La Bande Dessinée (voor Alien8)


Wij hebben ook 2 meter strips staan, maar het is wel een allegaartje: van Kuifje tot heel weirde die ooit zijn gemaakt naar de (nog weirdere ) boeken van Erich von Däniken.
Ik heb een aantal algemene sites gevonden; de 1e vertelt je alles over de bande dessinée française
deze ziet er misschien iets minder uit, maar geeft wel extra ifo (artikelen etc.)
En last but not least
La société japonaise à travers sa bande dessinée)
Voor de geintjes
(wel grappig te lezen dat je ook Yoko Tsuno hebt. Wij hebben de complete serie)

41 reacties op “La Bande Dessinée (voor Alien8)

 1. mijn voorkeur gaat uit naar Suskw Wiske en Robbedoes
  heb zelf een Suske Wiske die halverwege van het Nederlands over gaat in het Frans

 2. Vroeger was ik enorme liefhebber van strips. Ik ging elke maand naar Lambiek om de nieuwe A Suivre te scoren. Tardi, Manara, Gotlieb (briljant!). Verder vond ik Fluïde Glacial en Ahnana erg leuk. De Nederlandse ironicus Willem. Maar goed, dat was jaren ’80. Het kan me nu niet meer zo boeien. Akira vond ik wel heftig, op de DVD. Maar dat schijnt nu ook tot de bravere manga’s te behoren.
  Een van mjn favoriete tekenfilms is het zoete Totoro, een heel mooi sprookje dat ik best nóg 10 keer kan zien. Wij hebben het op video in het Japans, maar dat mag de pret niet drukken. Nog altijd 10 keer intelligenter dan Disney.

 3. A Suivre! Met die prachtige verhalen van Ceppi en Comes. En Friz Melone, natuurlijk!

 4. Kent iemand de ‘Pep’ nog en ‘Fixi en Foxi’?
  Mijn verzameling, opgebouwd in de jaren ’70 en ’80, is grotendeels verworden tot een verzameling losse kaften en pagina’s door de leeswoede van de zoons.
  Heb nog wel een aantal Robbedoes-verzamelbanden uit begin jaren ’60 kunnen redden en verstoppen.
  Met kleine kinderen én huisdieren leer je overigens snel afstand doen van verzamelingen en designspullen – gaat allemaal kapot – en is IKEA een uitkomst.

 5. @Marjan:
  Zeker, toen het weblog van Aie werd besproken. Zie de links.
  @Henk: Ik had de eerste jaargangen Pep in de grange liggen. Opgevroten door de muizen. Dat papier was ook niet veel waard. Marcel Gottlieb leerde ik kennen via de Pep. In het Frans “Rubrique-à-brac”. In de Pep: “Waanzin-Waanzuit.” Wat die een lol moeten hebben gehad met vertalen!

 6. Wij hadden vroeger de Sjors…maar goed, wij waren met alleen meiden. De ‘Pep’ was toch meer een jongensblad.
  Ik herinner me een verhaal uit de Sjors, zo spannend! Wij rukten de bladenman bijkans het blad uit de vingers.

 7. Heb onlangs nog de laatste van ‘Blake en Mortimer’ gekocht, wordt echter niet meer gemaakt door Edgar P. Jacobs. Stond weer een prachtmasjien in, een soort van onderzeeboot die door massief ijs kan varen. In dat opzicht blijven de huidige makers trouw aan Jacobs: futuristische apparaten bedenken die geloofwaardig overkomen.

 8. Is dat die van Trigië?
  Ben ook gek van Franka, hoewel de laatste afleveringen steeds meer functionele seks bevatten (zoals in die Nederlandse films uit de jaren ’80).

 9. Da’s waar, ook mooi.
  Heeft iemand hier de ‘Arend’ gekend met kapitein Daan Durf, ontzettend mooi getekend.

 10. Franka is 1 van mijn favorieten, ik geloof dat we de serie compleet hebben… en in de laatste afleveringen wordt het lichamelijk aspect iets specifieker… helemaal met Henk eens….

 11. Ben eigenlijk, afgezien van Donald Duck (de recente) en Willy Vandersteen (raffelwerk), een omnivoor met een sterke voorkeur voor Franquin.

 12. Even doorzeuren, in het verlengde hiervan. Kennen jullie de tekenfilm(pjes) van Chuck Jones: Bugs Bunny, Roadrunner en Tweety.
  Ben op zoek naar z’n verzamelde werk op dvd.

 13. Leuk ‘skakel’ over Chuck Jones want daar vond ik een uitdrukking terug die in NL nog maar weinig gebruikt wordt.

 14. @Henk, zit er noet ergens net over de grens in Duitsland een pretpark van Looney Tunes… ik ga het even nakijken…

 15. Past niet, weet ik zeker. Ben meer maatje Obelix.
  Heb trouwens daarnet vier Loony Tunes dvd’s besteld bij Bol.com, ze waren in de ramsj, 7,99 per stuk!

 16. Ik ben groot geworden met de Donald Duck en de Sjors. In de laatste was de strip van Winnetou en Archie, de man van staal, mijn favoriet in mijn later jaren ben ik overgestapt op lucky luke en nog laten Guust Flater.
  Met de laatste figuur identificeer ik me graag. Ik vind Guust een zeer vrije denker, wars van de allom tegenwoordige stompzinningheid wat moet en niet mag.

 17. Nou Henk ruiolen is een beetje moeilijk. Ik kocht ze altijd zogenaamd voor mijn zoon, maar die is ondertussen wel het huis uit en heeft de strips meegnomen.