word er boos om, ze heeft 63 jaar premie’s en belasting betaald, dumpen die handel………..Sorry, ik moest het even kwijt.

 5. Dat daar nog handel in zit.
  Ik heb zojuist “guns n’ roses” the spaghetti incident aangeschaft. Heerlijk in de file als je agressief dreigt te worden.

 6. @Monique, kan me goed voorstellen dat je daar boos om wordt…. Schandalig, ze kunnen toch niet verwachten dat je je moeder in NL in een verpleeghuis zet, terwijl ze bij jouw in huis alle zorg en aandacht kan krijgen… echt schandalig….

 7. Ik heb hier nog een hele rij analoge tapes staan met unieke Jazz opnames. HEb alleen geen analoge recorder meer.
  @Monique, zoeg is Nederland mag al jaren geen zorg meer genoemd worden vindt ik. Mijn dochter werkt als student soms in zo’n verpleeghuis. Als je hoort hoe het daar toegaat wordt je bepaald niet vrolijk. Gewoon volhouden dus. Ik weet niet of je een rechtsbijstand verzekering hebt maar die helpen je ook met dit soort dingen. Tenminste in Nederland.

 8. Ik haal mijn moeder maandag gewoon thuis, met of zonder toestemming van de verzekering. Ik heb de mevrouw die ik aan de telefoon had de letterlijke tekst van de wet voorgelezen en toen durfde ze nog te zeggen dat zij alleen maar haar werk deed!

 9. Een beetje van allebei ben ik bang. En ik maak me weer kwaad. Als ik mijn dochter zo hoor zijn de bejaarde bewoners volkomen ondergechikt aan het belang van het management. En dat noemen ze zorg. Ga er van shrkc wrer fuot ven tiepe.

 10. @monique: kun je geen persoonsgebonden budget krijgen, zodat je zelf (nu ja, officieel je moeder zelf) zorg in kunt kopen?

 11. @monique: en misschien kan deze club je verder helpen, die zet nota bene een compleet bejaardenhuis voor Nederlanders in Spanje neer, daar komt geheid verzekeringsgeld aan te pas Wellicht dat zij een slimme weg voor je weten.

 12. @Peter:
  Een pgb is geen optie in het buitenland, je hebt recht op zorg in natura. Dit wordt betaald vanuit de awbz, maar omdat wij in Frankrijk wonen moet de ziektekostenverzekering dit voorschieten.

 13. Monique, heb net even de berichtjes bijgelezen. Als ik het goed begrijp is het de Nederlandse verzekering die tegenwerkt ?

 14. Ja Coco, ik heb op internet gezocht wat haar rechten zijn en die zijn niet anders dan in Nl. maar de verzekering denkt er anders over….

 15. @Monique.
  Ik zit hier wat in te lezen en liet je bericht over je moeder aan mijn echtgenote lezen. Zij is jaren lang maatschappelijk werkster geweest in het verpleeghuiswezen en zij wil je gaarne telefonisch te woord staan om met je mee te denken. Denk niet dat ze de oplossing heeft, maar misschien dat meedenken en mee-handelen helpt. Ze kent immers de wegen, maar niet de oplossingen. Mail ons privee voor ons telefoonnummer.

 16. Ik ben er weer. En onder het genot van “Release” van Patti Labelle (op 10! Dankje, Emma…) probeer ik iets op te zoeken voor Hanneke. Allereerst overigens heel erg bedankt voor je tips m.b.t. Bo. Ik dacht omstreeks zijn tweede jaar ervan af te zijn, maar ik begrijp dat ik nog ff geduld moet hebben….
  Een man verderop in de straat heeft een pup van zo’n 6 à 7 maanden. Die hond zit de hele dag, bij 0 graden, in een buitenbench, vaak is zijn water op en duwt ie -met veel lawaai- de lege bakken over het beton. Emma wil hem bevrijden. Aan jou de vraag: is het zielig? Zo’n hond buiten, of stellen wij ons aan? Die man is nauwelijks aanspreekbaar, een beetje een zonderling.

 17. O ja: volgens mij heb ik ooit iets geplaatst over ‘verlan’, kan het alleen niet terugvinden!

 18. Avond allemaal,doe mij maar een biertje en de rest ook wat. Niks nagelezen geen flauw idee waar het over gaat

 19. @Peter, ik kan op dit moment nauwelijks meer typen op mijn laptop i.v.m. de rookontwikkeling. Mijn huisgenoten klagen ook.
  Serieus, zal wel een probleem met de accu zijn geweest. GSM toestellen hebben in het verleden dezelfde problemen gehad. Dell roept zijn voedingen ook terug omdat ze in brand vlogen.

