—TWIST-PUNT—


Na alle gebeurtenissen van afgelopen avond/nacht is er misschien wel behoefte aan een nieuw Twistpunt.
Wat vinden jullie? Zijn er regels nodig over wie en wat op HeF of in het café? Ik persoonlijk vind van niet. Ik denk dat we uit kunnen gaan van gezond verstand van de meeste mensen en als het ons niet bevalt, kunnen we ze altijd nog ontmoedigen om hier te komen….
Ben benieuwd wat jullie er van vinden….
Marjan

97 reacties op “—TWIST-PUNT—

 1. Krek. heeft het volgens mij goed verwoord:
  Het Café is een vrijplaats voor gebabbel, maar zeker geen plek om te gebruiken om elkaar privédingetjes te mailen. Vergelijk het met een gewoon café. Daar ga je ook niet ineens als twee vriendinnen in of vlak bij een groepje staan luidkeels met elkaar kakelen, daarbij de andere gasten volledig negerend. Dan monopoliseer je inderdaad het café, wat de andere gasten begrijpelijkerwijs niet op prijs stellen.
  Het is sowieso in de netiquette van de weblogs de gewoonte dat je je in een nieuwe omgeving eerst op de vlakte houdt en je goed verdiept in de verhoudingen en de achtergronden, zodat je als volwaardig gepsrekspartner kunt instappen.
  Dat ging er hier precies mis! Er werd een houding aangenomen van ouwejongenskrentenbrood, met zelfs de vrijmoedige opmerking “ik wil in het smoelenboek”. Terwij de persoon om wie het ging nog maar net kwam kijken. Zo werkt het dus niet.

 2. Trouwens: behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.
  We hebben wel eerder mensen met een slechte start gehad en dat kwam ook goed……

 3. Ach, het is een beetje zoals in elke groep. Een nieuweling wordt eerst een beetje getest, krijgt een keer een kat of een goedmoedig stukje kritiek. Sommige mensen reageren daar meteen heel goed op, en zijn binnen 2 dagen geaccepteerd. Denk even aan Jolanda en Hanneke, ooit. En ook iemand als Remke wist al snel de juiste toon te treffen. Yvonne heeft vanaf het begin meteen veel aanmoedigingen gekregen – mede in verband met haar mooie en goed gedocumenteerde huis – en is daardoor misschien een beetje overmoedig geraakt. Tja, en dan kán het gebeuren dat je weer even met de voeten op de grond gezet wordt. Het is hier hartstikke leuk, maar ook steeds drukker. We moeten de ruimte delen met elkaar.
  Ik merk bij andere weblogs dat er een vaste kern is die voor de kritische massa zorgt, met daaromheen een steeds verder uitdijende groep losvaste bezoekers. Sommigen worden liefdevol opgenomen, anderen afgeserveerd. Het kan ook gebeuren dat de groep te groot wordt voor één weblog, waarna er een afsplitsing plaats vindt. Met wisselend succes voor de break-away.
  Misschien had ik Yvonne in een eerder statium wat moeten dimmen. Maar op mijn kleine kritiek op haar teksten werd al meteen bestraffend gereageerd. Bovendien bleek mijn manier om Henk te vragen zich wat minder te manifesteren ook niet in goeden aarde te vallen. En we willen toch vooral ook aardig blijven nietwaar?
  Trouwens, vanaf 28 feb heb ik ADSL. Helaas is 1024 kb het maximum in dat gat hier, maar dat is alvast véél sneller dan mijn isdn-lijntje. Kan ik eindelijk de discussies bijhouden!

