Internationale Schoolbank

Wat doe je als je websitebouwer bent en je dochter van 11 komt met een lumineus idee voor een site voor de internationale scholen-community? Dan zeg je natuurlijk: “Lumineus idee, Sophietje!” en je gaat meteen aan de slag.

De vader in dit geval is Arnold Verhoeven, de man van marche.fr en inmiddels ook drijvende kracht achter de Nederlandse versie van SOS Médecin : SOS Arts. En Arnold houdt niet van halve maatregelen. Dus werden twee stagiairs en een webmaster ingehuurd en vijf maanden lang in het eigen hotel gestald om de site – onder bezielende leiding van Sophie zelf – in elkaar te prutsen. Tegelijkertijd was Arnold zelf bezig met het verzamelen van alle adressen van alle internationale schoilen ter wereld. En nou staat hij. En hoe!

International Schoolfriends is inmiddels de grootste online verzameling van International Schools ter wereld, met enkele honderden bezoekers per dag. Het is ook een sympathiek idee, dat je je oude schoolvrienden kunt blijven opzoeken, zeker voor deze populatie, toch vaak kinderen van expats die telkens opnieuw verhuizen. Verder is het een complete community-site, met blogs en profielen en alles er op en er aan. Niet gek voor een 11-jarige.

Ben benieuwd waar Sophietje een volgende keer mee komt.

Reacties zijn gesloten.