Hulp nodig? SMS!

Het stikt van de Nederlanders die in Frankrijk gaan wonen met het plan ‘iets voor de Nederlanders in Frankrijk’ te gaan doen. Ze denken dan dat de andere Nederlanders net zo hulpeloos als zij zitten te popelen om een landgenoot in te schakelen voor klusjes, tuinonderhoud, huisoppas en andere hand-en-spandiensten. Waarbij ze dan vaak nog het argument hanteren van ‘die Fransen zijn zo onbetrouwbaar… doe lekker zaken met een Hollander’.
Ik krijg jeuk van dit soort volk. En was – ik geef het toe – ook behoorlijk skeptisch toen ik voor het eerst las over SMS Bourgogne. Service Maison Secondaire… precies die dienstverleing dus. Maar als je verder leest, blijkt dat SMS Bourgogne een professionele club is, die een bewezen succesvol Nederlands concept van reïntegratie op de arbeidsmarkt wil gaan invoeren in Frankrijk. Ze hopen door juist Franse ‘locals’ in te schakelen bij de al genoemde hand-en-spandiensten de economie in de Bourgogne te stimuleren, zodat voorzieningen in stand en dorpskernen levend blijven. Daar wordt iedereen beter van, inclusief de Nederlandse tweedehuizenbezitters, die met lede ogen de bakkertjes en slagertjes uit de dorpen zien verdwijnen, gek genoeg mede doordat er zoveel tijdelijke bewoners zijn.
Enfin, bref en kortom: sympathieke organisatie, opgezet door de Nederlandse Wesseling Groep. Dus als je eens een tuinman of advies nodig hebt of je wilt een beetje rap je mail ophalen in de buurt van Luzy, weet je nu waar je terecht kunt.

Reacties zijn gesloten.