Huis in Frankrijk kopen zonder makelaar

Stel je wilt een huis in Frankrijk zoeken en kopen zonder gebruik te maken van de diensten van een makelaar. Bijvoorbeeld omdat je die te duur vindt of omdat je niet vertrouwt op de kwaliteit van de geleverde diensten, of omdat te twijfelt aan de objectiviteit van deze immo-adviseur, die immers werkt in dienst van de verkoper. Dan heb je een probleem. Want nu moet je ineens alles zelf uitzoeken, regelen en oplossen, zonder de rustgevende schijnautoriteit van iemand die je precies vertelt wat je moet doen.

Nu is op het internet ontzettend veel informatie te vinden over huizen kopen in Frankrijk. Deze informatie wordt echter voor het overgrote deel verstrekt door makelaars, die dan natuurlijk vooral uitleggen dat je naar een erkende makelaar moet stappen. Uitleg over hoe je het zélf moet regelen is er ook wel, maar staat her en der verspreid. Als webmaster van particuliere huizensite Immogo vond ik dat jammer. Het is een drempel voor huizenzoekers die zelfs als ze iets leuks vinden op Immogo nog huiverig zijn het koopproces zelfstandig in te gaan. Daarom heb ik besloten zélf de lacune in te vullen met een site die puur en alleen dit onderwerp behandelt.

Ik heb daartoe de samenwerking gezocht met een aantal specialisten die elk vanuit hun eigen discipline een bijdrage hebben geleverd. Ik hoop op deelname van meer adviseurs die particulieren bijstaan in hun Frankrijkproject. Zij hebben vanaf nu een platform: Huis in Frankrijk kopen zonder makelaar.

Iedereen die een substantiële bijdrage levert, krijgt daar reclame voor terug. Voorwaarde is wel dat de deelnemende adviseur geen enkele band heeft met makelaars. Want het is natuurlijk niet de bedoeling om particuliere huizenzoekers via een omweggetje alsnog bij de agent immobilier naar binnen te sluizen.

UPDATE: van een bezoeker krijg ik naar aanleiding van de alinea hierboven het verwijt dat ik mensen met banden met makelaars uit wil sluiten van deze site, terwijl een van de deelnemers nota bene een makelaar ís. Het is waar dat deelnemer 30 à Vendre de ‘carte professionelle’ heeft. Maar deze ‘makelaar’ is er louter en alleen voor de koper, neemt zelf geen huizen in de verkoop, gaat niet voor mensen huizen zoeken (hetgeen een goede band met de regionale makelaars vereist) en accepteert nóóit commissie van de verkoper of diens makelaar. Alleen zó kun je 100% onafhankelijkheid van de makelaars claimen. En wie dat kan, is welkom op Huis in Frankrijk kopen zonder makelaar.

Reacties zijn gesloten.