Ils s’en foot!

“‘Ze’ hebben verloren, het volgevreten zooitje dat ons land vertegenwoordigt. Oranje – Zwart: 4 – 1” Zo klonk het hier in de woonkamer, waar de Franse vriendjes van zoonlief met afgrijzen de verrichtingen van hun nationale ploeg volgden. Hoewel ik me niet aan de indruk kan onttrekken dat – ware de uitslag omgekeerd geweest – ze hun brave allochtonen liefdevol aan de borst hadden gedrukt.
Voor mij is de uitslag teleurstellend. Met name dat laatste goal van Snijder – hoe fraai ook – had niet gehoeven. Het haalt toch nét een beetje de glans van mijn voorspelling in de Journal de Saône-et-Loire:

Enfin, ik zal maar tegen iedereen zeggen dat ik het wel zag aankomen, maar dat ik bescheiden wilde blijven. Ik heb sowieso het gevoel dat na dit weekend het onderwerp ‘voetbal’ minder vaak de kop zal opsteken in mijn aanwezigheid. 😉
Topwedstrijd trouwens. Spannend, vrolijk en ongedwongen voetbal, waarmee we volgens mij heel ver kunnen komen. Vooral niet bang worden nou!

Overigens komt het plaatje bovenin viavia van Geenstijl.

Reacties zijn gesloten.