 4. ik denk dat we moeten reageren op de dingen die ons dwars zitten, geen aparte regels opstellen, want dan moeten we gaan opletten of iedereen de regels naleeft en dan…..
  Zoals ik jullie nu ken, zijn we allemaal mensen met een gezond verstand, zonder zieke geest, hebben allemaal wat in ons mars en ieder heeft op zijn eigen gebied goede kwaliteiten….we zijn geen kleine kinderen meer….zoals Marjan geroepen heeft is goed, voor haar was het het juiste moment, daarna bleek dat anderen er ook zo overdachten, ik in ieder geval wel…degenen om wie het gaat hebben het ook begrepen en ik neem aan dat dat ook mensen zijn die niet aan de rand van de maatschappij staan, dus waarom zouden die het niet begrijpen…..in het cafe kunnen we gelukkig zeggen wat we willen en als dat voor iemand vervelend is dan moet hij gewoon niet meer komen, zo gaat het in de wereld ook….
  Zo. ik ga even bij Roger wat drinken…….

 5. Laat de taak van log-master niet te zwaar op je schouders drukken…..wij zullen hem wel iets voor je verlichten….

 6. je hoeft toch niet altijd aardig te zijn… EN kennelijk is yvonne dit soort reacties gewend, want ze had het over een déja-vu…
  Ik heb trouwens bewust NIET gereageerd… vanaf het begin af aan al niet…. Ik heb de (on)hebbelijke neiging om heel soms mensen gewoon niet te mogen.. Vaak kan ik dan niet uitleggen waarom, maar bijna altijd blijk ik later dan gelijk te hebben….

 7. Waar bemoei ik me mee (zei de bemoeial). Is het niet gewoon een kwestie van je teveel laten meeslepen door je enthousiasme waardoor sommigen (zei de gek) in de ogen van anderen uit de bocht vliegen?
  Wat een wartaal.

 8. Marian e.a.: kom hier nog maar net kijken, maar heb al een mooi chatverleden met mensen die zich vaak zonder regels aan de meerderheid van de bezoekers aanpasten. Maar… de naam van de ontmoetingsplaats geeft de vrijheid of de beperking of de interessevelden aan, zo ging dat tenminste vroeger … en een café tsja

 9. Ja, dat zal best, maar het dubbele kan ook. En daarboven is nóg een mogelijkheid ‘Debitmax’. Maar goed, je moet blij zijn met wat je kunt krijgen. Een kindermeid is gauw gevuld, zei mijn goede vader altijd.
  Enfin, dit is cafépraat. Come on let’s twist again!

 10. Krek: ok, off topic nog ff, zit hier in een gat waar nog maar net (dec) adsl is, maar mijn Wanadoo geeft me wel 2,4 Mbps. Snelheid hangt verder van je pc af en die van mij is maar een 450 Mz, Pentuim 3. Grote vooruitgang sinds een maand mag ik wel zeggen!

 11. Dat sommige mensen tot de orde geroepen moeten worden daar heb ik geen probleem mee. Maar wacht er dan niet te lang mee. Dat bedoelde ik met iemand bekritiseren (ik zei afzeiken) die er niet is.

 12. @Kits, tuurlijk, heb je gelijk in… en dus kan ik het zeggen als ik het ergens niet mee eens, ik leg toch geen regels op… ik ontmoedig alleen iemand die ik niet mag om hier te komen…. een heel nederlands ontmoedigingsbeleid…..
  Ik weet niks van snelheid van ADSL ik herhaal alleen letterlijk wat Jorgen zegt, die is de computerexpert in onze familie… geef mij maar een onhandelbare steen om in te hakken….

 13. En Pia is natuurlijk zo’n sportief jong ding dat zich niet eens bekend durft te maken. Lekker makkelijk: ff de deur opendoen, wat roepen en gauw weer weg. Trut!!

 14. @John: je weet dat ik een discussie niet uit de weg ga. Maar iemand die, als Pia, iets gaat roepen en anoniem blijft, lust ik rauw.

 15. En dat was een hele rare opmerking. Leek niet bijelkaar te horen. Ik ben in gedachten vaak verder dan ik typ. Maar jullie begrijpen me wel. Toch?