 20. krijg een droge bek van dat lezen, wordt er hier nog wat gedronken, of wat?
  Roger, wakker worden, bedienen…

 21. Hallo allemaal, weer aftellen na het weekend want nog 1 weekje en dan richting Frankrijk. Ik zie dat het daar net zo’n plurkenweer is als hier dat wordt dus naar boven baggeren over m’n bospad. Wat een luxe problemen kun je toch hebben.

 22. Din, het is natuurlijk wel zo dat beesten buiten horen. in het wild is dat ook zo, dus dat is nit zielig. maar er moet wel vreten zijn. denk wel na voor je ergens klaagt. die buurman kan erg lastig worden

 23. @Ferry, mee eens, wij zijn wel verantwoordelijk voor het welzijn, anders moet je ze loslaten , dan leven ze in het wild, maar ja wat dan?

 24. @Ronaldus: zullen we samen gaan?
  @Aat: hé, was je daar weer, tijdje niet gezien.
  @Roberta: waar zit je, tijdje niet gezien?
  @FrederikA: hoi, welkom, ik zie dat je een mailinglist over Frankrijk hebt. Doet dat nou nog wat? Is het leuk? Ik was een tijdje lid van die van Wim Bavelaar. Maar ik werd gek van al die mailtjes over dingen die me niet interesseren.
  Kun je nagaan: intussen heb ik dit weblog en krijg ik een mailtje voor élke reactie. Maar goed, daar staat tenminste niet in wat er in die reactie staat, anders word je echt gek.
  Verder, FrederikA, misschien heb ik het gemist, maar wie ben je en wat doen je en waar zit je? Niet dat ik nieuwsgierig ben….

 25. @Krek, Ik heb het de laatste tijd een beetje druk. Of anders gezegd ik geef niet zo veel prioriteit aan HeF. Ik lees het wel regelmatig maar geef me geen tijd om te reageren.

 26. Voor Aat:
  Pleestation…
  Pingpongen en plassen tegelijk
  ROTTERDAM (AD) – Welke man wil het niet: plassen én tegelijk een racespelletje spelen. En dat allemaal met twee handen. Twee Belgische ondernemers willen dit binnenkort mogelijk maken.
  Want, zo menen zij, mensen vervelen zich te pletter op het toilet. Slechts urineren in de daarvoor bestemde ruimte behaagt de mens niet, dus daar moet maar eens verandering in komen.
  Het ontwerp bestaat uit een ogenschijnlijk normale pispot en een schermpje op een paneel boven de pot. Sensoren in de pot volgen de straal van de ‘bestuurder’ nauwgezet, en maken zo een potje pingpong of racen mogelijk. Plast de gebruiker bijvoorbeeld naar links in het urinoir, dan gaat de raceauto op een schermpje boven de pot óók naar links. De minder onschuldige spelletjes zijn er ook. Zo kan er een naakte vrouw verschijnen tijdens het wateren; áls er natuurlijk genoeg geplast wordt. De kracht van de straal maakt geen wezenlijk verschil, het is vooral een kwestie van richten

 27. @ Dineke: Kijk dit is nu zo’n grandioos idee dat bedoel ik nou, vrije creatieve denkers, die hebben we nodig.
  Goed dat de ontwerpers opmerken dat de kracht van de straal niet zo uitmaakt, dan kunnen de prostaatklantjes tenminste ook meedoen.

 28. Voor wie het interesseert:
  het klassiek open podium was top. Andrée maakt wat kleine foutjes, maar komop: het was haar eerste publiek optreden!
  Er was een performance van een brugpieper waar wij met open mond naar hebben zitten luisteren. Hij zong ee nr. van Jamie Cullum en begeleidde zichzelf op de piano. Hij heet MATEO, onthoudt die naam! Dat wordt een grote!

 29. Op het damestoilet? Dames kunnen stippeltjesplassen. (Heb ik geleerd op de ‘puf’-klas). Moet iets mee te doen zijn.

 30. Heeft Truda dat niet moeten leren dan? Het was een bekkenbodemoefening, om alles weer ‘strak’ te krijgen na de bevalling. Schijnt inmiddels achterhaald te zijn.

 31. Ik zal Roger vragen zo’n ouderwetse ‘vlieg’ in de pot te zetten, waar op gericht moet worden.

 32. Stippeltjesplassen is…plassen…en stoppen…en plassen…en stoppen.
  Ik geef toe dat het wel moeilijk is na een liter cola of bier.

