Huis kopen in Dordogne, Limousin of Provence?

Huizen te koop van particulieren in Frankrijk - Immogo

De lente zit er weer aan te komen. Het huizenjachtseizoen is weer geopend. Al is het met de economische malaise wat terug gelopen, nog steeds zijn veel Nederlanders op zoek naar een huis in Frankrijk. Vooral koophuizen in Zuid-Frankrijk zijn gewild. Met name in vanouds populaire regio’s als de Dordogne en de Ardèche. Maar ook huizen in de Limousin en fermettes in de Creuse lijken in trek. Dat komt deels doordat in deze regio veel gepensioneerde Britten een vakantiehuis te koop hebben gezet, geplaagd door het dalen van het Pond en daarmee hun inkomen. Een hoop verborgen leed daar. En dus relatief lage prijzen voor de Franse huizenmarkt.

Bij ons in de buurt, in de Zuid-Bourgogne, merk ik dat veel Zwitsers hun huis verkopen en opkrassen. Zij hebben in de jaren ’70 of ’80 een huisje in de Bresse gekocht, betaalbaar en op maar een paar uur van Basel en Bern en dus goed te berijden in een weekend. Maar nu ze wat ouder worden, is drie uur in de auto toch wel een zware last, ook al omdat de kinderen niet meer meewillen. En voor degenen die permanente in Frankrijk wonen komt het verzorgingshuis nu toch wel erg dicht bij. Veel Duitstalige Zwitsers spreken ook na 30 jaar nog amper Frans. Die hebben er geen zin in om tussen de Franse oudjes te eindigen.

Huizen van buitenlanders, zoals de vakantiehuizen van Nederlanders en Engelsen, lijken letterlijk en figuurlijk gemaakt voor de nieuwe golf buitenlandse huizenkopers. Ze zijn gerenoveerd in een aansprekende smaak en vaak beter onderhouden dan huizen van Franse eigenaars in dezelfde prijsklasse. Kortom, er zijn nog best kansen op de Franse woningmarkt. Wie een huis in Frankrijk wil kopen, verwijs ik graag naar mijn geliefde site Immogo.

Overigens ook een prima startpunt voor mensen die hun Franse huis willen verkopen zonder meteen vele tientallen euros te moeten investeren in een advertentie. Immogo heeft een snel stijgend aanbod in de Creuse, de Corrèze en de Haute Vienne (samen =&k= ]Limousin), maar ook in Normandië, de Aquitaine en natuurlijk de Provende-Alpes-Côte d’Azur. Dus huis (ver)kopen in Frankrijk… kijk op Immogo voor een uitstekend aanbod. Immogo werkt op basis van No Cure No Pay, dus er is geen investering vooraf.

Reacties zijn gesloten.