 16. Misschien is Pia iemand die gek is op haar eigen lettertjes…? Was totaal zinloos om zoiets te deponeren! Zegt wel meteen veel over haar/hem (misschien).

 17. Dineke: spontane reacties zijn vaak toch het leukst, recht vanuit het gevoel, leuk om te lezen! Enne, ik maak mijn dochter ook hels als ik haar juf noem…

 18. @John: mijn opmerking van 15:59 was er een naar aanleiding van mijn bericht vn 15:58:
  Wanneer ik wil slaan. laat ik mij i.p.v. juf wel meesteres noemen.
  Nu we het er toch overhebben: ik wil ueberhaupt geen juf genoemd worden. Wanneer jullie je mening geven, ga ik jullie beroep er toch ook niet bijhalen?

 19. Ik heb hier een leuk videootje voor jullie.
  stupidvideo.com
  zie aerobics en bad day at the office par example

 20. John: moest wel ff denken: hoe weet hij dat nou??? Maar je bedoelde Dineke, de mijn heet Dyanne namelijk…. en denk niet dat ik Dinekes moeder had kunnen zijn… 🙂

 21. ok Dineke, de natuur staat voor niets… haha kijk maar naar Pia, die vind het hier toch wel erg spannend.

 22. Was sich liebt das neckt sich, zegt een goed Duits spreekwoord.
  Ze kan kennelijk niet wegblijven. Als ze ons nou zo verschrikkelijk vind…..

 23. @Dineke: nee, maar zo erg is het toch niet. Mensen die – zoals Pia – niets anders te doen hebben dan andermans conversaties te volgen om daar vervolgens commentaar op te geven moet je negeren. Het sop is de kool niet waard. Gezien haar site-voorkeur en de moppige videos waarnaar ze verwijst, is ze ergens rond de 14 óf ze komt net kijken op het net, want die hadden in 2000 al een baard.
  Een IP-ban is wel meteen een erg zwaar middel. Alsof je de gierpomp laat aanrukken als iemand een scheet laat.

 24. Daarom vroeg ik het niet!!
  Het is al eerder gebeurd: iemand van ons die gewoon onder een andere naam een bericht achterlaat.

 25. Hallo goedenmiddag
  Ik heb gezocht naar die discussie waar jullie het allemaal over hebben maar niet gevonden, er is ook zoveel te lezen!!!
  Ik ben Pia niet maar kom alleen als ik tijd heb in het café om even te babbelen. Ik vind het fijn om lekker nederlands te schrijven en te kletsen over mijn leven hier in Frankrijk.

 26. Nou Hanneke! Je praat net of je hier voor het eerst komt!
  De discussie is gevoerd in het café van gister en vandaag en uiteindelijk verzet naar het Twistpunt

 27. Want zo vaak ben ik nou ook niet in het café, in het weekend meer dan in de week!

 28. Hanneke-uitLyon-die-zo-dicht-bij-haar-werk-woont-dat-ze in-de-zomer-binnen-5-minuten-in-haar-zwembad-ligt….Ja?

 29. Niet te verwarren met Hanneke-die-nog-niet-in-Frankrijk-woont-maar-wel-erg-graag-wil!

 30. ja dat is het verschil HannekeR frankrijk en Hanneke nederland, leuk dat je dat allemaal nog weet!!

 31. NOU IK HEB MIJN F TOEGEVOEGD zo beter herkenbaar ik heb er ook een r aan toegevoegd

 32. Als je het alleen maar hebt (mag hebben) over virtuele koffie die al dan niet te zuipen is en niet over de zweetvoeten/slechte adem van je naaste, tsja…
  Daarnaast, ik kom nooit alleen in de kroeg (moet ik alle vrouwen van me afslaan als vliegen:-) dus….
  Toedeloe

 33. Ted, maar goed dat je er aantrekkelijk uit ziet. Hopelijk ben ik ook goed in bed, want je kunt niet lezen, niet discussiëren, niet argumenteren en je bent dom.