 33. Vraagt toch ook niemand van je? Jij kan gaan pingpongen. Wordt voor de dames een beetje moeizaam.

 34. Maar mijn moeder woont in Blijham! What’s in a name, huh? Ik kan niks fout doen…..

 35. Lekker Dineke, doe maar een portje…
  Verder eh… heb ik dezelfde ervaringen als jij 🙂

 36. Kompt eraan, Kits.
  Wacht ff, Aat komt erlangs met zijn emmer sop (hij moest ff het twallet uitsoppen)

 37. Stippeltjes plassen werd mij tijdens de zwangerschappen ten zeerste afgeraden omdat je er blaas ontsteking van zou kunnen krijgen…

 38. Zie je? Jij hebt jongere kinderen. Bij mijn oudste werd n.b. gezegd: laat ‘m maar lekker op zijn buikje slapen; krijgt ie sterke nekspieren van! Bij de tweede mocht het niet meer wegens het gevaar op wiegendood.

 39. Jorgen? Net? Uhhhhhh………..
  Het is overigens wel weer ouderwets (*fluisterend* of mag ik dat niet zeggen)

 40. @Ferry: Laaje nie gek make door die stippel plassers en ik heb m’n reservebroek aan, mét stippels.

 41. Die van mij mochten alleen nog maar op hun rug… maar hebben alle3 op hun buik geslapen omdat ze anders niet sliepen… Op hun rug is ook niet goed, daar krijgen ze zo’n raar plat achterhoofd van…let maar eens op kinderen jonger dan een jaar of 10…zijn er heel veel die zo’n raar hoofd hebben…

 42. Heb ook keurig meegepuft met m’n zwangere verloofde, de eerste ging toch bijna mis: knipje hier, knipje daar.

 43. Vastbinden, dat doen ze weer om die kinderen maar op hun rug te laten liggen en dus rare hoofden te laten krijgen… ze worden zelfs weer helemaal ingewikkeld omdat baby’s daar rustig van schijnen te worden…

 44. Ten tijde van mijn eerste bevalling was er die reclame met Adelheid Roosen: komt de conducteur met zijn tang: KKKKUUUNNNNIIIPPPPP.
  Daar moest ik steeds aan denken. Ik kreeg er 1 van 10 pond.

 45. @Dineke: Ik zat erbij en ik keer ernaar, maar het is een heel mooie jongen geworden.
  @Marjan: Wisten wij veel destijds, we waren allemaal David Bowie’s.

 46. Moet weer vroeg op moren 7:00 dochterlief moet voetballen. Ik schat in dat we 10 minuten voor aanvang worden gebeld dat het is afgelast.
  trusten

 47. Krek is niet nieuwsgierig…..
  Dank je voor het welkom. Ik (wij) ben hier gekomen omdat vrienden van ons hier hun Frankrijk belevenissen hebben neergezet. Dat “knoflook” verhaal….
  Ik heb inderdaad een mailinglijst over Frankrijk. Sinds die meneer Wim Bavelaar de mogelijkheid van een mailinglijst bij zijn eigen site heeft opgedoekt. Ik zal je niet lastig vallen met mijn gedachten daarover.
  Natuurlijk doet die mailinglijst niet zo veel. Er is al zoveel over Frankrijk. Maar ik heb nou eenmaal behoefte om op een simpele manier onze ervaringen met ons nieuwe leven in Frankrijk te broadcasten (ahum, slecht Nederlands). Dus heb ik toen zelf maar een initiatief genomen.
  Ook ik had op een gegeven moment de zoveelste vraag over zaken waar al 1000 keer op was geantwoord wel gehad.
  Het webforum van Bavelaar zoals dat nu loopt vind ook ik vreselijk. Maar ik kan niet anders zeggen als dat ik reageren in zo’n weblog als dit ook best lastig vindt (uh… ik heb sinds een week adsl, dus dat scheelt). Voor gechat lijkt mij IRC handiger en voor inhoudelijke communikatie gewoon emailen of email-lijsten, en desnoods usenetten. Zo’n piep klein inklop-venstertje is niet echt lekker om het overzicht te houden.
  Aha, je bent nieuwsgierig!!! Geen slechte eigenschap! Ik ben Fredrik, de wederhelft van Johanna, en wij zijn sinds bijna 2 jaar met “(pre)pensioen” en wonen sinds die tijd in Frankrijk. In de Gard om preciezer te zijn. Gewoon, omdat we een nieuw leven na ons werkzaam leven wilden en onze keuze op zuidelijker streken is gevallen.
  Misschien kom ik er in je kroeg nog wel eens op terug…..

 48. Welkom Fredrik (zonder tussen-e, toch?)
  Lijkt me heerlijk, zo’n pre-pensioen. Je bent ws. een van de laatsten.

 49. Ach. Je weet maar nooit. Ik had een kennis, die bond haar kinder vast op bed en op de pot. Ze vond dat ze heel braaf waren. Gek, hè?

 50. @Marjan: Schoonheid hang je aan de muur, in een lijstje. Je kunt er alleen maar naar kijken, je mag er niet aankomen anders krijg je mot met de suppoost.

