Chez Roger et Françoise – maandag 31 januari


Klik logo voor smoelenboek.

Nou, HeF doet het weer. Maar niet helemaal zoals het hoort, want ik hoor een mailtje te krijgen van elke posting. Nu moet ik net zoals gewone stervelingen de nummertjes achter de onderwerpen in de gaten houden.
Goede werkweek allemaal. Sterkte waar nodig.

83 reacties op “Chez Roger et Françoise – maandag 31 januari

 1. Wow, bijna 10 uur en ik ben de eerste, lekker zo’n schoon café….koffie met een krantje, ik begin de ochtend rustig…
  @Willem en Monique… ik wens jullie heel veel sterkte de komende dagen…

 2. Goeiemorgen iedereen, krant al uit Marjan ?
  WM sterkte voor alweer een moeilijke tijd.

 3. Zo, dat waren heftige ontwikkelingen gisteren hier. Allereerst sterkte voor Monique en Willem en opnieuw voor Ronaldus.
  @ Coco: natuurlijk is mijn ratatouille zelfgemaakt! Ik ben immers een keukenprinsesje. Straks lekker een lunch-omeletje met de restjes en smullen maar.
  Graag een grote koffie, Roger. Ik zit middenin een PS2 spelletje en daar moet ik voor wakker blijven.

 4. Krijg je een mailtje van elke reactie? Dan zit je mailbox snel vol… Vandaar dat je boos werd toen we “kinderachtig” aan het tellen waren…

 5. Goedemorgen iedereen,
  heb er al een drukke ochtend opzitten. Onenigheid gehad met een leerling, hoor ik later van zijn mentor dat het kind een stoornis heeft (ODD, ooit van gehoord?)
  Gelukkig vond men dat ik adequaat heb gereageerd en dat het knulletje nu weet wat mijn grenzen zijn.
  Ik probeer me echt in te houden, maar inwendig kook ik (en maar vriendelijk blijven lachen)
  Kom ik op de andere locatie, zijn al mijn lessen uitgevallen, zoveel zieken zijn er op school

 6. Behoorlijk.
  Ik had vanmorgen ook al een -naar mijn smaak te- innige relatie met de toiletpot.

 7. “Driving the porcelain bus”, noemen ze dat in Amerika.
  @René: inderdaad. Zo’n actie als Henks …-duitjes in het zakje komt mij op evenzovele mailtjes te staan. Maar veel maakt het niet uit, want of het er nu 3 of 300 zijn, ik gooi ze natuurlijk net zo makkelijk weg.

 8. @ Coco: ik ben arbeidsongeschikt en daarmee voorgoed vrij. Van werken, tenminste. En stokbroodjes, knapperig of niet, zijn helaas taboe in een South Beach dieet. Ratatouille en eieren zijn daarentegen toegestaan, dus in geval van nood eet men het ei ook zonder brood.

 9. @Dineke: je zult toch niet weer ziek worden? Dat is het voordeel van achter de geraniums zitten/liggen: the splendid isolation voorkomt veel ziekten.

 10. Eerste twee weken: geen koolhydraten. Gewichtsverlies is dan tussen de 3 en 6 kilo. Tweede fase: toevoegen van langzame koolhydraten, vetten mogen zowiezo maar wel gezonde vetten. Met die fase ga je net zolang door tot je op gewicht zit. Je verlies een halve tot een hele kilo per week. Derde fase: op gewicht blijven. Je blijft voorgoed van de witte bloem, witte rijst, aardappels en suiker af, maar dat is het dan ook zo’n beetje. Wij zitten nu in de derde fase. Het is een erg lekker en makkelijk dieet, ook omdat je mag eten tot je voldoende hebt gehad.

 11. @Hanneke: je loopt het op een school idd op. Zeker wanneer je moe bent en dan weinig weerstand hebt.
  Maar ik probeer heel erg op tijd naar bed te gaan, om verdere ellende te voorkomen.
  En veel desinfecteren natuurlijk, ahum.

 12. @Krek: Excuses, dat wist ik niet, ik zal ’t nooit meer doen.
  @Hanneke: Dat lijnen, doe je dat voor de gezond of voor de mooi?

 13. Kom net bij moeder vandaan en het lijkt iets beter te gaan, de verlammingen zijn wat minder, ze praat wat beter maar ze is helemaal in de war, is eigenlijk helemaal niet gek. De fysiotherapeute is al bij haar geweest en dat is een Nederlandse en dat is prettig voor moeder.
  Verder wederom iedereen bedankt voor de lieve berichtjes!

 14. Je krijgt het wel voor je kiezen, Monique. Gelukkig voor je moeder dat ze gwoon d’r moerstaal kan spreken. Anders werd het wel erg ingewikkeld allemaal.. Ik heb wel met haar te doen, eerst zo’n groot verdriet en nu dit weer.

 15. Wat doet die Pool de hele tijd hier? Hij komt binnen, zegt zelfs geen poolse boe of ba en is weer weg

 16. Ik denk dat die Pool de achtergrondkleur van dit log probeert te kopiëren, hij komt iedere keer terug om te vergelijken: “nee, nog een stippie meer rood, bijna bijna” (dit in ’t Pools).

 17. @Dineke,
  Het lijkt wel een reactie op alle nare gebeurtenissen, wij zijn blij dat ze bij ons is en niet alleen in Nederland zit. Vanavond ga ik met de kinderen naar haar toe, dat zal haar goed doen.