 34. Krek, SuperVent, Goddelijke AllesWeter.
  Tsjonge jonge als jij er toch niet was geweest hè, had die papagaai achter je ook niks te kwekken.

 35. Gelukkig is het leven geen wedstrijd.
  Waarom doe jij dan net als een jongetje dat hardop roept dat ‘hij de langste heeft?’
  Je komt wel vragen stellen, krijgt goede adviezen (” O ja: Ellen zegt, vraag ook ff of…”) maar een redelijk gesprek voeren is er niet bij!!
  Wat een lef…..

 36. Hallo Henk,
  Ik heb net effe op de website van je gekeken, maar welke bouwval is nu van jou.?.
  Die website van je is shit.
  Waar wil je met me naar buiten dan.?.
  groet Ted

 37. Hoi Ted, wat heb je veel vragen. Koud hè, hier buiten. Ken ik nog van vroeger, maar ik had een warme hoed op en jij?

 38. Ted is to be ignored. He’s a prat.
  (hij verstaat geen Frans, dus maar even zo)

 39. Het leeft wel lekker, hè, ons twistpunt.
  Ted, je laat je kennen als een intellectueel vedergewicht. Iemand die zelfs op het gebied van beledigen het niveau van een driejarige niet weet te overstijgen. Als kan enige mensenkennis je niet ontzegd worden, want je hebt mij in je reactie van 15.30 uur zeer treffende weten te typeren.

 40. Opnieuw een heldere analyse Krek, waanzinnig toch, gouwe gozer.
  Dineke had het over to be ignored,…..Dat doen alle linkse rakkers die vanuit gegoede* posities schreeuwen dat het wel goed komt/Niet zo een vaart zal lopen met Nederland.
  *Top Bestuurders/Ambtenaren en MeeVreters uit dezelfde ruif.
  *Vluchtende Autochtonen in den vreemde al dan niet met uitkering.!.
  Toedeloe

 41. Er zijn ook gevluchte autochtonen zonder uitkering met werk, die dus hun eigen ruif vullen en hem dan (zeer terecht) ook zelf weer leegvreten.

 42. Hoi Dineke,
  Ik ga mijn leven beteren.
  Kan ik het nog goedmaken met je.
  (De bovenverdieping verbouwen, nieuwe badkamer of zo..)
  Of heb je liever een computer programma speciaal voor jou op maat geschreven of een flitsend ontworpen website.
  Dit aanbod geldt op maandag 21 feb tot 14.00 uur.

 43. Lachuh!
  Ted: ik werk! Hard! Om 14.00 uur was ik mijn zoveelste vmbo’ertje aan het molesteren, dus sorry: ik zag je bericht niet op tijd. En nee: wij zijn al verbouwd.

 44. Ted. Hoog tijd voor een reality check: je bent niet grappig. Sorry. Leuk proberen te doen is het hetzelfde als leuk zijn. Wellicht kun je gewoon weer lekker aan het werk gaan om de uitkeringspotten van de door jou verguisde medelanders te vullen.
  Laat het weblogvermaak vanaf nu maar over aan mensen die het weten te appreciëren. Met andere woorden: je bent hier niet meer welkom. Rot op. Laat af. Vade retro!

 45. Ach, dat snap je natuurlijk niet. Ik bedoelde te schrijven: “Leuk proberen te doen is niet het hetzelfde als leuk zijn.” De rest was bedoeld zoals geschreven.

 46. Dit valt onder de noemer zinloos geweld.!.
  Ik ben te jong om me daaraan vrijwillig bloot te stellen.
  Toedeloe.

 47. En dit keer graag permanent. Wat is dat toch met sommige mensen, dat ze steeds weer terug komen voor een nieuwe portie shit.

 48. zelfkastijding…Ted komt noooooooit door de Apika-keuring, dat weet ie inmiddels toch zelf ook wel.