 51. @henk, natuurlijk niet….
  @Dineke, het is echt waar hoor dat kinderen tegenwoordig worden vastgebonden in hun bed als ze niet op hun rug blijven liggen…

 52. @DIneke, het is een officieel advies vande consultatiebureaus in NL, als je kind niet op zijn/hara rug wil blijven liggen is het het beste om het kind met een riem bevestigd aan de slaapzak vast te binden. De slaapzakken voor baby’s worden gemaakt met een speciale lus om een riem door te doen…

 53. @Marjan: Dat zijn de ergste: onbereikbaar, ga ‘Jorgen-met-die-slash-door-z’n-o’ maar ’s in z’n baard kriebelen.

 54. @Marjan: je krijgt toch een sik van die c. buro’s! Een tegenstrijdige adviezen dat ik daar al heb gehad!
  Zegt zo’n muts: *truttig stemmetje* “uw dochter zit onder het gemiddelde qua gewicht”. Na mijn opmerking, dat er af en toe kinderen onder het gemiddelde moesten zitten, omdat anders dat gemiddelde steeds omhoog zou gaan, bleef ze met open mond zitten (zoiets als die Andrelon-reclame)

 55. Jorgen leek vroeger op Ed Nijpels.. eng he? Niet door vertellen aan Jorgen dat ik dat openbaar heb gemaakt, want hij vindt het niet leuk om te horen…

 56. @marjan: is dat echt waar,Word er ook een pleister op hun mond geplakt als ze later teveel lullen? Ik ben blij dat wij uit de kleintjes zijn

 57. IK heb nooit naar ze geluisterd kwam er alleen voor prikken en wegen en meten en verder zei ik ja en amen en deed gewoon wat goed achtte…

 58. Verhip, was ik ongemerkt 400… RONDJE…. ROGER
  @Willem..het is echt waar… ik heb nog zo’n slaapzakje van Madelief…

 59. Ja Ferry, ik weet het: bescheidenheid siert de mens
  *blaast op nagels en wrijft ze op aan blouse*

 60. @Dineke: Ja. Heb er nu een die twee koppen boven me uitsteekt en twee die ik – zonder plateauzolen – nog recht in de ogen kan kijken.

 61. ’t was net helemaal echt: ik zit aan de telefoon, bezig met een chat en hierozo…naaaaahhhh jezus, space!

 62. Fredrik is inderdaad zonder tussen-e
  Overigens hebben wij onze namen naar onze doopnamen aangepast sinds wij in Frankrijk wonen. Dat om het voor de Fransen wat uitspreekbaarder te maken. Dat Fredrik daar maken ze wel Frédric van. En onze achternaam… ach, er zijn hier allerlei Alinc’s, Allinc’s en Alhinc’s….
  Dat prepensioen zette ik expres tussen “s. Mijn vrouw heeft inderdaad een soort VUT-regeling, maar ik heb gewoon gespaard om eerder ontsalg te kunnen nemen. Eigen spaarcenten dus. Rente viagère. Daarin ben ik zeker niet een van de laatsten, want eigen initiatief kan nog steeds iedereen ontplooien. Al twijfel ik daar al jaren aan wat betreft Nederland. Maar laat ik niet in m’n anti-Nederland-sentimenten wegzinken….

 63. Fredrik, nogmaals, je bent hartstikke welkom. Alink heeft toch zeker een Drentse achtergrond?

 64. En ik kan geen afscheid nemen van jullie….
  Overigens waren die vastbindsystemen een paar jaar geleden meer met riemen nu zijn het een soort dwangbuizen geworden….

 65. En nu ga ik jullie echt verlaten voor vandaag en naar mijn man, die er eng netjes uitziet…tja je moet er iets voor over hebben om naar Amerika te gaan…

 66. @Marjan: ik ben blij dat mijn kinderen zelf beslissen hoe ze slapen. Mijn oudste kondigde vanmiddag tussen neus en lippen aan dat hij volgend jaar gaat samenwonen.

 67. Ik ben ook van 19 oktober!
  @Marjan: ze hebben nu 3.5 jaar verkering. Woonruimte in Utrecht wordt moeiljik. Ik vind het zo gek nog nie….

 68. @Dineke
  Alink is erg Tukkers. Maar goed, ik was geboren en getogen Haarlemmer, terwijl mijn vrouw met een Amsterdamse achternaam juist uit Almelo komt…
  Overigens, bedankt voor het welkom.

 69. Grappig. Veel namen op -ink of -ing komen uit Drente of Twente. Ws. is de -k meer Twents en de -g meer Drents.
  Moet ik nog es uitzoeken.

 70. @Dineke
  Naar wat ik begrijp betekent -ink “uit de plaats”. Alink betekent dan “uit de plaats A”, wat vermoedelijk Aadorp is, vlak bij Almelo.