17 reacties op “—INFO-PUNT— Week 05/06

 1. Ik heb deze vraag eergisteren op het infopunt gezet. Krek heeft nog geen 10 minuten later een nieuw infopunt aangemaakt. Daarom is deze vraag nog niet behandeld. Bij deze krijgt hij een nieuwe kans.
  Nieuwe vraag:
  Ik krijg de laatste tijd veel hits op mijn website via de volgende link.
  http://dmoz.org/World/Nederlands/Regionaal/Europa/Frankrijk/Morvan/
  Ik heb geen idee hoe een vermelding van mijn website daar terecht is gekomen. Maar ik zie ook een vermelding van Ferry en nog een paar bekenden. Dus het zou kunnen dat de redacteur één van ons is. Wie-o-wie weet hier meer van?

 2. Nieuwe vraag:
  Ik ben aan het inventariseren wat de mogelijkheden zijn om me permanent te vestigen in Frankrijk. Ik kan nog niet helemaal rentenieren dus ik moet een bron van inkomsten zien te vinden. Mijn vrouw zou graag wat met tuinen en/of planten doen. Hebben de vaste frankrijk bewoners het gevoel dat aanleg en onderhoud van tuinen in Frankrijk ook steeds belangrijker wordt? In Nederland is het de afgelopen tijd booming bussiness. Door allerlei TV programma’s is iedereen gek gemaakt en moet er tegenwoordig minstens 20.000 euro in je tuin gestoken worden wil je tenminste een beetje meedoen. In Frankrijk zie ik dat nog niet direct gebeuren maar ik krijg wel het idee dat er door de fransen steeds meer aandacht is voor hun tuin. Graag zou ik jullie mening eens over willen horen.

 3. @Aat, idd als je iets met bloemen en planten wil gaan doen, dan kun je het beste gaan importeren. Franse planten en bloemen zijn schrikbarend duur en vaak ook nog van niet al te beste kwaliteit… Dus als je goedkoop en goed kunt leveren, lijkt me dat wel een markt.
  Fransen gaan ook meer tijd en geld aan hun tuin besteden, er zit hier vlakbij een tuinarchitect en die heeft een mooi optrekje, dus die boert waarschijnlijk niet slecht.

 4. Ben geïntrigeerd door dit bericht: Parijs wil het aloude instituut van de voedster nieuw leven inblazen. Nu weet ik dat het een eeuw geleden in arme Franse streken heel gewoon was dat een vrouw zorgde dat ze snel in verwachting raakte, eigen kind bij manlief achterliet om kinderen van rijke mensen te voeden. De voedsters uit de Morvan waren zeer gewild. Maar dat zal men hier toch wel niet bedoelen? De Figaro spreekt in ieder geval alleen over opvoeden, niet over voeden.

 5. Mijn vrouw is Frans en wij willen ons in Frankrijk gaan vestigen. Ik zou graag in de buurt van Grenoble les willen geven in het voortgezet onderwijs. Ben eerstegraads bevoegd voor het vak Frans (lekker handig). Hoe zit het met het lerarentekort in Franskrijk, zou je bijvoorbeeld in mijn geval Engels kunnen geven? Alle tips zijn welkom!

 6. Vraag van HannekeR in het café (ik kopieer en plak)
  weet iemand van jullie waar ik gratis Frontpage in het nederlands kan laden??? Ik wil graag een website voor onze loopclub maken hier in Frankrijk. Maar ik kan het programma nergens vinden

 7. wij willen ons erf laten verharden, niet met simpel gravel maar met asfalt, stenen of beton. Wie weet een dergelijk bedrijf ?

 8. @Ben: In Bodegraven zit een goed grondbedrijf. En Tuincentrum Osdorp kan je vast ook wel helpen.
  @Rogier: ga eens te rade bij de site van de plaatselijke ‘conseil general’ (kijk even in ons archief bij 21 januari). In principe mag je gewoon werken in Frankrijk, maar met de gelijkschakeling van bevoegdheden is het in Europees verband nog droevig gesteld.
  @HannekeR: met Word kun je ook een heel acceptabele website in elkaar draaien. Als je het tenminste niet te ingewikkeld maakt. En heb je anders geen neefje of zo?
  @Aat: ik ken iemand die met plantjes op de markt heeft gestaan. Maar dat is toch nog niet zo makkelijk. Fransen geven liever geld uit aan eten. 10 euro voor een worst is niks, maar 2,50 voor een annemoon vinden ze te duur. Vooral op het platteland, waar veel mensen natuurlijk zelf spullen kunnen kweken. En in de stad wil je weer niet wonen, toch?
  @Rogier: Misschien kun je op het net op zoek naar een internationale school. In Grenoble moet zeker iets zitten.

 9. Ik zag dat een iemand in Nederland bij Ikea spullen wilde kopen en laten afleveren in Frankrijk. Niet dus, Ikea zegt hierover:
  Beste Robert,
  Allereerst hartelijk dank voor je interesse in IKEA. Fijn dat je
  overweegt om uw vakantiewoning in Frankrijk in te richten met
  IKEA.
  Voor vakantiewoningen in Frankrijk werkt IKEA samen met
  ‘FrankrijkPartners’. Zij kunnen je helpen met de inrichting en zijn
  daarbij uw contact voor o.a. de planning, levering en betaling van
  de te leveren goederen in Frankrijk.
  Meer informatie over de werkwijze van FrankrijkPartners kun je
  vinden op http://www.frankrijkpartners.nl of via tel.nr. 040-2580333.
  Je kunt geen spullen bij een Nederlandse IKEA kopen of bestellen en laten afleveren bij
  een IKEA in Frankrijk.
  Veel succes en graag tot ziens bij IKEA!
  Met vriendelijke groet,
  IKEA B.V. Nederland / klanteninformatie