Homo Ludo!

Maakt Hollandais en France ook reclame? Alleen uit eigen initiatief! Mensen die om aandacht bedelen, worden afgepoeierd. Maar als er toevallig eens een sympathiek iemand op onze weg komt, zijn wij de beroerdste niet om zijn nering in het zonnetje te zetten.
Zo belde van de week mijn moeder, die de kleinkinderen graag een trampoline cadeau wilde geven. En in de consumentengids had ze gelezen dat je dan de allerbeste moet nemen, want alleen die zijn goed genoeg. Nou kon ik me herinneren dat we op het oude log ooit eens een dealtje hadden met een trampoline-importeur. En inderdaad, de link stond nog in de lijst (onder het kopje shopping). Dus ik surfen en rondkijken. Dan blijken er twee topmerken te zijn, Jumpfree en Proline, die elkaar in prijs en kwaliteit weinig ontlopen. Een telefoontje was nodig om de uiteindelijke keuze te bepalen. De Franse dame aan de telefoon bleek ook Nederlands te spreken. Niet gek, want de eigenaar is ene Edzard van Holthe, met wie ik – zo kwam nu weer in mijn herinnering – al eens eerder gesproken had. Edzard kwam aan de telefoon en we spraken een paar minuutjes over ons leven als Hollandais en France (Bezoek ook het gelijknamige weblog!). Edzard heeft inmiddels naast het trampoline-importbedrijf een nering in álle buitenspeelgoed, en de ambitie hierin de grootste van Frankrijk te worden. Zijn strategie is simpel: sneller leveren en betere service, garantie en nazorg verstrekken dan de Franse concurrent. Tja, zó kan ik het ook, Edzard!
Maar alle gekheid op een stokje. Wat een paar jaar geleden nog Topsalto was, een simpele trampolinewinkel, is nu dus TopLudo (waarschijnlijk vernoemd naar zijn zwager Ludovique), met alle denkbare buitenspeelgoed, van wipkip via speeltoestel tot tafeltennistafels, zwembaden en skelters tot en met kabelbanen. Oh ja, en trampolines. Kortom, Topludo: buiten kun je niet buiten.
Bij Topludo kun je online of telefonisch bestellen voor levering aan huis in heel Frankrijk. En omdat wij het zijn, krijgen we nog eens 5% korting ook! Je hoeft bij je bestelling alleen maar “Hollandais en France” te zeggen om die korting te incasseren. Mooi, toch?

Verkoper worden?
Overigens is Edzard als baas van de trampolinegroothandel Topsalto nog op zoek naar wederverkopers. Bij voorkeur mensen met een grote schuur of een camping of zo, en een handels-SARL, zodat ze zó aan de slag kunnen. In Nederland zijn veel ex-varkensboeren een trampohandel begonnen. Het bezit van kinderen is een pre, omdat je dan eigenlijk al een netwerk van potentiële klanten hebt. Is de eerste eenmaal verkocht, dan doet het sneeuwbaleffect de rest.

UPDATE: 8 dagen na de bestelling is de trampoline, ondanks herhaalde beloften van het tegendeel, nog steeds niet binnen. Oma, die het ding cadeau geeft, wilde hem afgelopen woensdag aan de kinderen geven. Maar nu komt hij op zijn vroegst komende maandag en mag ze blij zijn als ze hem zelf nog te zien krijgt. Volgens Topludo ligt het aan de transporteur. Maar waar het aan ligt interesseert me geen reet. Ik wil gewoon de beloofde service. Helaas kan ik dus Topludo niet meer aanbevelen. Ik haal de button van de site.

UPDATE: De trampoline kwam inderdaad maandag, was makkelijk op te zetten en de kinderen vinden hem fantastisch. De eigenaar van Topludo heeft me gebeld en uitgelegd dat hij een stevig gesprek heeft gehad met zijn transporteur. Samen zullen ze mij – als goedmaker – de transportkosten terugbetalen. Met de welgemeende excuses, die wat mij betreft een stuk belangrijker zijn dan die 40 euro korting. Had ik zo’n simpele verontschuldiging vorige week gehad, was er niks aan de hand geweest. Enfin, zand er over.

Reacties zijn gesloten.