 18. W M, heel veel sterkte…er kan wel veel op jullie bordje….jullie moeten wel veel klontjes eten….

 19. Dank je Peter, ik ben inmiddels aardig aan het bijlezen. Wanneer ik dit eerder had geweten (zijn mentor roept al de hele tijd tijd mea culpa) dan had ik het hele zaakje anders aangepakt: hem isoleren, negeren. laten uitrazen.
  Nu heb ik mijn poot stijf gehouden (volgens de mentor heel terecht, gelukkig) en duidelijk mijn grenzen aangegeven.
  Wel, morgen zal ik het knulletje even apart nemen en het e.e.a. met hem doornemen. Moet gek zijn wanneer we daar niet uitkomen.
  “Leraar: elke dag anders!”

 20. What’s next. Na ‘overgevoeliggeid voor kleurstoffen’ en ADHD zijn we nu aanbeland bij ODD en CD. Hebben we nog het hele alfabet te gaan? Het onderwijs als therapeutische omgeving? Ach ja, wat is het ondewijs al niet geweest de afgelopen decennia, kan er nog wel bij. En het blijkt altijd de schuld van de lesgevenden te zijn als de zoveelste vernieuwing/aanpassing weer eens mislukt. Godsamme wat kan me hier boos over maken, sorry.

 21. Goedenavond,
  Wie heeft er een latijns woordenboek bij de hand, ik ben bezig met een project waarin een aantal latijnse kreten wordt gebruikt. De meeste vertalingen heb ik in online woordenboeken kunnen vinden maar ik mis er nog een paar. Zo zoek ik een latijnse omschrijving of vertaling voor; informatiecentrum, informatie, vraagbaak, kennis hebben van. Wie o wie weet de oplossing. Dan kan ik het vanavond “lege artis” afronden.

 22. Uit het hoofd kom ik alleen op:
  Vademecum (vraagbaak)
  Cognossium (bestaat niet maar klinkt wel mooi)
  Favoriete latijnse spreuk:
  Homo sapiens non urinat in ventum (inscriptie boven de poort van het Euweplein in A’dam).
  Maar dan wel ná mijn lijfspreuk Quod licet Jovi non licet bovi.

 23. @Henk: jij en ik, we denken er hetzelfde over. Sorry, ik wil gewoon kennis overdragen, maar ik ben noodgedwongen ook een halve hulpverlener. Daar pas ik dus ook voor. Net als die discussie die ik al eerder heb gevoerd over het moeten ‘meebewegen” met de allochtone onwillige golf.

 24. Stom stom, vademecum daar had ik zelf nog wel op kunnen komen. Cognossium, als ik die mag gebruiken met natuurlijk de bronvermelding kom ik al een heel eind. Blijft alleen een vertaling/omschrijving voor “informatie”over. Ben ik toch alweer 50% opgeschoten.
  Roger… doe die man een borrel.

 25. @Ronaldus: Heb hier een woordenboek Latijn-NL en vond:
  Informatio, onis en dan staan er op de I, de o en de frutsels die niet meer op een hedendaagse computer zijn te vinden. Betekenis(sen):
  1 voorstelling, begrip
  2 vorming, onderricht

 26. @Rnlds: Het woord Vademecuum komt niet voor in mijn woordenboek Latijn-FR, laje niks wijsmaken door die windplasser.

 27. @Robert(a) en jouw r..t staat er weer goed op. Je had wat wateroverlast zo te zien. (natte plekken op de mat)

 28. @Henk, tnx, ’t is eigenlijk te simpel. Ik vermoedde al dat het zoiets moest worden. Kom ik er helemaal uit vanavond. Waar zo’n café al niet goed voor is.
  Roger…. ook een borrel voor die man.

 29. @RobertS: Frankrijk natuurlijk Robert. Alleen de niet frankrijkhuizenbezitters zijn gepermitteerd om hun nederlandse keuken te plaatsen.

 30. @RobertS, verontschuldig je maar niet, erger dan die keuken van mij kan haast niet 🙂

 31. Zo, mijn klus zit erop voor vanavond. Een melige presentatie voor studenten voorbereid, dus nu kan ik nog ff aan de bar hangen.

 32. @Ronaldus: Ik zag dat Sloeber ook weer een stukje verder is gekomen vanmorgen om een uur of twee. Wanneer slaap jij eigenlijk?

 33. @Aat, ik slaap niet zoveel, 4 tot 5 uur per etmaal.
  Maar dan ben ik ook wel bewusteloos, ik heb dus geen last van slapeloosheid. Is wel makkelijk, heb je genoeg tijd om van alles te ondernemen.

 34. Ik hou het op minimaal 7 uur. Maar dat betekent dat ik nu wel ongeveer naar bed ga. welterusten.

 35. @Robert(a), het wordt aftellen nu, ze zijn begonnen met het geven van morfine, en dan is het met een paar dagen wel afgelopen. Morgen nog een laatste bezoek denk ik.

 36. Ronaldus, sorry ik was de hond uitlaten! Morfine daar kan je lekker mee leven, ervaring het heeft mij geweldig geholpen!. En ik ben niet de man met zijn hoofd in de keukenkast

 37. @Ro Ik heb een hoop gekregen, maar was er wel blij mee. Toen mijn vader doodging, kreeg hij het ook en het is prettig. Dat moet je niet als een eindpunt zien!!!!

 38. Ik kan me voorstellen dat het voor jou levensreddend is geweest om lichaam en geest rustig te houden.
  Maar het kent vele toepassingen.

 39. @Rob, als je een avontuur zoals jij achter de rug hebt beleef je volgens mij elke dag twee keer van geluk. En alles wat je daarbij geholpen heeft om weer fatsoenlijk te leven is natuurlijk geweldig.

 40. En daar ben ik weer.
  Ik heb nog een leuke tekening van Frank
  gevonden.
  Roger…. doe het glas nog maar eens vol.