Houdt u van drank?

Kan het natuurlijk niet laten onderstaand rijtje aan te vullen.
Deze site doet er alles aan het gebruik in de hand te houden. Gaat niet lukken natuurlijk want iedereen op die site is al een streepje te ver. Wel leuk om te zien dat ook zij een smoelenboek hebben, alleen de foto’s zijn van een heel slechte kwaliteit

43 reacties op “Houdt u van drank?

 1. Vreemd dat er hier geen enkele reactie op is.
  Ja hoor ik hou wel van een lekker glas. (met iets erin natuurlijk)

 2. Ligt er aan hoe je het opschrijft. Warschau, Varsava, Varsovie… maar je hebt vast gelijk dat het in het Nederlands met een ‘v’ moet. Foutje. Dat krijg je ervan, hè.

 3. Zag gisteravond op tv een ‘Frans Bromet’ over een oudere dame met beginnende dementie.
  Hilarisch en droevig tegelijk, er is een woord voor deze combinatie van stemmingen….

 4. @Ferry: “niemand durft te bekennen:)”ja dat is zo, maar ik wil wel een bekentenis afleggen. Daar kan je van rillen, interesse? Maar wel via persoonlijke mail.

 5. @Henk, Heinrich Boll heeft daar een heel goed boek over geschreven ( ja zelfs ik lees wel eens) zal de titel eens opzoeken

 6. Mijn Emma komt vanavond thuis met een triest verhaal van een vriendin. Gescheiden ouders, veel problemen, de moeder zoekt haar heil in de drank en de kinderen treffen regelmatig de meest vreselijke toestanden aan thuis. Niet fijn.

 7. Heinrich Boll? wie is dat nou weer!
  ik bedoelde J. Bernlef en zijn boek heet ‘Hersenschimmen’

 8. Na twee glazen melk, ik vermoed Heddy Honigmann maar ’t zou ook Franske Weisz geweest kunnen zijn. Joop Admiraal in de hoofdrol.
  Melk de witte motor, Melk goed voor elk, Joris Driepinter. Ik neem nog een glas.
  En hou me niet van m’n werk! De eerste voorzet voor ’t huisstijltje is afgeschoten en moet nu een nieuwe list verzinnen.

 9. Iemad die iets consultancy achtigs doet in de planologie, ruimtelelijke analyse, etc. etc.
  Leuke klant maar notoire betweter, heeft daarnet het tweede voorstel voor de helft afgebrand, dus op naar de derde list.
  ‘Een stap voorwaarts, twee stappen terug’, of was het andersom?

 10. notoire betweters die veel afbranden weten iig zelf niet wat ze precies willen of kunnen dat heel slecht aangeven. lijkt me niet makkelijk om daar iets voor te ontwerpen. een truuk die we vroeger toepasten was om de klant te laten aangeven welke bestaande huisstijl hij nou mooi en goed vond, wisten we gelijk welke kant het op moest gaan.

 11. @Henk: Wat is een notoire bedweter? Een huisstijl maken is een vak apart, kan ik je helpen met een verhelderende blik? Ook ik ben goed grafisch en analytisch onderlegd!

 12. @Ferry: Hij heeft me zelf een aantal voorbeelden laten zien van wat ie mooi danwel lelijk vond, ik was het helemaal met ‘m eens. Ik mag ‘m wel.
  @Robert(a): Niks aan de hand, het normale spel van loven en bieden tussen mij en koning opdrachtgever, kijken hoe ver je kunt gaan (op hun kosten natuurlijk). Ik doe ’t al meer dan 25 jaar dus ik red me er nu ook wel weer uit.

 13. Blijft een merkwaardig fenomeen, dat conformisme binnen beroepsgroepen: hoe doen zij ‘t. Ik snap ’t als je starter bent maar als je al jaren lekker meedraait binnen een sector zal het je toch worst weten wat…
  Zou het hetzelfde fenomeen zijn als die Nederlandse woonerven waar iedereen hetzelfde hekje van (Dé) Gamma voor z’n tuin heeft. Of – zoals in FR – dezelfde stenen barbeque van de Brico?
  Misschien is het wel een gat in de markt: een computerprogramma dat na het invoeren van de sector waarbinnen iemand opereert automatisch een complete huisstijl – briefpapier, visitekaartjes, enveloppen, facturen en zelfs een website – genereert. Zoiets als die automaten op stations waar visitekaartjes uitkomen.
  MS Word heeft al een aantal van die kunstjes aan boord. Het maakt mij natuurlijk wel werkloos 🙁

 14. en het wordt allemaal wel èèèrrug saai en kleurloos…..het is net als met die Blokkerboogjes die je half december op de vensterbanken ziet verschijnen (trouwnes, alles van Blokker is fout, toch?)

 15. @Coco: ‘Wie zonder zonde is werpe de eerste steen’. Ik wel, en die krengen zijn loodzwaar.
  Toen we zomer vorig jaar aankwamen stond ie helemaal scheef, in een mollengang gezakt.
  @Blokker: Hartstikke fout! En de aanbiedingen, uit de folder, waar je op afkomt zijn altijd uitverkocht.

 16. @Henk: die moet je even uitleggen. Blokker is fout en dan ga je toch op de aanbiedingen af?
  Ik vind Blokker prima voor de gewone huishoudelijke zaken (heb er gister nog een pleeborstel gekocht), waar ik van gruw zijn de zaakjes die ze verkopen “om het huis gezellig te maken”
  Maar Blokker verkoopt nog steeds geen drank, dus waar praten we over idd.

 17. @Dineke: Het is de juiste mix van marketing en spychologie – Krek weet er meer van – waarom je toch weer terug komt bij dat kl…te Blokker.
  Ze hebben weinig concurrentie, je moet wel als je – bijvoorbeeld – een pleeborstel of een patatsnijder nodig hebt.
  Overigens, kun je drank stoken van Blokkers?

 18. Je kan van alles drank stoken! (Echt alles)
  Ze hebben overigens wel een concurrent: Marskramer. Zelfde soort zaak. Verkopen ze ook van die pratende kerstbomen enzo.