Intelligente gîte-inrichting


Stel, je bent niet echt een lezer, maar je wilt toch een beetje intelligent uit de hoek komen. Of in ieder geval wil je de bezoekers van je gîtes de indruk bieden dat je absoluut niet van de straat bent, en dat zij een onderkomen hebben gevonden bij een erudiet mens. Dan is dit dé oplossing: boeken per meter. Weliswaar is dit een (gut, ook toevallig!) Amerikaanse site, maar het principe lijkt me ook in Frankrijk goed mogelijk. Of in Nederland. Wie springt er in dit enorme gat in de markt?

13 reacties op “Intelligente gîte-inrichting

 1. Het is veeeeeel goedkoper naar de Slegte te gaan.
  Dan heb je echte boeken, en vaak nog goede ook.

 2. Dit is dan zeker ook bedoeld voor de mensen die hun boeken op kleur sorteren?
  Gaat bij mij nooit werken,want er liggen net zoveel boeken op de rijen als er in de rijen staan (en ik heb de indruk dat zo’n meter boeken aan elkaar vast zit; lege kaften, zonder inhoud toch?)

 3. in de meeste vakantiehuisje vind je “Bargain Books $10.00 per foot”….reden om voor Frankrijk onze eigen boekenkast te legen…..

 4. Ik word zo ongeveer gek van boeken, wij hebben er zo’n 2000! Of nog meer, ik weet het niet.

 5. Ik vind het eng, tussen boeken te moeten zitten die je niet zelf hebt uitgeaocht en verzameld…dan nog liever geen boeken…

 6. Het zijn welk degelijk echte boeken. Klassiekers, of kunstboeken, of fictie. Alleen mag je ze inhoudelijk niet zelf uitkiezen en koop je per categorie. Ik had een kennis die werkte bij het centraal boekenmagazijn in Culemborg. Daar stal hij het complete œuvre van Simone de Beauvoir, dat hij met de ruggen en voorkanten aan elkaar gelijmd in de kast zetten. Stond netter, vond hij.
  Het is inderdaad bedoeld voor mensen die boeken als accessoires zien. Types die hun kleren kopen en sorteren op kleurschema, zodat hun walk-in closet er lekker strak uit ziet.

 7. Hmmm, met al die Nederlanders die gîtes en ChdHs willen beginnen, en al die Engelsen die hetzelfde willen, lijkt dit inderdaad een gat in de markt. Hier goedkoop inkopen op de rommelmarkt, effe afstoffen en hoppa!
  Is toch stukken beter als die meters nepboeken bij meubeltoko’s.

 8. @Henk: dat duurde te lang. Ik heb hem opgezocht:
  “Buiten een hond is een boek je beste vriend. Binnen een hond is het te donker om te lezen.”

 9. @Krek: Sorry, let niet goed op, loop te lummelen.
  Die bedoel ik. Deze – heeft hier niets mee te maken – is ook leuk, een 10e stelling bij een proefschrift (ooit gelezen in de krant): “In den beginne was er niets en toen ontplofte het ook nog.”